Trening og kosthold

- Har aldri sett Tone i bedre form

Personlig trener avslører hemmeligheten bak superkroppen.

BADESTRANDEN KALLER: Tone Damli Aaberge kan ta på badetøyet med god samvittighet i sommer.

BADESTRANDEN KALLER: Tone Damli Aaberge kan ta på badetøyet med god samvittighet i sommer. Foto: FOTO: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

Tone Damli Aaberge (24) har fått en kropp mange misunner henne, og nå møter hun sommeren bedre trent enn noen sinne. Stjernen jobber hardt for å få sin veldreide figur.

Til Her og Nå avslører hennes faste personlige trener Ståle Bjørkestål for første gang hemmeligheten bak Tones smekre figur.

Trener nesten hver dag

- Jeg har trent Tone i seks år, og hun har virkelig blomstret i den tiden. Hun trener nesten hver dag, og sammen har vi laget en plan for både kosthold og trening, slik at hun både er sunn og godt trent, forteller han.

- Mange jenter er veldig opptatt av å bare være tynne og se bra ut. Tone er derimot opptatt av helheten. Hun er sunn, godt trent, sterk og har god kondis.

Elsker muskler

I regi av treningskjeden Elixia har Tone og stylistvenninnen Hedda Skoug (29) laget en videoserie om hvordan de svetter og spiser seg til den ultimate sommerformen.

TONES TRENER: Ståle Selnes Bjørkestøl er personlig trener på Elixia Bjørvika. Han er også Tone Damli Aaberges personlige trener.

TONES TRENER: Ståle Selnes Bjørkestøl er personlig trener på Elixia Bjørvika. Han er også Tone Damli Aaberges personlige trener. Foto: FOTO: Lasse Eriksson

- Jeg har lyst på mer tydelige muskler på armene, og jeg har lyst på muskler, for jeg elsker muskler! Men jeg har ikke lyst på sixpack, konstaterer Tone i videoen, før det harde treningsregimet settes i gang.

Mer fornøyd med kroppen

- På en måte har jeg slitt mest med at jeg har trent så masse i perioder at jeg aldri blir tilfredsstilt. At jeg aldri blir fornøyd. Men nå har jeg kommet inn i en periode der jeg, hvis jeg får to-tre økter i uken, så synes jeg det er bra. Jeg vil si til alle 18 - 20-åringer der ute at du kan glede deg til du er 25, for da kommer du til å bli mye mer fornøyd med kroppen din! ler Tone og blunker lurt til kameraet.

Flottere for hvert år som går

Ståle forteller til Her og Nå at Tone er i mye bedre form nå enn da hun var yngre.

- Jeg tror jeg faktisk aldri har sett Tone i bedre form enn det hun er i nå. Hun blir bare flottere, mer markert og bedre trent for hvert år som går. Hun er virkelig klar for sommeren og badestranden, sier Ståle til Her og Nå.

Slik trener og spiser hun

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over Tones diett.

Her er tre videoer som viser hvordan Tone trener:

Kroppsmasse

Episode 1: Tone og venninnen Hedda måler kroppsmassen.

- Treningen fremover nå kommer an på hvordan du ønsker å gjøre endringer. Du trenger ikke trene for å "redde deg selv", sier Bjørkestøl etter å ha sett de harde fakta.

- Jeg vil bare definere musklene bedre, det er mitt mål. Jeg har lyst på tydeligere muskler på armene, sier Tone.

Slyngetrening

Episode 2: Tone og Hedda trener i slynge.

- Den stramheten du føler, muskler som er aktive, den kommer ganske raskt!