Test av knekkebrød

Wasa – Fiber balance

Wasa Fiber balance har testens høyeste fiberinnhold, men knekkebrødene er tynnere enn normalt.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Fiber balance.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Fiber balance. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 14,- hos ICA

230 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1450 kJ/350 kcal

Proteiner: 13 g

Karbohydrater: 48 g (hvorav sukker 2,5 g)

Fett: 6,5 g (hvorav mettede fettsyrer 2,5 g)

Kostfiber: 24 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Fullkornrugmel (58 %), hvetekli, sesamfrø (8,1 %), havregryn (8,1 %), hvetekim, salt, gjær. 66 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Grov rugknekkebrød som i tillegg inneholder hvetekli, sesamfrø, havregryn og hvetekim. Wasa Fiber balance har testens høyeste fiberinnhold. Tynne knekkebrød og dermed et noe lavt energiinnhold per knekkebrød, gjør at et hovedmåltid basert på Wasa Fiber balance muligens kan gi for lite energi for et aktivt barn i vekst.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning