Og best av alt for småbarnforeldre: Kaffebaren og bakeriet åpner allerede klokka sju om morgenen.

BARNEVENNLIG: På Camping Piani di Clodia er det et eget badeland som er inkludert for alle som bor der.

BARNEVENNLIG: På Camping Piani di Clodia er det et eget badeland som er inkludert for alle som bor der. © FOTO: Privat

SMAKEN AV ITALIA: 8 måneder gammel på sin første ferie i Italia.

SMAKEN AV ITALIA: 8 måneder gammel på sin første ferie i Italia. © FOTO: Privat

Gardasjøen i Italia er et annerledes alternativ til de klassiske sydenstedene. Veldig naturskjønt og veldig barnevennlig. Det er korte avstander mellom opplevelsene.

Avansert campingområde

Vi leide en hytte på det som kan kalles et avansert campingområde rett ved vannet, Camping Piani di Clodia ved tettstedet Dezensano del garda. Inne på området er det hytter, leiligheter og campingplasser av ulik standard. Her er også restauranter, kafeer, lekeplasser, matbutikk, underholdningstelt, tennisbaner og et eget badeland.

Og best av alt for småbarnforeldre: Kaffebaren og bakeriet åpner allerede klokka sju om morgenen.

Mye å finne på

I tillegg er det nok av aktiviteter og underholdning for både små og store barn fra morgen til kveld. Vi hadde bare med oss vår åtte måneder gammel baby, så vi fikk ikke anledning til å vurdere kvaliteten på aktivitetene, men det så ikke ut til at barna kjedet seg.

Vil du se utsiden av campingområdet, og det vil du jo, kan du fint kjøre rundt innsjøen i løpet av en dag. Langs hele kysten ligger det trivelige og idylliske landsbyer med et godt utvalg av restauranter og kafeer. Det finnes også utallige badeland og familieparker i området, og den mest kjente heter Gardaland.

De som ønsker ekstra naturopplevelser kan ta en taubane opp i fjellet.

Slik reiser du:

Vi fløy til Milano (med SAS) og ble der et par dager før vi kjørte til Gardasjøen (tar ca tre timer). Vi syntes det var praktisk å ha leiebil, slik at vi lett kunne komme oss rundt på egenhånd, men det går også charterturer til Gardasjøen. Star Tour tilbyr for eksempel pakketurer med tog.

Når bør du reise?

Sommerhalvåret. Vi reiste i september. Da var det fortsatt varmt, men ikke så tettpakket med folk.

Les mer:

Slik reiser du best med babyen

Til syden med baby

Verdens 10 beste strender

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!