Test

Test av vannkokere

Vi har testet seks vannkokere. Her ser du hvilken som er best i test.

GOD INVESTERING: Du sparer tid og energi på å varme opp vannet med en god vannkoker i stedet for å bruke komfyren.

GOD INVESTERING: Du sparer tid og energi på å varme opp vannet med en god vannkoker i stedet for å bruke komfyren. Foto: FOTO: Produsentene

Publisert Oppdatert

Kundekontakter:

Philips: tlf 22749200

Tefal: tlf 81509567

Dualit: tlf 23084130

Bosch: tlf 22660600

Braun: tlf 22632600

Matsui: tlf 81532000

En god vannkoker er lett å håndtere og varmer opp vannet raskt. Forbrukertjenesten Smartson har på oppdrag fra Klikk.no testet seks modeller.

Les også: Stor test av støvsugere

Testvinner er HD4685 fra Philips. Denne modellen stikker av med seieren takket være gjennomtenkt konstruksjon og enkel håndtering. Tefal Quick and hot kan minne om en espressomaskin i teknikken. Den er testens raskeste modell, men ikke den mest praktiske. Bosch TWK6003V er et gunstig alternativ, men håndtaket er upraktisk. Matsui MKE1151W gir inntrykk av lav kvalitet som ikke borger for langvarig bruk.

Spar tid

En vannkoker varmer raskt opp vannet. Man kan spare mye tid og energi i stedet for å bruke komfyren. Modellenes strømforbruk er en kombinasjon av apparatenes effekt i watt og tiden det tar før vannet koker.

Håndtering og bruk

En vannkoker skal ikke bare være rask og energisparende, men også praktisk og lett å håndtere. Uttakbart filter er bra dersom det dannes kalkavleiringer, og innebygget varmeelement gjør renholdet enklere. Bara Matsui mangler disse egenskapene.

Gode eksempler på modeller som er lette å vedlikeholde er Philips HD4685 og Braun WK600, blant annet takket være de uttakbare kalkfiltrene som er enkle å ta ut. De fleste produsentene anbefaler en til to oppvarmninger før første servering for å fjerne eventuell smuss.

Ikke brenn deg på lokket

Enkelte at de testede vannkokerne er produsert i rustfritt stål. Disse har en tendens til å bli svært varme på lokket, og det kan være lett å brenne seg. Modellene i plast blir også varme, men ikke slik at man brenner seg.

Les også: Her er den beste turmaten

Alle de testede modellene slår seg automatisk av når vannet koker. Men til tross for at vannet er kokt opp, fortsetter de ofte å koke en god stund, og dette gjør at det dannes mye fukt og damp. Kondensen som dannes kan bidra til at lokk og tut blir svært varme, og det er derfor viktig å være forsiktig ved servering.

Håndtaket er svært viktig

Håndtakets ergonomiske utforming og kannens konstruksjon er to faktorer som spiller en stor rolle for helhetsinntrykket. Kannens tut skal sikre servering uten søl. Lokket skal være så tett at det ikke renne ut ekstra vann ved helling, og håndtaket bør være konstruert slik du får et godt grep.

Bosch TWK6003V har et utrygt lokk. På modellen fra Matsui må kontakten kobles løs før du kan helle, og dette gjør det vanskelig å håndtere kannen.

Alle de testede modellene har beskyttelse mot overoppheting for å hindre tørrkoking, og det er bra.

Les også: Denne dusjen har du aldri sett maken til

Dette gjorde vi

En liter vann ble kokt opp under tidtaking. Tiden ble målt fra kokeren ble slått på den til slo seg av automatisk. Produktene ble bedømt ut fra kvalitet, kapasitet, design, funksjoner samt verdi for pengene. Målene presenteres uten bunnplate i bredde x høyde x dybde. Maks antall poeng er 6.

Les mer på Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning