Barnet kan være sultent hvis det fortsatt bare får morsmelk på dagen. Morsmelken er lettfordøyelig og monner ikke så lenge. Dersom barnet får to måltider med fast føde i løpet av dagen, er det ikke nødvendigvis behov for amming om natten.

Tennene kommer

Det er forskjellig når de første melketennene kommer, men det er vanlig at de første viser seg i 6-8 månedersalderen. De to første tennene kommer vanligvis i underkjeven og med få dagers mellomrom.

Vann om natten

Venn barnet til vann som tørstedrikk. Vann er også best dersom barnet ditt våkner tørst om natten. Vann gjør ikke skade på tennene og er derfor en bedre tørstedrikk enn melk og saft.

Babymiddag

Mange småbarnsforeldre bruker ferdigkjøpte middagsglass til babyen. Det faller også godt i smak hos de fleste barn, men er en unødvendig utgift for familien. Babymiddag lager du enkelt selv.

En smak på meieriprodukter

Når barnet er blitt et halvt år, kan det begynne å smake på litt yoghurt. Du trenger ikke å gi så mye. Noen få teskjeer som smaksprøve kan være en fin start. Yoghurt har en bra virkning dersom barnet har hard avføring.

Liker andre barn

Babyen er inne i en av de beste periodene av spedbarnstiden. Du har sikkert opplevd at ingen kan få den lille til å le slik som storesøster eller storebror. Finnes ingen søsken, får barn i familie og vennekrets gjøre nytten. Eller et speil.

Er du en hønemor?

Det trenger slett ikke være negativt å være en skikkelig hønemor. At du heier på barnet ditt har mye å si for den lille sin selvtillit og trygghet.

Les hele saken
Les alt om: