Her er noen enkle, men spennende triks som tar malerkunsten til nye høyder. Fingermaling har en deilig konsistens og er helt ufarlig om barna skulle få noe i munnen. Det er gøy for barna å bruke hender og føtter som maleverktøy.

Dekk til gulvet, finn frem maling og papir og gå i gang, små og store.

Dere trenger:

* fingermaling

* små lerret eller fint malepapir

* pensel

* malerulle

* plastøyne

Slik leker du med barnet ditt

Morsomme leker til lange bilturer

Under kan du se noen eksempler på hvordan dere kan lage morsomme dyrebilder med fot- og fingermaling.

=

MORO: Fot- og fingermaling er gøy for hele familien.

Pingvinmaleri

Mal barnet under fotsålen med svartmaling. La barnet tråkke på et papir slik at du får et avtrykk. Fotavtrykket blir til pinginkroppen. La tærne peke ned på papiret. Armene til pingvinen lager dere ved å male tommelfingeren svart og trykk på pingvinkroppen. Mal nebb med oransje og fest på plastøyne.

=

MORO: Bruk svart fingermaling på føttene til å lage pingvinen med.

Pingvinen er ferdig og blir et vakkert veggmaleri man kan gi bort eller henge på veggen hjemme.

=

PINGVIN: Bruk en blyant til å lage kantene litt mer tydelig.

Hummer:

Mal først fotsålen til barnet rødt. Lag et fotavtrykk midt på arket. Tærne skal peke nedover på arket. Mal en finger rød og trykk 4 bein på hver side av hummeren. Deretter skal barnet få rødmaling på begge hendene. Nå skal de trykke hendene ned på papiret og lage storeklør. Mal på små følehorn og fest på plastøyne.

=

HUMMER: Tiden går fort til jul, så hvorfor ikke starte med å lage julegaver alt nå? Et hjemmelaget hummerbilde er den perfekte gave.

Krabbekunst:

Mal barnets høyrehånd rød og trykk håndflaten på høyre side av papiret. Deretter farges venstre hånd rød og trykk på venstre side av papiret. Håndavtrykkene må møtes på midten. Krabben trenger nå to plastøyne så er den fiks ferdig.

=

KRABBE: Et par plastikkøyne gjør at bildet blir enda mer levende.

Les hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!