RENTER

Renten går ned

Norges største bank, DnB NOR, setter ned boliglånsrenten med 0,3 prosentpoeng.

RENTEKUTT: Vi får mer å rutte med når renta synker.

RENTEKUTT: Vi får mer å rutte med når renta synker. Foto: Scanpix

Publisert Oppdatert

Beste boliglånsrente etter endringen blir 6,45 prosent med effekt allerede fra 5. desember for kunder som allerede har avtale med banken.

LES OGSÅ: Ingen krise for banksjefene.

To nedganger på en uke

- Vi har lovet at vi skal sette ned renten så fort situasjonen tillater det. Nå ser vi at pengemarkedsrenten faller videre, og det gir rom for nok en rentereduksjon. Rentekuttet vil få effekt allerede fra 5. desember for eksisterende kunder. Det er under en uke siden vi satte ned renten sist, og vi overvåker rentemarkedet tett. Vi lover å være raske på renteknappen igjen dersom markedet tillater det, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til Nettavisen.

Også DnB NORs søsterbank Postbanken setter ned renten med 0,3 prosent. Postbankens beste nominelle rente blir identisk med DnB NORs.

Det er ikke en uke en gang siden DnB NOR sist senket renten. Torsdag 6. november senket storbanken utlånsrenten med 0,5 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 18. november 2008 for nye boliglån.

Landets billigste

Med en nedgang i utlånsrenten på 0,8 prosentpoeng i løpet av en uke fyker DnB NOR til topps på oversikten over landets billigste boliglånsbanker.

Økonomiekspert Rune Pedersen i SmartePenger er sikker på at andre banker vil følge etter.

- Det er veldig mye lettere for andre banker å sette ned renten når storebror DnB NOR går foran, sier Pedersen til nettavisen.

LES OGSÅ: Vær din egen banksjef

LES: Alt om renter og økonomi.

LES: Flere saker på bolig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning