Dersom du fortsatt fullammer og ikke har kommet igang med fast føde, vil det fortsatt være behov for nattamming. Morsmelken er lettfordøyelig og barnet blir raskt sultent igjen. Men dette bør vel være en grunn til å komme igang med å gi fast føde. Belønningen er netter med sammenhengende søvn for både foreldre og barn.

Bli med på søvndebatten.

Får nok mat

Er dere godt igang med fast føde, skal du ikke ha dårlig samvittighet for å kutte ut amming om natten. Får barnet to måltider med fast føde i løpet av dagen, vil det ikke være behov for noen servering om natten.

Ikke stappmett

Mange tror barnet helst bør være stappmett om kvelden slik at det sover fornøyd natten gjennom. Men spedbarnets mage er ikke annerledes enn din. Med fullstappet mage sover man mer urolig.

Bli med på kostholdsdebatten.

Det er lurt å gi barnet grøt en stund før det skal legge seg. Etter grøten, steller du barnet og gjør de vanlige kveldsrutinene for å roe ned. Noen barnet litt melk før det bærer i seng. Da er barnet antagelig rolig og klar for å sove.

TIPS! Ikke vær for rask med å springe inn på barnerommet ved den minste lyd. Begynner barnet å gråte, bør du vente 5 minutter før du tar opp barnet . Da kan barnet falle i dyp søvn igjen uten at det blir lagt til brystet.

Det gjør ikke noe om du er litt trett og treig om natten. Da skjønner den lille natterangleren at det ikke er særlig service å få.

Tilbake til barnets 6. måned.

Les hele saken