Graviditetsfilm:

De 10 beste graviditetsfilmene

Disse graviditetsfilmene bør du se, enten du skal ha baby eller ikke.

TV-KVELD: Disse filmene med graviditet som tema er verdt å se - enten man skal ha barn eller ikke.

TV-KVELD: Disse filmene med graviditet som tema er verdt å se - enten man skal ha barn eller ikke. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
BRUDENS FAR II: Steve Martin er hysterisk i rollen som vordende bestefar

BRUDENS FAR II: Steve Martin er hysterisk i rollen som vordende bestefar Foto: Foto: Filmplakat

Father of the Bride Part 2, 1985

I oppfølgeren av "Father of the bride" fortsetter familieproblemene å bekymre George Banks (Steve Martin). Etter å ha overlevd datterens bryllup i den første filmen, må han nå takle graviditeten hennes. Dette blir starten på en midtlivskrise, og Banks starter desperat å jakte på sin ungdom. Midt oppe i det hele blir hans kone, Nina, også gravid.

Vi elsker Steve Martin og hans rolle som vordende bestefar i denne filmen.

Baby Mama, 2008

Den vellykkede og single forretningskvinnen, Kate Holbrook, har lenge satt karrieren sin før alt annet i livet. Nå er hun blitt 37 år, og synes det er på tide å få barn. Når hun oppdager at hun bare har en ørliten sjanse for å bli gravid, bestemmer hun seg for å bruke en surrogatmor. Valget faller på arbeidsjenta Angie Ostrowiski, som en dag dukker opp hjemme hos Kate, uten noe sted å bo.

De to sliter seg gjennom forberedelsene til fødselen sammen, og oppdager i løpet av denne perioden at det finnes to typer familier. Den du er født inn i og den du lager selv.

Les også:

Slik blir din framtidige fødsel

Mindre kvalme i Norge

Knocked Up, 2007

Vakre Alison Scott, som spilles av Katherine Heigl fra Grey's Anatomy, har en suksessrik karriere i TV-selskapet E! Etter å ha blitt forfremmet går hun på byen for å feire sammen med sin søster. Hun kommer i prat med det slappe dophuet Ben Stone, og når søsteren må hjem til syke barn, blir Allison igjen alene på utestedet. Hun blir så full at hun på slutten av kvelden ender opp i seng med Ben. I full panikk sniker hun seg av gårde neste morgen. Åtte uker senere oppdager Alison at hun er gravid. Sammen bestemmer paret seg for å beholde barnet og å starte et forhold. Men Alison oppdager fort at Ben må bli voksen før han er i stand til å få en familie.

Juno, 2008

Kule og munnrappe Juno er en 16 år gammel jente fra Minnesota, som oppdager at hun er blitt gravid med sin beste venn, Bleeker. I venterommet til en abortklinikk bestemmer hun seg likevel for å føde barnet, og heller adoptere det bort til et snilt ektepar. Med morsomme dialoger og gode karakterskildringer, er dette virkelig en rørende feel-good film.

PÅ TJUKKA: Hva skjer når en mann som er langt fra voksen, må tre inn i farsrollen?

PÅ TJUKKA: Hva skjer når en mann som er langt fra voksen, må tre inn i farsrollen?

Les også:

Svangerskapet fra uke til uke

Sex får fart på fødselen

Rosemary's Baby, anno 1968

Rosemary's Baby, er en grøsserdramafilm basert på en bok skrevet av Ira Levin. I filmen flytter det unge ekteparet Rosemary (Mia Farrow) og Guy Woodhouse (John Cassavetes) inn i en leilighet i New-York. I naboleiligheten bor det et hyggelig gammelt ektepar som veldig snart begynner å vise stor interesse for barnet Rosemary venter. Etter hvert skjønner hun at de har blitt dratt inn i en konspirasjon som er satt i scene av en gruppe satanister.

Rosemary's Baby er en klassiker, og etter å ha sett denne filmen vil enhver graviditet fortone seg bekymringsløs.

TENÅRINGSPROBLEM: Juno blir gravid noen år for tidlig.

TENÅRINGSPROBLEM: Juno blir gravid noen år for tidlig. Foto: Foto: Filmplakat

Nine Months, 1995

Samuel (Hugh Grant) har alt, en fantastisk kjæreste, en vellykket praksis som barnepsykolog, og en rød Porsche. Men alt forandrer seg når kjæresten Rebecca (Julianne Moore) blir gravid. Til tross for at Samuel er barnepsykolog, takler han barn dårlig. Han ønsker ikke å beholde barnet, men det vil Rebecca, selv om det betyr at hun blir alenemor. Samuel har altså ni måneder på å bli voksen - eller miste alt.

Hugh Grant viser oss i denne filmen hvor vanskelig det kan være for enkelte å tenke på at de skal bli far.

Junior, 1994

Alex Hesse og Larry Arbogast jobber med et nytt medikament som skal redusere sjansene for spontan abort. Men når deres forskningsmidler blir inndratt, og menneskelig eksperimentering forbys, bestemmer de seg for å teste medikamentet ved å gjøre Hesse (Arnold Schwarzenegger) gravid. Dette fører til at Hesse blir knyttet til det ufødte barnet han bærer på, til tross for at det ikke er hans.

She's Having a Baby, 1988

Jake (Kevin Bacon) og Kristy Briggs (Elizabeth McGovern) er nygifte. Ettersom de er svært unge er de også veldig uforberedt på hva et ekteskap innebærer og alt som forventes av dem. Selv vet de ikke engang om de ønsker seg barn, eller om de er forberedt på et helt liv sammen.Ting blir ikke bedre når Jakes venn, Davis, dukker opp.

VILLSTYRING: Klarer Hugh Grant å venne seg til tanken på å bli far?

VILLSTYRING: Klarer Hugh Grant å venne seg til tanken på å bli far? Foto: Foto: Filmplakat

She's Having a Baby byr på en rekke gjenkjennelige situasjoner med mange gode, velkjente skuespillere.

Where the Heart Is, 2000

Novalee Nation er en gravid 17-åring fra Tennessee som er på vei til California med kjæresten, Willie Jack. På veien forlater han henne ved en Wal-Mart butikk i Sequoyah, Oklahoma. Novalee har ingen jobb, ingen ferdigheter og bare $5.55 i lommen. Hun gjemmer seg derfor i kjøpesenteret i seks uker, til hun føder en datter. Novalee bestemmer seg for å oppdra barnet sitt, og starte livet på nytt i Sequoyah. Her møter hun etter hvert mange vennlige mennesker, som er villig til å hjelpe henne og datteren.

Dette er en film som treffer deg midt i hjertet, spesielt om du er gravid selv.

For Keeps, 1988

Darcy (Molly Ringwald) er redaktør i skoleavisen, og har et langvarig forhold til Stan (Randall Batinkoff). Det er slutten på deres siste skoleår, og de har allerede fått plasser ved gode høgskoler. De har akkurat begynt å ha sex, noe som fører til at Darcy blir gravid. Foreldrene deres forsøker å overtale dem til å ta abort eller adoptere bort barnet, men Darcy og Stan er bundet sammen av en intens kjærlighet, og kan begge tenke seg å beholde barnet. Dette vil bety at de må gi opp karrieremulighetene sine, derfor står de foran et vanskelig valg.

MANN MED MAGE: Arnold Schwartzeneger som gravid? Dette må du ikke gå glipp av!

MANN MED MAGE: Arnold Schwartzeneger som gravid? Dette må du ikke gå glipp av! Foto: Foto: Filmplakat

Les mer om graviditet her

Tilbake til Klikk foreldre

Har du sett en film om graviditet, som er verdt å nevne? Fortell om den i kommentarfeltet under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning