ERNÆRINGSFYSIOLOG: Marit Garathun Næss er ernæringsekspert for DinKost.no.=

ERNÆRINGSFYSIOLOG: Marit Garathun Næss er ernæringsekspert for DinKost.no. © Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto

Testeren: Marit Garathun Næss

Marit Garathun Næss (29) er autorisert klinisk ernæringsfysiolog (cand. scient) med utdannelse fra Universitetet i København.

Hun jobber på barneklinikken, Rikshospitalet, ved seksjon for spesialisert barnemedisin og transplantasjon.

Tidligere har hun jobbet med bl.a. livsstilssykdommer ved Sykehuset i Vestfold. Hun har stor interesse for ernæring og trening.

Hvis du er fysen og har lyst på noe godt, får du i deg mye mer protein og fiber ved å spise disse barene enn en vanlig sjokolade.

Del

Mellommåltider

Barene i denne testen er ment som mellommåltider eller snacks.

Tidligere har DinKost.no testet treningsbarer ment å gi ekstra energi før trening og til restitusjon etter trening, samt slankebarer tilsatt vitaminer og mineraler som kan brukes som måltidserstattere.

Barene i denne kategorien inneholder ikke tilsatt vitaminer og mineraler.

Ingen får toppscore

Sukkermengden i disse barene gjør at vi ikke vil kalle dem direkte sunne. Derfor blir heller ingen av barene scoret til en 6-er, men mange kommer bedre ut enn sjokolade. Det finnes likevel sunnere alternativer til snacks/mellommåltider.

To barer i denne testen får karakteren 5, og deler førsteplassen:

Mye protein

Om det er hensiktsmessig med så mye protein som det er i enkelte av disse barene, kan diskuteres. Det er veldig høyt og om de andre måltidene i løpet av dagen inneholder like mye protein, vil du få i deg mer enn hva som er nødvendig.

Er du derimot på en lavkarbodiett, det vil si hvor inntaket av karbohydrater minimeres og du inntar mer proteiner og fett for å øke fettforbrenningen, vil det dermed kunne ha en effekt for oppnå vekttap.

Dette har vi vektlagt

Vi gir poeng etter mengde kalorier, fett, mettet fett, tilsatt sukker, fiber og protein. Om vi fjerner proteiner i poengskalaen vil likevel de samme barene komme ut som de beste.

Les også:

Her er de sunneste butikkbrødene

Vi har testet 69 typer chips

Stor test av leverpostei

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!