Team Missing Link:

Rune Malterud: Fra Toten, bor i Oslo. Studerer fysioterapi ved Høgskolen i Oslo. Fjellklatrer og friluftsmann, har besteget Kilimanjaro. Jobbet som befal i Forsvaret i fem år.

Stian Aker: Fra Toten, bor i Hoff. Jobber i Forsvaret. Driver med hundekjøring, fjellklatring, padling.

Det er snart 100 år siden Roald Amundsen slo Robert Scott på målstreken og kom først til Sydpolen. Nå gjør to nordmenn det igjen.

Rune Malterud og Stian Aker (begge 27 år) utgjør det norske laget Missing Link som deltatar i et eventyrlig og utmattende kappløp sammen med fire engelske og ett irsk lag.

Midt i desember startet de treningen. 4. januar gikk startskuddet og lagene kjempet seg sørover. På ski, med pulk.

Ventet i dag

Siste oppdatering fra polfarerne kom i går. Malterud og Aker er ventet i dag, som det første laget. I går hadde de en ledelse på hele 39 kilometer foran det neste laget, Qinetiq. De to lagene knivet i teten helt fram til sjekkpunktet halvveis i løpet. Deretter har de norske deltagerne holdt en klar ledelse.

Et norsk TV-team og BBC følger kappløpet. NRK skriver på sine nettsider at de vil vise kappløpet på TV til våren.

Her er lagene:

Team Southern Lights, England - Tess Burrows og Peter Hammond.

Team Qinetiq, England - James Cracknell, Ben Fogle og Ed Coats.

Team Southpoleflag.com, Irland - Mark Pollock og Simon O'D onnell fra Irland.

Team Due South, England - Hylton James, Rachel Andrews og Phil Hayday-Brown

Team Danske Bank, England - Christian Hillkirk, Gary Bullen og Gary Marshall

Team Missing Link, Norge - Rune Malterud og Stian Aker

Høydepunkter fra løpet

4. januar: Startskuddet går. Det er 25 minusgrader, og deltagerne har 75 mil på ski foran seg, til de når den geografiske Sydpolen.

1. dag: Team Qinetiq tar ledelsen, men Missing Link henger seg tidlig på. De klarer å holde seg rett bak ledelsen også dag 2.

3. dag: Missing Link sliter, men klarer å holde seg rett bak Qinetiq. Det er 30 minusgrader og blå himmel. Missing Link har gått 116 kilometer.

4. dag: Stemningen stiger i den lille Missing Link-leiren. Selv om Qinetiq ligger mange kilometer foran, holder de humøret oppe, og bestemmer seg for å gå utover natten.

6. dag: Missing Link reduserte avstanden til Qinetiq i går, og nå kjemper de side om side. De har gått 245 kilometer.

7. dag: Missing Link har tatt ledelsen, og ligger tre kilometer foran Qinetiq. 289 kilometer er tilbakelagt. For å psyke ut Qinetiq, bestemmer de seg for å begynne å gå igjen når Qinetiq slår leir.

9. dag: Missing Link kommer som de første til sjekkpunktet, etter å ha gått 90 kilometer i ett langt rykk, i kamp mot Qinetiq. Tiden ble målt til åtte dager og 51 minutter. Det rapporteres at de er slitne, men fornøyde

10. dag: Missing Link og Qinetiq har forlatt sjekkpunktet, og Missing Link har tatt en imponerende ledelse på hele 18 kilometer.

12. dag: Missing Link opprettholder en klar ledelse. Har gått 494 kilometer. Det er 25 minusgrader.

14. dag: Hardt vær og 25 minusgrader. Missing Link leder med 23 kilometer.

15. dag: Missing Link øker ledelsen igjen, og leder med 33 kilometer. Qinetiq er slitne, men planlegger å gå hele natta. Missing Link har tilbakelagt 626 kilometer.

16. dag: Missing Link tilbakelegger 49 kilometer, og øker ledelsen igjen.

17. dag, i går: Det er ventet at Missing Link skal komme i mål dagen etter. De har tilbakelagt 721 kilometer, og leder med hele 39 kilometer foran erkerivalene i Qinetiq.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Test av ski - randoneeski, telemark og fjellski

Tåler tøffe toppturer

Dra ut av løypa og opp på fjelltoppen med disse. Se testen.

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.