Oppskrifter til vilt og fisk

På tide å spise fangsten

For mange er jakta over, og unntatt for ihuga isfiskere er det noen måneder til fisket tar seg opp igjen. Det er på tide å ta et dykk ned i fryseren etter godbiten fra forrige sesong.

MIDDAG AV EGEN FANGST: Rype, elg eller ørret i fryseren? Her får du noen gode oppskrifter.
MIDDAG AV EGEN FANGST: Rype, elg eller ørret i fryseren? Her får du noen gode oppskrifter. Foto: FOTO: Øystein Søbye / NN / Samfoto
Sist oppdatert

Litt av gleden ved å fange mat, er å tilbrede den etter alle kunstens regler og servere den for venner og familie - eller rett og slett nyte den selv.

Her er noen enkle og gode oppskrifter du bør teste ut.

Les mer:

Slik slakter du storvilt

Er dette Norges beste viltgryte?

Se video:

Slik kan du gjøre opp fugl

Slik kan du filetere laks og ørret

Storvilt

HJORTEFILET: Med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus.
HJORTEFILET: Med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus. Foto: FOTO: Erik Hannemann

Elgkarbonader

Hjortebiff med løk og sopp

Rådyrbiff i rødvinssjy

Gryterett med reinsdyr

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus

Småvilt

Helstekt rype på tradisjonelt vis

RYPE: På tradisjonelt vis
RYPE: På tradisjonelt vis Foto: Foto: Dag Kjelsaas

Tiur i fløtesaus

Stekt orrfugl

Due i mørk soppsaus

Fløtebasert fasan

Andestek

Gåsestek med rødkål

Røkt bever på avokadosalat med cottage cheese

Fisk

Røykt ørret i potetlefse med snøfrisk

Stekt abborfilet på salatseng

RØKT LAKS: Med pasta og rosépepper.
RØKT LAKS: Med pasta og rosépepper. Foto: Foto: Erik Hannemann

Gjeddekaker med smørdampet spisskål og kremet fiskesaus

Torskefilet med feta og spinat

Lakseburger med spirer

Stekt seifilet med karrisaus

Pasta med røyket laks og rosépepper

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også