Hjortekjøtt er noe av det dyreste man får tak i. Heldigvis svarer prisen som oftest til forventningene. Indrefileten er det beste og når du har hjort indrefilet i panna har du det beste av det beste.

I denne oppskriften får du se hvordan du kan lage fløtegratinerte poteter med gyllen hvitløk og en enkel madeirasjy. Kos deg!

Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Til 2 porsjoner:

Poteter og persillerøtter

8 stk hvitløksfedd

500 g poteter

100 g ost

2 dl kremfløte

2 stk Store persillerøtter

Saus:

1 stk sjalottløk

2 dl madeira

2 ss rognebærgelé

2 dl viltbuljong

Kjøttet

400 g hjortefilet

4 skiver bacon

Garnityr

1 stk tomat

1 stk gul paprika

1 dl kremfløte, pisket

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!