Vår mann Tormod Granheim er fjellklatrer og skikjører. Han er blant annet kjent som førstemann i verden på ski ned Nordveggen på Mount Everest.

Vi sendte ham ned fossen for å teste om elvepadling har noe for seg. Med seg hadde han norgesmester Per Chr. Pedersen, og sammen testet de ekstremutforløypa under Ekstremsportveko på Voss.

Videoserie: Se Tormod teste ekstremsport

Har tjuvtrent på forhånd

Elva heter Brandseth, ligger nord for Voss, og er bratt. Dette er ikke er den aller første elva Granheim har satt utfor i sitt liv, men han er ikke trent elvepadler. Den som er helt fersk bør ta sine første padletak i roligere stryk.

Trenger ikke være farlig

Tormods vurdering av elvepadling:

- Elvepadling oppleves av mange som en sær og farlig sport, men det er helt opp til utøverne å bestemme hvor røft det skal gå for seg. Sporten passer bra for deg som er glad i vann, men ikke liker å svømme.

Norgesmester Pedersens kommentar:

- Du bør kjenne en dyktig fysioterapeut, for det er ikke alle landinger som er like myke.

Vi har testet mer

Granheim fortsatte sin søken etter ekstremsporter som passer for de fleste. Med kamera på skulderen har han hoppet fra fly, syklet utfor fra Frognerseteren, gått på trynet med longboard og besøkt en av landets beste kitere.

Finn ekstremsporten som passer for deg: Se alle videoene her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Klikk.no tester ekstremsport

Bli lenge i lufta

Har du lyst til å prøve hangglider eller paraglider, bør du se denne videoen først.

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.