Den folkelige varianten av dusj kombinert med badekar er å sette den ene sammen med den andre uten spesielle finesser, eventuelt med et dusjforheng som klamrer seg til badekarkanten.

Les også: Nytt bad for 3000 kroner

Det oppsiktsvekkende dusjkaret Rotator, som blant annet har vært presentert i designmagasinet Wallpaper, tar kombinasjonen til andre dimensjoner.

Det er Londonbaserte Ron Arad som har designet den roterende dusjen, som altså også blir et badekar. Produsenten Teuco har laget prototypen, som blir vist på kunstmuseet MAK i Wien fra 4. februar til 5. april.

Les også: Nye bad er fuktfeller

Hvordan bader du så med Rotator? Når du dusjer er utstikket på sirkelen over hodet. Ønsker du å ta et bad, snurrer du på hele installasjonen til utstikket/leppen, er nede. Dusjen er da blitt et badkar. Badekaret har ingen propp, men tømmes ved at det snurrer.

Se video hvor Ron Arad selv presenterer dusjen sin:

Niklas Hart, journalist i interiørmagasinet Bonytt, har delte meninger om produktet:

- Av og til er bruksgjenstander så vakre at de erklæres som kunstgjenstander. Rotator er helstøpt, forførende og annerledes. Men også denne glitrende medaljen har sin bakside. Brukt som badekar er Rotator en klaustrofobisk affære. Og moroa over å se skallet rotere går tidsnok over. Derfor tror jeg nok at det i fremtiden blir større sjans for å se Rotator på kunstmuseer enn i baderomsbutikker.

Teuco har produsert Rotator i sitt eget materiale duralight , et komposittmateriale som tåler høye temeperatursvingninger og slitasje.

Teucos prorotype på Ron Arads dusjbadekar.=

TIL Å SITTE I: Her er dusjen blitt et badekar ved å rotere på innretningen. © Anoush Abrar og Aimée Hoving / Wallpaper*

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!