Dagsmeny under 1500 kcal

Kalorimengden vil få deg ned i vekt

Dagsmenyen har mindre enn 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

Publisert Oppdatert
KALORIKALKULATOR: Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller gå ned i vekt.

KALORIKALKULATOR: Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller gå ned i vekt. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Så mange kalorier trenger du

Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.

PRØV KALORIKALKULATOREN HER

Klikk Helse har lagd en serie med dagsmenyer under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.

Etter sju dager har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.

Den første artikkelen i serien har oppskrift på blant annet club sandwich og barbecuespidd, og du finner den her.

Oppskriftene til dag 2 finner du nederst på denne siden. Samlet energiinntak for denne menyen er 1378 kcal.

Slankeklubb

- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no

Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.

Ligner statens anbefalinger

Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.

- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.

Størst vektnedgang i starten

Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.

- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.

FROKOST: Fersken Melba med skyr

Friskt og godt.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

img Del på Facebook



1 fersken

50 g bringebær

100 g (1 dl) skyr eller naturell yoghurt

¼-½ ts stevia eller tilsvarende

mengde annet søtstoff

2 ts sitronsaft

friske mynteblad

1 grovt knekkebrød

40 g halvfet ost

Slik gjør du

Del ferskenen i to og ta ut stenen. Skjær fruktkjøttet i skiver/båter. Bland dem med halvparten av bringebærene, og hell skyr eller yoghurt over.

Rør resten av bringebærene med søtstoff, og smak til med sitronsaft. Hell bringebærsausen over, og pynt med mynte. Spis knekkebrød med ost til.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 251 kcal

Protein 28 g (45 %)

Karbohydrater 17 g (31 %)

Fett 7 g (24 %)

Kostfiber 5 g

Les også:

Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder

Heidi holder vekten stabil

LUNSJ: Wraps med røkelaks

God og lett lunsj å ta med på jobb eller tur.

img Del på Facebook



DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

60 g (1 stor) hvetetortilla

80 g røkelaks

salatblad

agurk, i lange tynne strimler

vårløk, i lange tynne strimler

Dressing:

15 g (1 ss) majones

1 ts sennep

salt, pepper

Slik gjør du

Rør dressingen sammen.

Legg tortillaen flatt ut, og smør over dressing. Legg på laks og grønnsaker, og rull tortillaen sammen. Skjær rullen i mindre stykker, og spis dem sammen med mer grønnsaker.

NÆRINGSINNHOLD:

Energi 321 kcal

Protein 22 g (21 %)

Karbohydrater 31 g (30 %)

Fett 23 g (49 %)

Kostfiber 3 g

Mellommåltid (200 kcal):

150 g (1½ dl) skyr med 1 ts lettsyltetøy og 1 frukt.

Les også:

Bent gikk ned 23 kilo

Bettina gikk ned 38 kilo

MIDDAG: Andebryst med lett tilbehør

Smaker like godt kaldt som varmt.

img Del på Facebook



120 g andebryst

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

5 g (1 ts) myk margarin til

steking

salt, pepper

Marinade:

1 ts lys balsamicoeddik eller

epleeddik

1 ts vann

søtstoff etter smak

Til servering:

50 g reddiker, i skiver

5 g (1 ts) sesamfrø

150 g sukkererter

5 g (1 ts) olje til steking

30 g (1 tynn skive) brød

Slik gjør du:

Flå skinnet av andebrystet.

Varm margarin i en liten stekepanne, og stek andebrystet på middels varme i 8-10 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper, og la kjøttet hvile noen minutter.

Bland ingrediensene til marinaden, og vend inn reddikskivene.

Rist sesamfrøene i tørr stekepanne.

Skjær sukkererter i to på skrå, og stek dem raskt i olje.

Tilsett reddikene med marinaden, og dryss i sesamfrø.

Skjær kjøttet i skiver, og server dem sammen med salaten og brød.

NÆRINGSINNHOLD:

Energi 339 kcal

Protein 37 g (43 %)

Karbohydrater 24 g (30 %)

Fett 11 g (27 %)

Kostfiber 3 g

Les også:

Pernille gikk ned 27 kilo

Heidi holder vekten stabil

KVELDSMAT: Grønnkålsalat

Salaten kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk.

img Del på Facebook



100 g grønnkålblader, uten grov midtstilk

100 g (1 dl) matyoghurt

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

1 revet, syrlig eple

15 g (ca. 1 ss) tørkede tranebær

grovt salt

Slik gjør du

Skjær grønnkålen i tynne strimler.

Bland yoghurt og eple, tilsett tranebær og smak til med salt. Vend inn grønnkål.

Salaten kan spises med det samme, men blir bedre om den står og trekker i noen timer i kjøleskapet.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 267 kcal

Protein 12 g (17 %)

Karbohydrater 39 g (56 %)

Fett 9 g (27 %)

Kostfiber 7 g

Les også:

Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder

Bent gikk ned 23 kilo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning