- Glem ordet slankekur, spis deg sunn og glad, da kommer trivselsvekten av seg selv, sier Jenny Jenssen, som har drevet slankekurs i 30 år.

Ble med i "vektvokterne"

Det hele startet da hun reiste til USA som utvekslingsstudent etter gymnaset.

- Fra 4. november til 4. august la jeg på meg 12 kilo. Dette til tross for at jeg i løpet av perioden tok eksamen som aerobic-instruktør og gikk mitt første slankekurs hos Weight Watchers - Vektvokterne, forteller Jenny Jenssen.

Kjente ikke igjen sin egen datter

Da hun landet på Evenes, sto foreldrene og speidet etter datteren. Og da hun kom bort til dem, hørte hun dem si: «Men skulle ikke Jenny være med dette flyet?» De kjente henne ikke igjen, selv da hun sto rett foran dem.

Og kanskje var det ikke så rart. Hun hadde tatt afropermanent, farget lyse striper, hun hadde lange falske negler - og lagt på seg 12 kilo.

- Jeg så ut som en oppblåst afrodukke! Det hjalp godt å komme hjem til norsk kosthold, og ikke minst slippe de enorme porsjonene de har der borte. Men norsk kost var ikke nok. Jeg måtte få hjelp av et kurs, forteller Jenny.

Mange kilo senere...

De 12 kiloene forsvant, og Jenny ble så begeistret for det norske slankekurset at hun utdannet seg til kursleder. Siden har hun holdt på, og i løpet av 30 år har hun jobbet for to av de store aktørene i markedet. Hvert år har hun hatt rundt 1500 på kurs. Det blir til sammen 45 000 kvinner - og noen menn - og uhorvelig mange kilo.

For vel halvannet år siden sa hun opp.

- Jeg fant ut at jeg ville samle all min erfaring i et nytt opplegg.

Startet Jennys Sunn & Glad

Og jeg ville at det skulle være akkurat som sangen min, enkelt og folkelig, sier Jenny. Hun kaller opplegget for Jennys Sunn & Glad.

- Jeg mener nemlig at en sunn kropp automatisk blir gladere, og er du glad, er det lettere å holde en sunn linje, sier Jenny.

- Etter så mange år som kursveileder vet jeg hva som fungerer og hva som ikke gjør det.

Garanterer vekttap

For å være helt sikker på at menyforslagene er riktig sammensatt, har hun arbeidet tett med en ernæringsfysiolog som har gjennomgått hele opplegget. Og rett etter jul i fjor startet Jenny sitt første testkurs. Jippi, fem kilo ned!

- Det ble akkurat så vellykket som jeg trodde. Alle gikk ned, og en av kursdeltagerne, Marianne Fivel (40), har til og med gått videre og blitt kursleder, forteller Jenny.

- Det er ikke vanskelig. Man skal spise ofte, små porsjoner, holde seg til kvotene, festkvoten bare på lørdager, og så gå hver dag. Følger du opplegget, går du ned! garanterer Marianne.

Jenny Jenssen og Marianne Fivels slankekurs

PARTNERE: Etter å ha gått på kurs hos Jenne Jenssen (t.v.), utdannet Marianne Fivel seg til instruktør og ble med på laget. © Foto: Tom Hansen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Slik ble jeg slank

Ønsker du å legge om livsstilen i 2009? La deg inspirere av Hanne Krogh, som har gått ned mange kilo uten superdiett.