- Det er naturlig at det blir flere tilfeller av falsk krupp om vinteren, ettersom det også er flerer tilfeller av luftveisinfeksjoner, sier barnelege Per Haavardsholm Finne til Klikk.no.

Les også: Frisk nok for barnehagen?

Ta et bad!

Ved falsk krupp er det betennelse i slimhinnene i luftrøret under stemmebåndene i strupen. Men ikke følg de vanlige rådene om barnet har symptomer.

Les også: Slik måler du barnets temperatur

Et av de vanlige rådene vi får når barna sliter med falsk krupp, som også står på Barnehelseguidens sider, er å åpne et vindu eller ta barnet til kjøleskap/fryser og la dem puste inn luften derfra. Det advarer Finne mot.

- Det er ikke lurt nå som det er så kaldt. I stedet kan man la barnet ta et bad, slik at det får pustet inn vanndamp på den måten, råder han.

Lær mer

Betennelsen arter seg slik at barnet får pusteproblemer på grunn av økt slimproduksjon og betennelse i vevet i lufrøret.

Kontakt lege dersom det er første gang barnet ditt har symptomene som beskrives.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!