XO-metoden:

Puppemetode under granskning

XO-metoden skulle gi deg større pupper. Nå granskes den av norske helsemyndigheter.

OMSTRIDT: XO-metoden er en omstridt metode. Nå gransker helsemyndighetene.

OMSTRIDT: XO-metoden er en omstridt metode. Nå gransker helsemyndighetene. Foto: Foto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Det finnes stadig flere måter å forstørre puppene på. En av disse metodene skrev klikk.no om i forrige uke.

Avviser risiko

Med XO-metoden sprøytes stoffet Hyacorp inn i brystene dine. XO-klinikken i Fredrikstad er den eneste klinikken i Norge som utfører denne metoden.

- Dette er en behandling som de fleste kan ta og det er ingen klare risikoer knyttet til denne behandlingen. I tillegg brytes stoffet Hyacorp ned i kroppen og er derfor ikke farlig, sa daglig leder for XO-klinikken Alf Birger Aronsen til klikk.no.

Nå viser det seg at en kvinne har fått alvorlig infeksjon og to andre skal ha fått andre komplikasjoner etter brystforstørrelser ved XO-klinikken.

I lørdagens VG skriver avisen at brystklinikken nå granskes av norske helsemyndigheter. Blant annet fordi tilsynets vurdering er at før- og etter-bildene de har brukt i markedsføringen av klinikken er lovstridig.

- Vi vil foreta en tilsynsmessig vurdering av virksomheten. Både på grunnlag av markedsføringen og for å vurdere selve behandlingen som gis på klinikken, sier avdelingsdirektør i Statens Helsetilsyn Gorm Grammeltvedt til klikk.no.

Direktør i Helsetilsynet Lars E. Hanssen har tidligere uttalt seg om markedsføring av helsetjenester.

- Markedsføring av helsetjenester skal være forsvarlig, nøktern og saklig. Dette er spesielt viktig fordi markedsføringen av kosmetisk kirurgi blant annet retter seg mot personer som i utgangspunktet kan ha problemer med eget selvbilde, skriver tilsynet på egne nettsider.

Fører trolig til godkjenning

Ifølge produktets hjemmeside Bio-science.org er produktet godkjent, men Bio-Science skriver på sine nettsider at produktet helst ikke bør brukes i bryster.

«Viktig melding: Bruk til brystforstørrelser er foreløpig ikke fullt etablert. Det foregår løpende tester av produktet på dette feltet», skriver Bio-Science på sine hjemmesider.»

Det mener leder for klinikken bare er en formalitet.

- Hyacorp er allerede CE-godkjent til det som kalles kroppsforming, for eksempel til bruk i legger og sete. Om cirka tre uker legges det frem en ny undersøkelse som trolig vil føre til at det også blir godkjent til brystforstørrelse, sier Jørn Bremnes til VG.

Les også:

Vi tester sports-bh'er. Her er den beste

Slik finner du rett bh

Riktig bh gjør det slankere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning