Slik blir du gravid

- Bli gravid med mer sex

Det er mye som skal klaffe, sier lege.

HYPPIG SEX: En britisk lege understreker at det kan kreve mer sex enn du tror å bli gravid.

HYPPIG SEX: En britisk lege understreker at det kan kreve mer sex enn du tror å bli gravid. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Publisert Oppdatert

Det er for mange en kunst å bli gravid, og som oftest kan det ikke planlegges.

- Det er mye som skal klaffe for at du skal bli gravid akkurat når du tenkte og i beste fall har du 50 prosent sjanse for å bli gravid første måned, sier fødselslege Gro Nylander.

Ikke vent til eggløsning

Også den britiske legen Lorna Phelan, fra Royal College of Obstetrics and Gynaecology sier det er mye som skal stemme for å bli gravid.

Men en ting er hun sikker på:

- Du må ha mer sex enn du tror. Ikke vent til du har eggløsning. Ha gjerne sex annenhver dag. På denne måten vil nesten alle par, avhengig av alder, greie å bli gravide innen ni og en halv måned, sier hun ifølge The Guardian.

Hold på i en uke

Jordmor Siri von Krogh er ikke helt enig med den britiske legen.

- Det er mange som prøver å bli gravide som rett og slett blir lei, og da kan det være slitsomt å ha sex hver eneste dag. Men er du ikke lei, kan det så klart være bra å ha mye sex, sier hun til Klikk.no.

Derfor råder hun par til å ha sex annenhver dag i stedet for hver dag.

- Det beste er kanskje å sex annenhver dag fra dag 11 etter første dag av siste mens. Og deretter holde på i en uke ved vanlige 28 dagers sykluser. Litt lengre ved lengre sykluser og tidligere ved korte sykluser, råder hun.

Ingen stilling bedre enn andre

I tillegg til mer sex har lege Phelan også følgende råd til deg som vil bli gravid:

* Det er ingen klare bevis på at enkelte stillinger i senga gir deg større sjanse for å bli gravid. Derfor er det bare til å ha sex på den måten du liker.

* Ha et godt kosthold og tren, samtidig som du kutter ned på både røyking og alkohol. BMI-en din bør være mellom 20 og 25.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning