Uke for uke-podcast

Uke 30: Vannfødsel

Mari begynner å angre litt på beslutningen om å føde i vann. For blir det ikke veldig mye blod?

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.

Publisert Oppdatert

Mari er høygravid, og hun tenker stadig mer på selve fødselen. Hun har fortalt fødeklinikken at hun vil føde i vann. Men nå har hun sett et bilde på internett av en hel familie oppi et fødebadekar. Vannet var brunrødt og ekkelt.

Derfor måtte spørsmålet komme opp...er sånne bilder ekte? Er det virkelig så mye blod?

Joda. Det er det. Og det kan komme bæsj også. Som jordmora fisker opp med en sil. Mari er usikker på om dette vannfødeprosjektet er en veldig god idé i det hele tatt...Da må man vel i det minste få klystér?

Hun bestemmer seg for å ta det litt som det kommer. Det finnes jo så mange ulike fødestillinger, og det er ikke så lett å vite hvilken man ønsker før fødselen er i gang.

I tillegg får du høre om hvor vanskelig det faktisk kan være å få avgitt urinprøve når man både er glemsk, klomsete og ikke særlig tissetrengt.

Selv om hun er tredjegangsgravid er det mye å tenke på, mange spørsmål og en god del usikkerhet. Ingen fødsel er lik, og Mari har fått vite at hun faktisk kan oppleve flere og sterkere rier denne gange, uten at det trenger å bety at fødselen er i gang.

Men aller mest gleder hun seg til å møte den lille jenta inni magen. Til å bli kjent med henne. Det er bare ti uker igjen, selv om bare fem prosent gravide faktisk føder på termindato.

Hør denne ukas episode av 40 uker - en podcast om å være gravid, med redaktør Mari Midtstigen:

Les om uke 30 i vår uke-for-uke-kalender.

Hør alle episodene av 40 uker - en podcast om å være gravid: