Alexander Berg

Nå kutter hun renta

Den første banken kutter nå utlånsrenta med 0,5 prosentpoeng. Følger de andre etter?

Det var forventet at Norges Bank ville kutte den såkalte styringsrenta med et halvt prosentpoeng, noe de også gjorde . Klikk.no skrev imidlertid i går at bankene tross et rentekutt ville vegre seg mot å sette ned utlånsrenten . Det behøver du ikke å finne deg i. Du kan være din egen sentralbanksjef og kutte renta.

Bytt bank

Sannsynligvis er det ikke så mye å hente på å mase på din egen bank, fordi de har underpriset sine egne lånekostnader. Det betyr at de låner ut penger til en lavere rente enn det kostnadene deres skulle tilsi. Den beste muligheten du derfor har til å senke renta, er å bytte bank.

Det kan du enten gjøre ved å gå direkte på den banken som har den laveste renten. Et annet alternativ er å benytte seg av en såkalt låneformidler. Disse formidler lån fra banker, og kan tilby en lavere rente enn om du selv skulle ha gått til den respektive banken.

Her får du det billigste lånet. Og her finner du gode tips til hvordan du kan komme unna en renteknipe.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!