Innredning av stue

Stilig innredning av smal stue

Den lange og smale stuen på 17 kvm er både lys, vakker og praktisk.

TVERSGÅENDE LEILIGHET: Den ti meter lange, smale blokkleiligheten har store glassflater i begge ender.  Alle rør i går i veggen bak bokhyllen.

TVERSGÅENDE LEILIGHET: Den ti meter lange, smale blokkleiligheten har store glassflater i begge ender. Alle rør i går i veggen bak bokhyllen. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Publisert Oppdatert
ARBEIDSBENK: Overflaten på benkeplaten er av svart, slitesterk linoleum. Rett over bordet henger en veggmontert "Artemide Tolomeo"-lampe designet av Philippe Starck.

ARBEIDSBENK: Overflaten på benkeplaten er av svart, slitesterk linoleum. Rett over bordet henger en veggmontert "Artemide Tolomeo"-lampe designet av Philippe Starck. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Da Karin Kolle flyttet inn i denne blokkleiligheten gikk hun ned "en størrelse". Hun ønsket å innrede med færrest mulig gjenstander, og samtidig beholde maksimalt med møbleringsmuligheter.

Resultatet er en stue som er så gjennomtenkt at det ikke noe problem å invitere ti-tolv personer til middag. Her er nemlig alle hulrom utnyttet, og møblene er av typen som kan stables. Stuen måler 3,5 x 5 meter.

Les også:

10 tips for deg som skal male

70-talls hus i ny stil

Alvar Aalto

Langbordet, en gammel arbeidsbenk, sannsynligvis en laboratoriebenk fra kjemiavdelingen på gamle NTH, er stuens opplagte sentrum. Over henger en langarmet lampe montert på veggen.

De matchende stolene, en klassisk Alvar Aalto-modell, fant arkitekten i en brukthandel for over ti år siden.

Materialitet

Den fire meter lange benken, sofaen ved veggen, er et annet viktig moment i rommet. På den kan fire voksne personer sitte, eller to personer sove.

Les også: Ekspertens oppbevaringsløsninger

Under sofaputene er det et stort rom hvor huseieren lagrer seilene til seilbåten sin. Den selvtegnede tre meter høye veggfaste hyllen går fra gulv til tak og rommer alt fra stereo til bøker og nips.

Flere vridbare spot'er er festet med klemmer på en aluminiumsskinne i taket, midt i rommet.

MARMORVEGG: Den marmorpussmarmorerte kontrastveggen er i høy grad med på å "gjøre" stuen og leiligheten. Bokhyllene er laget av møbelsnekker Leif Skaarild.

MARMORVEGG: Den marmorpussmarmorerte kontrastveggen er i høy grad med på å "gjøre" stuen og leiligheten. Bokhyllene er laget av møbelsnekker Leif Skaarild. Foto: Foto: Nils Petter Dale

I tillegg til gode muligheter for stabling og lagringsplass, er materialitet - bruk av varige overflater med karakter og lysspill, høyt prioritert av eieren. Slikt er ekstra viktig i mindre rom hvor alt kommer tett innpå. Kolle har derfor gått for massiv eik på gulvet.

- Det er ellers helt fantastisk å ha tre meter under taket. Jeg tror ikke jeg noen gang kan bo med vanlig høyde igjen, sier Karin Kolle.

Les flere saker på Klikk Bolig

SAMSPILL: Husgeråd samles i lange hyller over kjøkkenbenken. Kjøkkenet er et HTH standardkjøkken som arkitekten selv har tilpasset. Lyset til de over to meter lange HTH-hyllene har skjulte føringer. Skapene har Ikea-håndtak.

SAMSPILL: Husgeråd samles i lange hyller over kjøkkenbenken. Kjøkkenet er et HTH standardkjøkken som arkitekten selv har tilpasset. Lyset til de over to meter lange HTH-hyllene har skjulte føringer. Skapene har Ikea-håndtak. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning