EKSPERTEN: Ernæringsbiolog Lise von Krogh har gått igjennom denne bunken med pizzaer, og forteller deg hvilke du bør styre unna. © Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Klikk Helse har testet 41 vanlige ferdigpizzaer for deg for å finne ut hvilke du bør velge, og hvilke du bør styre unna.

Klikk Mat har gjort en smakstest av de samme pizzaene.

Les testen til Klikk Mat her: Her er de beste pizzaene

Slik er vår helsetest utført:

Lavt kaloriinnhold og fettinnhold teller mest i testen til Klikk Helse. Høyt proteininnhold og lavt innhold av karbohydrater teller også positivt. Pizza som ikke er tilsatt smaksforsterkere får et lite ekstra poeng.

Pizza er ikke sunt...

Til tross for at pizzaene rangeres etter næringsinnhold, betyr ikke det at ferdigpizzaene som får høy score er sunn mat som bør spises hver dag.

Men er du ute etter en pizza som er litt sunnere enn de andre, så er de ti beste pizzaene i denne testen gode valg.

Enda bedre blir det om du drikker vann eller mineralvann uten sukker til, og har litt salat ved siden av.

Sprit opp pizzaen

Eventuelt kan du "sprite" opp margheritapizzaen med litt kyllingkjøtt eller reker - da blir også disse også gode valg.

Styr unna pizza med høyt kaloriinnhold og fett.

Mangelfull informasjon

Proteinet sier noe om hvor mye rent kjøtt som er brukt. Dessverre oppga ikke alle produsenter innhold av sukker, mettet fett og salt. Derfor kunne vi heller ikke ta hensyn til dette i testen.

Hadde vi hatt disse tallene, ville testen blitt enda mer nyansert.

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!