Pseudotvillinger og uventet svangerskap

Celine var oppblåst og forstoppet etter fødselen. Da hun kom til legen fem måneder senere, fikk hun sjokkbeskjeden

Celine og Jostein har alltid ønsket seg flere barn, men at de skulle være så tette, var uventet.

FAMILIE: Celine og Jostein ønsket en liten jente velkommen i 2021. Celine kjente at hun var oppblåst etter svangerskapet, men trodde det var vanlig, frem til ubehaget aldri ga seg.
FAMILIE: Celine og Jostein ønsket en liten jente velkommen i 2021. Celine kjente at hun var oppblåst etter svangerskapet, men trodde det var vanlig, frem til ubehaget aldri ga seg. Foto: Privat
Publisert

I mars 2021 ønsket Celine Ellefsen (24) en liten jente velkommen til verden. Dette var hennes første barn, og familien på tre var spent på tiden videre sammen.

Etter svangerskap merket celine forandringer på kroppen. Magen var litt større og annerledes, noe som var veldig vanlig etter å ha båret frem et barn.

Hun kjente på litt magesmerter og ubehag, men tenkte ikke stort over det i starten. Hun hadde også operert ut galleblæra i oktober 2020, så hun var kjent med disse symptomene fra tidligere.

Om lag åtte uker etter fødselen, begynte hun å lure på om hun kanskje kunne være gravid igjen. Hun tok en graviditetstest, og den var negativ. Tanken om å være gravid ble derfor lagt på hylla.

Ettersom magen var konstant oppblåst og vond uten noe bedring, bestemte hun seg for å ringe legen og undersøke årsaken til dette.

– Jeg er en litt paranoid, fniser Celine.

– Vi har hatt kreft i familien, så blir jeg fort ganske bekymret. Jeg var også redd for at det kunne være noe galt etter fødselen, forteller hun til Klikk.no.

Les også: Ti år gammel blir Siri endelig storesøster. Men det blir ikke som hun drømte om

Sjokkbeskjeden

Da hun kom til legen, var hun spent og klar for å få noen svar. Hun visste ikke hva hun hadde i vente, men hun håpet på å kunne få forklaring på symptomene hun hadde.

Hun ble undersøkt med ultralyd for å se om det eventuelt var noen rester etter graviditeten, eller om det var noe avvikende å se i magen eller livmoren.

Mens legen undersøkte henne tittet hun opp på skjermen ved siden av seg.

– Jeg skjønte veldig fort at jeg var gravid. Legen trodde jeg visste det, så han snakket om det som om jeg var bevisst på dette, men egentlig lå jeg der i sjokk, fniser Celine.

– Jeg er veldig sjenert av meg, så jeg turte ikke å si at jeg ikke visste det. Jeg tror jeg også ble ganske «lammet» av sjokket, legger hun til.

GRAVID: Her var hun 18 uker på vei uten å vite det
GRAVID: Her var hun 18 uker på vei uten å vite det Foto: Privat

Selv om hun ble sjokkert, kjente hun en enorm glede strømme i kroppen. Hun og barnefar Jostein (25) har alltid ønsket seg flere barn. De så frem til å møte det nye tilskuddet i familien deres.

– Da jeg var hos legen estimerte han at jeg var cirka 18 uker på vei. Vi hadde ikke planer om å bli gravide så fort etter fødselen, men vi ble veldig glad uansett. Vi ser på barn som livets største gave, og vi følte oss virkelig veldig heldige, forteller Celine.

Celine hadde nesten ingen symptomer på svangerskap før hun var hos legen. Hun var ikke kvalm, kjente aldri spark og hadde relativt liten mage.

Da hun fikk beskjeden, hadde hun cirka fire måneder igjen av svangerskapet. Det var fire måneder som var ganske tunge for henne.

– Jeg fikk bekkenlåsning i begge siden av bekkenet, også mistet jeg mammaen min til kreft to uker før jeg fødte. Men fødselen gikk kjempefint, og det har gått så fint i ettertid, forteller hun åpenhjertig.

SVANGERSKAP: Celine ble gravid cirka 2 måneder etter at hun fikk sin førstefødte, Aurora. Hun fikk beskjeden da hun var cirka fem måneder på vei.
SVANGERSKAP: Celine ble gravid cirka 2 måneder etter at hun fikk sin førstefødte, Aurora. Hun fikk beskjeden da hun var cirka fem måneder på vei. Foto: Privat

Les også (+): Karina var 16 år da hun oppdaget at hun var gravid – i 8. måned!

Pseudotvillinger

Celine ble gravid cirka åtte uker etter fødselen, og det skiller kun 11 måneder mellom hennes førstefødte Aurora (2) og andrefødte Jonas (1).

– Det har vært veldig intenst å ha to så tette. Det negative er at du føler du ikke strekker til fordi begge er i en krevende alder og trenger mye omsorg.

– For eksempel så kunne ikke Aurora gå da Jonas ble født. Jeg klarte ikke å bære dem samtidig. Eller da jeg ammet minsten, ville gjerne storesøster ha med meg å leke.

Storesøster opplevde også at det var litt skummelt med en lillebror. Plutselig var hun ikke alene med mamma og pappa lenger.

– Hun var ikke fan av ham i babyfasen, men så fort han begynte å krabbe ble de gode venner.

Celine opplevde at den største utfordringen var å løse «nyfødt-kabalen» - De første månedene begge krevde mye.

– Minsten fikk gulsott etter fødsel og hadde også låsninger i nakken. Han krevde ekstra mye oppfølging. Så jeg måtte være mye borte fra eldstemann og det var kjipt.

Ellers har ikke familien opplevd noen store omveltninger. De var vant med å ha et lite barn, så nå gikk hverdagen i mye av det samme, bare x2.

– Det ble bare mer bleieskift, flere flasker å lage og mer oppmerksomhet å dele ut, fniser Celine.

Les også: – Lillesøster blir storesøster til storebror

Tette søsken, tett bånd

Til tross for noen utfordringer på veien, finner Celine og Jostein mye glede i å se at barna vokser opp så tett sammen.

– De har et helt spesielt bånd som jeg ikke tror de ville hatt hvis de ikke var så tette. De synes mye av de samme tingene er morsomt, de følger de samme rutinene i løpet av dagen og de leker godt sammen.

PSEUDOTVILLINGER: Det skiller kun 11 måneder mellom Aurora (2) og Jonas (1)
PSEUDOTVILLINGER: Det skiller kun 11 måneder mellom Aurora (2) og Jonas (1) Foto: Privat

– Største gleden er å se at de har en «integrert» bestevenn i nesten samme alder. Det utrolig koselig å høre de «prate» sammen. De babler mye med hverandre uten at noen andre skjønner hva de sier, fniser Celine.

Det skjer veldig ofte at folk kommer til Celine og spør om hva de skal gjøre når de finner ut at de ble uventet gravid relativt fort etter et svangerskap.

Hun nøler ikke med å dele sin opplevelsen og gleden det har gitt dem.

– Jeg skryter det virkelig opp i skyene. Det har vært det beste som har skjedd meg. Jeg begynner oppriktig å gråte av tanken på hvordan livet mitt hadde vært uten minsten, det hadde jo ikke vært i nærheten av like bra som det er i dag, avslutter tobarnsmoren.

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2023.

Les også