Hverdagen er over oss med jobb, barnehage og skole. Og matpakker til hele hurven.

Men hva skal du pakke ned i matboksen? Grovbrød med ost blir fort kjedelig.

Med hjelp fra matblogger Marit Røttingsnes Westlie, også kjent som Fru Timian, gir vi deg fem spennende forslag til hva du kan lage.

Ikke tar det lang tid heller.

Det er viktig med god mat som gir barna energi gjennom hele dagen.

Fremover vil den kreative matbloggeren komme med videoer som byr på enkle, sunne og morsomme oppskrifter.

Du vil snart få lese forslag til frokost, lunsj og kveldsmat som garantert vil falle i smak hos de minste.

Og trenger du forslag til fem middager du lager i en fei kan du sjekke disse oppskriftene.

Klikk på oppskriftene under og sjekk hvordan du kan gjøre matboksen ekstra spennende.

Her er oppskriftene:

Pasta med basilikumpesto

Kald pasta smaker godt i matboksen eller til lunsj.

400 g spagetti

1 potte basilikum

4­–5 ss pinjekjerner

1 ½ dl olivenolje, extra virgin

50 g parmesan

½ ts salt

½ ts nykvernet pepper

5–10 dråper Tabasco

Kok spagettien i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og lar den renne av. Ha den så tilbake opp i kasserollen.

Mens pastaen koker, lager du pestoen. Skjær av hele toppen av basilikumplanten og ha den i en blender sammen med pinjekjernene, parmesanen – som du deler i litt mindre terninger først – saltet, pepperen og halvparten av olivenoljen.

Kjør knivene rundt til alt blir godt blandet. Spe med resten av oljen. Smak til med Tabascoen og eventuelt mer salt og pepper.

Bruker du en stavmikser, river du parmesanen på den fine siden av rivjernet ditt. Ellers bruker du den samme fremgangsmåten.

Hell pestoen over pastaen og bland det sammen. Når det er avkjølt har du det opp i passe bokser.

Den tåler godt å stå i kjøleskapet over natten.

Se video øverst i saken.

Grove vafler med kesam

Det er fristende med grove vafler til lunsj.

18 plater

4 egg

3 dl kesam 1 % fett (mager)

2 ss rapsolje

3 dl lettkokte havregryn

3 ss sukker

1 ts bakepulver

½ ts salt

4 ½ dl hvetemel

2 ½ dl fullkornshvetemel

8 dl lettmelk

Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen med kesamen og rapsoljen.

Ha i alt det tørre før du sper med melken og rører ut eventuelle klumper.

La vaffelrøren svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter før du steker vaflene. Bruk litt stekespray når du steker.

Sandwich med ost og skinke

Fristende sandwich som lages i en fei.

Med gulrot- og agurkstaver. Til én person

2 skiver brød – helst firkantet

Litt bremykt/brelett el.

2 skiver hvitost

1 skive kokt skinke

4–6 tynne agurkskiver

4 agurkstver

4 gulrotstaver

Smør skivene med smør før du fordeler pålegget på den ene skiven. Legg den andre oppå. Del opp i små trekanter.

Grove rundstykker med kremost, agurk og tomat

Denne lager du selv på dager med dårlig tid.

1 person

½ grovt stort rundstykke

Kremost

2 agurkskiver + noen små staver

1 tomatbåt

Fordel kremosten på rundstykket og plasser agurkskivene og tomatbåten slik at det blir øyne og munn.

Tortillalefse med omelett og paprika

Nesten som taco i storefri.

2 lefser

½ rød paprika

½ ss smør

3 egg

3 ss vann

¼ ts salt og pepper

2 grove tortillalefser

Del paprikaen i små terninger. Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og stek paprikaterningene til de blir myke. Hell dem over på et fat.

Pisk legg sammen eggene, vannet og krydderet. Smelt resten av smøret i pannen og ha i eggene. Dra eggemassen innover i stekepannen slik at alt stekes fint.

Del omeletten i to og legg hver halvpart på hver sin lefse.

Fordel paprikaterningen langsmed omeletten og rull sammen. Skjær tortillaene i tykke skiver og plasser i matboksen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!