5 ting du kan gjøre for å sove bedre

Gjør det beste ut av det, uansett om du har fire eller seks timer til rådighet.

KVALITETSSØVN: Få en god natts søvn med disse tipsene.
KVALITETSSØVN: Få en god natts søvn med disse tipsene. Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Det er lite som er så kjedelig som å ikke få sove. Spesielt når man vet at man skal stå tidlig opp, klokka tikker mot 03, og man vet at man har en kjip dag i vente.

Søvnekspert Nancy H. Rothstein gir under fem tips for hvordan man får best søvn, uansett om man har åtte eller fire timer til rådighet, ifølge Cosmopolitan. Tipsene skal også gjøre det lettere å sovne.

1. Kutt koffein

Koffein blir værende i kroppen i rundt åtte timer. Så ikke drikk noe som inneholder koffein etter 15.00.

2. Tren tidligere

Å trene på kvelden er helt greit, så lenge du passer på at du har tre timer mellom du trener til du skal legge deg, slik at kroppen får roet seg ned.

3. Ikke drikk for mye

Når du sover går blæren din i pausemodus. Om du må opp og tisse om natten tyder det på at du drikker for mye. Så pass på at du ikke drikker noe en time før du skal legge deg.

4. Legg bort data, PC, mobil og nettbrett

Det blå lyset fra teknotingne dine påvirker søvnhormonene. Så rundt en halvtime før du skal legge deg til å sove bør du legge bort alt, og også sette på alarmen på telefonen din, så slipper du å gjøre det ved leggetid.

5. Ikke snooze

Snooze-søvn er dårlig søvn. Sett heller klokken til tidspunktet når du må stå opp, så vil kvalitetssøvnen vare lenger. Om du sliter med å stå opp ved første ring kan det være lurt å legge alarmklokken på andre siden av rommet, slik at du må opp og stå for å slå den av.

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2014.

Les også