Ute etter en ny app til poden? Vi har lett i jungelen av apper til barn og plukket ut 19 kvalitetsapper.

Det er to store markeder for apper. Apples Appstore er butikken for deg som har Ipad, Iphone eller Ipod Touch. På Google Play finner du apper som har mobil/nettbrett med operativsystemet Android. På begge nettstedene må du registrere deg som bruker for å kjøpe appene som koster penger.

En liten forskjell er at på Google Play kan du også laste gratis-apper uten å være registrert, mens på Appstore er alle nedlastinger knyttet til en konto.

I guiden vår dominerer appene for Apple/Ipad/Iphone. Inntrykket etter å ha sondert markedet er at utvalget av kvalitetsapper er mer begrenset i Google Play-markedet.

Ingen apper er gratis

Selv om det er lettvint og greit med gratis-apper, har de også sin pris. Kostnaden for en gratis-app er å utsette barnet for massiv markedsføring og reklame.

- Mange kvier seg for å bruke noen tiere på en app, sier Per Kristian Bjørkeng, som har skrevet boka "Nettkidsa" om den oppvoksende generasjonen.

Det er også greit å følge med på om appene, særlig de som er gratis, inneholder "kjøp i program" eller "inn-app pruchase". Dette er ekstraelementer i spillene/appene som ofte er dyre.

I denne guiden har vi likevel tatt med noen gratis-apper som vi mener er gode nok. Det vil likevel ofte gi en bedre brukeropplevelse å laste ned de appene du må betale for.

Pedagogikk og underholdning

Vi har brukt anbefalinger fra en rekke eksperter og erfaringer fra brukere til å sette sammen denne oversikten over apper som passer for småbarn i alderen 2-6 år.

Vi har tatt hensyn til tilbakemeldinger fra brukeromtaler, og for eksempel styrt unna apper med overveiende negative tilbakemeldinger på kjøpesidene.

For å gjøre oversikten enklest mulig har vi delt inn i tre kategorier - læring, kreativitet og underholdning.

(Kilder: Klikk redaksjon, appannie.com, the guardian, techland.time.com , bestkidsapps.com , facebook.com/foreldreogbarn)

De anbefalte appene finner du artiklene under:

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!