En ny medisin som hjelper deg å bli kvitt jet lag kan være på markedet innen noen få år, etter at ny forskning har vist at pillen kan hjelpe med å få kroppens normale søvnrytme på plass igjen.

Uten bivirkninger

Den revolusjonerende pillen er uten bivirkninger og virker slik at den tilbakestiller søvnrytmen din når den er kommet ut av balanse ved for eksempel reise, skriver The Lancet.

I pillen finner vi virkestoffet tasimelton, som stimulerer søvnhormonet melatonin.

Entydig resultat

Det er ennå en stund til pillen kan settes i produksjon, men den avgjørende blindtesten av 411 friske personer, der noen av testdeltakerne fikk et placebo (sukkerpille uten virkestoffer), ga et entydig resultat: Det var en betydelig forskjell på søvnkvaliteten til dem som fikk det ekte medikamentet og dem som fikk juksepille.

Testpersonene som fikk det ekte medikamentet sov fra en halv til to timer mer enn de som fikk placebo.

Ønsker du deg en pille mot jet lag? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også:

Her sover du godt

Bli kvitt søvnløshet

Dette gjør vi helst nakne

Lite søvn for Brangelina

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vaksiner på reise

Disse vaksinene trenger du på ferie

Legg inn reisemål og type reise under, og få oversikt over hva du trenger av vaksiner. Kalkulatoren er basert på Folkehelseinstituttets anbefalinger.