bolig

Vita og Wanda skulle egentlig bare male noen vegger i den splitter nye leiligheten. Slik gikk det ikke

Da tvillingsøstrene Vita og Wanda spontant kjøpte leilighet sammen, i et nybygg et steinkast fra der de bodde, var planen bare å male noen vegger. Alt var jo nytt. Slik gikk det derimot ikke!

Gangen har fått iøynefallende og vakre marmorfliser fra Bella Studio. Garderobeskapene er fra Leba og krakken fra Gubi/Kjellmann. Mellom gang og stue er det satt opp glassdører fra Glass-Service Svendsen og Sønn. Neonskiltet er innkjøpt via @carl_royal_neon på Instagram. Tapetet er fra Elitis, mens taket er malt i fargen Blek Sand fra Jotun.
Gangen har fått iøynefallende og vakre marmorfliser fra Bella Studio. Garderobeskapene er fra Leba og krakken fra Gubi/Kjellmann. Mellom gang og stue er det satt opp glassdører fra Glass-Service Svendsen og Sønn. Neonskiltet er innkjøpt via @carl_royal_neon på Instagram. Tapetet er fra Elitis, mens taket er malt i fargen Blek Sand fra Jotun. Foto: Mint Agency
Publisert

Vita og Wanda gledet seg til rene, nye flater og blanke ark, som de kunne farge med liv og personlighet.

De så egentlig bare for seg noen nye veggfarger, og kanskje en kjøkkenøy på det store kjøkkenet.

Leiligheten var jo splitter ny og mer enn fin nok, tenkte søstrene, før de plutselig begynte å lure på hva de skulle fylle den med.

Arealet er mye større enn de har hatt før, ikke minst var de usikre på hvordan de skulle få bukt med den litt sterile følelsen det ofte kan være i nybygg. Hvordan gjøre leiligheten til deres egen?

Da interiørdesigner Sol Nielsen i L'appartement, som de kjente litt fra før, sendte dem en melding, var det egentlig en kjærkommen ball som begynte og rulle.

Sol la frem ideer og farger, og det gikk opp for søstrene at de nå hadde muligheten til å realisere drømmehjemmet. Noe som i praksis innebar å endre på nesten alt for å få atmosfæren de ønsket seg.

Vita og Wanda har nå fått drømmeleiligheten sin på Strømmen. 
Vita og Wanda har nå fått drømmeleiligheten sin på Strømmen.  Foto: Mint Agency

– Vi forsto egentlig ikke hvor mye vi skulle komme til å bytte ut før vi var midt i prosessen. Da bestemte vi samtidig at dette skulle bli en læringsarena for oss, forteller Wanda.

– Vi ønsket ikke at det bare skulle bli slik at her gjør en interiørdesigner jobben, også bor vi bare her, fortsetter Vita.

Les også: Hytta hadde stått ubrukt i flere år. Så flyttet stjernedesigneren inn

Peisen er designet av L'appartement og levert av Gassupply. Kunsten på veggen er av Stephanie Skabo.
Peisen er designet av L'appartement og levert av Gassupply. Kunsten på veggen er av Stephanie Skabo. Foto: Mint Agency
Et viktig kriterium for leilighetskjøpet var at det skulle være god plass til et stort spisebord. Søstrene elsker nemlig å ha middagsgjester. Bord og stoler fra Menu er plassert midt i det store allrommet. Glassdørene med smijernsramme er fra Glass-Service Svendsen og Sønn. Skjenken i bakgrunnen er fra Bolia, fatet med appelsiner fra Milla Boutique og den oransje lampen fra Astep/Aword. Tak og vegger er malt i fargen Blek Sand fra Jotun.
Et viktig kriterium for leilighetskjøpet var at det skulle være god plass til et stort spisebord. Søstrene elsker nemlig å ha middagsgjester. Bord og stoler fra Menu er plassert midt i det store allrommet. Glassdørene med smijernsramme er fra Glass-Service Svendsen og Sønn. Skjenken i bakgrunnen er fra Bolia, fatet med appelsiner fra Milla Boutique og den oransje lampen fra Astep/Aword. Tak og vegger er malt i fargen Blek Sand fra Jotun. Foto: Mint Agency

Full enighet

For tvillingene fullfører gjerne hverandres setninger og er jevnt over samkjørte. Begge visste allerede første gang på visning at denne leiligheten ville de ha, og begge var med en gang helt fortrolige med hvem som skulle ha hvilket rom. Eller hotellsuite om du vil, for det er slik rommene nå oppleves.

– Med en gang vi kom inn døra, gikk vi til hvert vårt rom – og sånn ble det. Leiligheten var som laget til oss, smiler Vita.

På hver side av gangen ligger to store soverom med eget bad og god plass til skap, samt kontorløsning. Her kan jentene trekke seg tilbake når det passer, men samtidig ha store fellesarealer i stue og kjøkken.

Vita og Wanda Mashadi (29). Begge jobber som influensere, og sammen har de podkasten Tvillingterapi.

Hva?

Nyoppusset leilighet på 122 kvm i et nybygg.

Hvor?

Strømmen utenfor Oslo.

På nett?

@vitamashadi og @wandamashadi på Instagram.

Se mer

– Det morsomme er at vi fremdeles legger oss samtidig, slik vi alltid gjorde tidligere da vi delte rom, ler Wanda.

Selv om leilighetskjøpet var spontant, og det var full klaff på den første og eneste visningen de var på, hadde de noen viktige kriterier. Det skulle være heis, balkong og to soverom, og ikke minst være plass til et stort spisebord.

– Vi har middagsgjester 4–5 ganger i uka og elsker det, forteller Wanda.

Allrommet med kjøkken, spisestue og stue har derfor spiseplassen som naturlig midtpunkt.

Det oransje pleddet er fra Hermès, mens den runde puten er fra Christina Lundsteen/Eske Interiør. Bordet er fra Menu og gulvteppet fra Kollekted By. 
Det oransje pleddet er fra Hermès, mens den runde puten er fra Christina Lundsteen/Eske Interiør. Bordet er fra Menu og gulvteppet fra Kollekted By.  Foto: Mint Agency
Vita og Wanda seg både en elegant og laidback atmosfære, og sofaen fra @home er derfor stor og komfortabel. Bordet er fra Menu og gulvteppet fra Kollekted by. Den grønne velurstolen Togo er fra Ligne Riset, mens gulvlampen er fra Flos. 
Vita og Wanda seg både en elegant og laidback atmosfære, og sofaen fra @home er derfor stor og komfortabel. Bordet er fra Menu og gulvteppet fra Kollekted by. Den grønne velurstolen Togo er fra Ligne Riset, mens gulvlampen er fra Flos.  Foto: Mint Agency
Utgangspunktet var et enklere kjøkken fra HTH, men frontene er skiftet ut til fordel for noen i eik og andre i fargen Leire. Også her er tak og vegger malt i fargen Blek Sand fra Jotun. Benkeplaten og sprutsonen er i stormønstret Calacatta Viola. Barkrakkene er fra Gubi og taklampen fra Flos/Aword. 
Utgangspunktet var et enklere kjøkken fra HTH, men frontene er skiftet ut til fordel for noen i eik og andre i fargen Leire. Også her er tak og vegger malt i fargen Blek Sand fra Jotun. Benkeplaten og sprutsonen er i stormønstret Calacatta Viola. Barkrakkene er fra Gubi og taklampen fra Flos/Aword.  Foto: Mint Agency
Kjøkkenet er blitt finere enn Vita kunne drømme om. Og søstrene er ekstra fornøyd med at de droppet svarte fronter, slik de opprinnelig hadde tenkt. Krukkene på hylla er fra Zara Home, og den hvite bollen med epler er fra Milla Boutique. 
Kjøkkenet er blitt finere enn Vita kunne drømme om. Og søstrene er ekstra fornøyd med at de droppet svarte fronter, slik de opprinnelig hadde tenkt. Krukkene på hylla er fra Zara Home, og den hvite bollen med epler er fra Milla Boutique.  Foto: Mint Agency

Varige valg

Fargevalgene har heller ikke vært et diskusjonstema. Begge ønsket seg en rolig, harmonisk og varig palett i naturfarger på de store flatene og møblene. Så kunne heller de mindre detaljene få poppe.

Siden begge jobber mye hjemmefra, var de redd for å velge en palett de fort kunne gå lei, selv om de også elsker farger.

Hjemmet er både jobb og fritid for oss. Det skal være fotovennlig og ha gode lysforhold så vi kan gjøre jobben vår, men samtidig ikke være et showroom. Vi synes balansen har blitt fin. 

Tidligere leide vi og delte både soverom, seng og bad. Vi har mildt sagt oppgradert med denne leiligheten. 

Det var viktig for oss å ha heis, garasje, balkong, to soverom og stor plass til å ha venner på middag. 

Det viktigste vi har lært om å innrede er å ha tålmodighet, vi venter fremdeles på flere møbler vi har bestilt. Vi har også lært mye om belysning og lamper. Tidligere så vi ikke helt verdien i å legge penger i god design, men nå er vi ekstremt glad for at Sol har pushet oss til nettopp det. 

Interiørdesigneren om Leiligheten:

Et hjem skal gjenspeile personligheten til de som bor der. Med dette i tankene visste jeg at vi måtte ta noen grep selv om alt var nytt, det er ingen hemmelighet at nybygg ofte kan fremstå upersonlige og sterile. Mitt ønske var å skape et hjem som jentene først og fremst kunne føle seg hjemme i, og som ikke minst reflekterer deres stil og personlighet.

Leiligheten har en perfekt planløsning for deres hverdag og behov, og jeg har forsøkt å skape hver deres private sone som oser komfort og eksklusivitet. Her kan de virkelig trekke seg tilbake når de ønsker det. 

I tillegg er det gode samlingspunkter rundt en magisk kjøkkenøy og en iøynefallende peis for sosiale stunder.

Kilde: Sol N. Nielsen hos @lappartement_oslo

Se mer

– Sol forsto behovet vårt for et fotovennlig hjem. Vi trenger å kunne utnytte lys og overflater for å gjøre jobben vår som influensere, sier Vita.

Frykten for at det skulle bli for mye showroomfølelse, og for lite hjemmekoselig atmosfære, forsvant kort tid inn i oppussingsprosessen.

– Allerede i gangen blir vi møtt av den varme, gode følelsen av å komme hjem. Vi har fått det både lyst og lunt, og så er det elegant – uten at vi er redd for å ta på ting av den grunn, forteller Wanda fornøyd.

Med full kunstnerisk frihet til interiørdesigneren, og eiere som var åpne for de aller fleste forslag, er det altså blitt et hjem jentene klyper seg i armen over å bo i hver eneste dag.

Les også: «Vi kranglet for første gang i puteavdelingen på Ikea og avsluttet med «silent treatment» over kjøttbollene»

Selve kjøkkeninnredningen er fra HTH. Den hvite vasen er fra Milla Boutique og glassene med lokk fra Zara Home. 
Selve kjøkkeninnredningen er fra HTH. Den hvite vasen er fra Milla Boutique og glassene med lokk fra Zara Home.  Foto: Mint Agency
Både Vita og Wanda var begge klar på at de ville ha vegg-til-vegg-teppe på soverommet. Dette er fra Teppemannen. Og også på Wandas rom er tapetet fra Elitis, sengen og sengegavlen fra Jensen, sengetøyet fra Myyk og pynteputen fra Eske Interiør. Den ekstra tykke dynen er fra Milla Boutique. Vegglampen Mantis er fra Astep/Aword og taklampen Space fra Menu. Speilet i hjørnet er fra Hantvärk og bambusgardinene fra Color & Co. Nattbordet er fra Ruth & Joanna og vasen fra Hay/Oslo Deco.
Både Vita og Wanda var begge klar på at de ville ha vegg-til-vegg-teppe på soverommet. Dette er fra Teppemannen. Og også på Wandas rom er tapetet fra Elitis, sengen og sengegavlen fra Jensen, sengetøyet fra Myyk og pynteputen fra Eske Interiør. Den ekstra tykke dynen er fra Milla Boutique. Vegglampen Mantis er fra Astep/Aword og taklampen Space fra Menu. Speilet i hjørnet er fra Hantvärk og bambusgardinene fra Color & Co. Nattbordet er fra Ruth & Joanna og vasen fra Hay/Oslo Deco. Foto: Mint Agency
Vita har skap- og kontorløsning fra Leba langs hele den ene langveggen. Stolen er fra Cassina og den runde puten fra Milla Boutique. Snoopy-lampen er fra Oslo Deco.
Vita har skap- og kontorløsning fra Leba langs hele den ene langveggen. Stolen er fra Cassina og den runde puten fra Milla Boutique. Snoopy-lampen er fra Oslo Deco. Foto: Mint Agency
Wanda har et litt mindre soverom enn Vita, men i stedet en egen kontorfløy i sin «suite». Skapløsningen er fra Leba, speilet fra Gubi og vegglampen fra Kollekted By. Stolen Bollo fra Fogia/Kjellmann. 
Wanda har et litt mindre soverom enn Vita, men i stedet en egen kontorfløy i sin «suite». Skapløsningen er fra Leba, speilet fra Gubi og vegglampen fra Kollekted By. Stolen Bollo fra Fogia/Kjellmann.  Foto: Mint Agency

Trygg investering

– Det føles faktisk litt godt endelig å kunne være med på «interiørviben». Vi har aldri helt skjønt når venninner har kjøpt dyrt interiør, men nå investerer vi nesten mer i leiligheten enn i klær, forteller Vita.

De få skeptiske røstene som har ment at det å pusse opp en helt ny leilighet ville være et tapsprosjekt, har prellet av. De fleste følgerne deres har vært interessert i og overrasket over hvor personlig og fint det kan bli i et nybygg, om man legger litt ekstra kjærlighet i det.

– Ikke minst føles det trygt at både rør og alt det elektriske er i orden, og at det er få brannfeller. I det hele tatt føles hele boligen trygg. Det synes vi er beroligende når vi først har investert så mye.

Les også: Badet var lite og upraktisk for en familie på fire. Et smart grep endret alt

Og det å bo sammen tar de som den største selvfølge.

– Vi har jo alltid gjort det, sier Vita.

– Vi er som et lite maskineri, vi trenger ikke snakke sammen egentlig, det meste går av seg selv. Vi er like ryddige, like nøye og jeg trenger aldri å si at Vita må støvsuge, for det har hun gjort allerede, ler Wanda.

Wandas soverom har de samme overflatene som hos Vita, med tapet fra Elitis og teppe fra Teppemannen. Sengen og sengegavlen er fra Jensen, sengetøyet fra Myyk og putene fra Eske Interiør. Taklampen er fra Milla Boutique og lampene ved sengen fra Jensen. Nattbordet er fra Kollekted By og vasen fra Oslo Deco. 
Wandas soverom har de samme overflatene som hos Vita, med tapet fra Elitis og teppe fra Teppemannen. Sengen og sengegavlen er fra Jensen, sengetøyet fra Myyk og putene fra Eske Interiør. Taklampen er fra Milla Boutique og lampene ved sengen fra Jensen. Nattbordet er fra Kollekted By og vasen fra Oslo Deco.  Foto: Mint Agency
Vita har skap- og kontorløsning fra Leba langs hele den ene langveggen. Stolen er fra Cassina, den runde puten fra Milla Boutique. Snoopy-lampen er fra Oslo Deco, og den grønne, matchende vesken er fra Bottega Veneta. 
Vita har skap- og kontorløsning fra Leba langs hele den ene langveggen. Stolen er fra Cassina, den runde puten fra Milla Boutique. Snoopy-lampen er fra Oslo Deco, og den grønne, matchende vesken er fra Bottega Veneta.  Foto: Mint Agency
Opprinnelig var det ingen kjøkkenøy på kjøkkenet, men siden det var god plass, og jentene ikke ønsket en spiseplass nummer to, valgte de denne løsningen. Legg merke til at frontene på denne er i lys eik, som bryter mot de øvrige grå benkeskapene. 
Opprinnelig var det ingen kjøkkenøy på kjøkkenet, men siden det var god plass, og jentene ikke ønsket en spiseplass nummer to, valgte de denne løsningen. Legg merke til at frontene på denne er i lys eik, som bryter mot de øvrige grå benkeskapene.  Foto: Mint Agency
Garderobeskapene i speilutførelse er fra Leba og får rommet til virke større enn det er. Pleddet på sengen er fra Milla Boutique. 
Garderobeskapene i speilutførelse er fra Leba og får rommet til virke større enn det er. Pleddet på sengen er fra Milla Boutique.  Foto: Mint Agency

Denne saken ble første gang publisert 25/04 2022.

Les også