Det finnes mer på menyen til de små som skal på skolen eller i barnehagen enn en blings med pålegg. Det trenger heller ikke å ta all verdens tid å sette sammen en matpakke som gir både variasjon og nye smaker.

Et sunt og godt måltid midt på dagen hjelper de små med å holde konsentrasjon og humør oppe. Velger du brød som basis, er det å lurt å velge grove kornprodukter.

Sunn og næringsrik matpakke

Middagsrester fra dagen før er et godt matpakkealternativ. Så spar på restene og se om du kan lage en liten rett til matpakka av det.

Pesto, hummus og avokado er perfekte alternativer til smør, men også som dipper til et knippe oppskårne grønnsaker. Skjær opp frukt og grønnsaker i mindre biter og tre dem på et spyd – da spiser barna mer!

Vann er best som drikke – men gjør det gjerne mer spennende ved å putte et par skiver med sitron, agurk eller andre frukter eller grønnsaker oppi. På denne måten blir både mat og drikke mer variert i hverdagen.

Nedenfor finner du fem matpakketips.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!