Du setter på kjelen med vann, har brokkolien i, gir det et lite oppkok. Men nei, sånn skal det helst ikke gjøres.

På den amerikanske nettsiden health.com har den amerikanske ernæringsfysiologen, Kristy Del Coro, og kokk og talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics, Sara Haas, uttalt at du rett og slett spiser og tilbereder visse matvarer feil.

Det kan føre til at du mister mange vitaminer og næringsstoffer.

Klikk Helse har også forhørt seg med to ernæringsfysiologer, Gunn Helene Arsky i BAMA og Pia Kristine Larsen ved Oslo Medisinske Senter, om hva de mener om utsagnene. Og her vil du kanskje bli overrasket over hvor mye du ikke visste om helt vanlig hverdagskost!

Et av eksemplene er brokkoli, som du kan lese om på neste side. For du koker vel ikke brokkoli..?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!