Malte og malte til hele villaen var perfekt

Den ene stua malte Jane Johanna tre ganger før hun var fornøyd

Straks hun hadde sikret seg den gamle villaen i Skien, gikk Jane Johanna løs på den med fargerik entusiasme, og det vises godt på resultatet. Den ene stua malte hun tre ganger før hun var fornøyd.

<b>KASTET UT: </b>Jane Johanna har ikke gjennomført de helt store oppussingsprosjektene, utover å male hele huset. Hun tenkte opprinnelig å beholde denne kjøkkeninnredningen, men kaste ut overskapet. Men så fikk hun tilbud om å kjøpe en utstillingsmodell.
KASTET UT: Jane Johanna har ikke gjennomført de helt store oppussingsprosjektene, utover å male hele huset. Hun tenkte opprinnelig å beholde denne kjøkkeninnredningen, men kaste ut overskapet. Men så fikk hun tilbud om å kjøpe en utstillingsmodell. Foto: Privat
Publisert

Jane Johanna Flohr hadde kjørt forbi den gamle mintfargede villaen i Skien utallige ganger og tenkt at «så nær veien kunne jeg aldri bodd». Så feil kan man ta.

At hovedveien mellom Skien og Porsgrunn går rett nedenfor huset, er absolutt ikke til plage eller irritasjon.

– Det tenker jeg slett ikke på lenger. Dessuten ligger huset litt oppi bakken, så det er i realiteten mer skjermet enn man skulle tro, sier Jane Johanna mens hun dekker kjøkkenbordet til koselig lunsj.

Hun bodde i en rekkehusleilighet ikke så langt unna, men hadde en god stund vært lysten på eget hus. Et lite ett, om ikke annet.

Og så var den gamle sveitservillaen fra 1917 plutselig til salgs.

Dette var tidlig under koronapandemien, og via en meglervenninne fikk Jane Johanna låne nøkler for å komme og ta en titt på huset.

<b>NYTT OG LEKKERT:</b> Aurora har flyttet til egen leilighet, men er ofte innom og hilser på mamma. Bordet er et bruktfunn, stolene er fra Ellos og gulvteppet kjøpt på Kid. Den landlige kjøkkeninnredningen fra Strai var et utstillingskjøkken.
NYTT OG LEKKERT: Aurora har flyttet til egen leilighet, men er ofte innom og hilser på mamma. Bordet er et bruktfunn, stolene er fra Ellos og gulvteppet kjøpt på Kid. Den landlige kjøkkeninnredningen fra Strai var et utstillingskjøkken. Foto: Jeanette Bækkevold

Forelsket ved første blikk

Det ble rett og slett forelskelse ved første blikk.

– Min venninne kommenterte ting som at «disse listene må jo rives» og «grua, den må jo bort», og jeg tenkte at «å, de listene var fine til å sette bilder på» og: «Hæ? Grua er jo helt skjønn!» sier Jane Johanna og ler.

<b>PEIS PÅ KJØKKENET:</b> Peisen på kjøkkenet gir deilig varme og skaper god stemning, så den er mye i bruk til alle årstider.
PEIS PÅ KJØKKENET: Peisen på kjøkkenet gir deilig varme og skaper god stemning, så den er mye i bruk til alle årstider. Foto: Jeanette Bækkevold

– Det var stillstand på boligmarkedet på grunn av pandemien, og akkurat det var flaks for meg, for hvis jeg hadde fått konkurranse i budrunden, hadde jeg neppe hatt råd til å kjøpe dette, fortsetter hun.

Men bolighandel ble det, og familien kunne flytte inn i det mintfargede huset.

Les også (+): Hit flykter norske milliardærer: I skibakkene kan du treffe på soldater

Enden av regnbuen

– Mamma var alenemor, og vi hadde flyttet noen ganger før, kommenterer datteren Aurora (27), som er innom på besøk.

– Men da vi kom hit, følte jeg at dette var enden av regnbuen, dette var et skikkelig «meg og mamma»-hus, sier hun og fortsetter:

– Jeg rakk å bo her litt før jeg flyttet hjemmefra, og jeg har aldri følt meg så mye hjemme noe sted som jeg gjorde her.

<b>LANG HISTORIE:</b> Villa Bergli er bygget i 1917, og en tid før Jane Johanna kjøpte det, ble det malt i fargen 7163 Minty Breeze fra Jotun.
LANG HISTORIE: Villa Bergli er bygget i 1917, og en tid før Jane Johanna kjøpte det, ble det malt i fargen 7163 Minty Breeze fra Jotun. Foto: Jeanette Bækkevold

Nå er det bare Maxmilian (14) og hunden Billy som bor her sammen med mamma Jane Johanna. Peter (31) og Steffi (22) har i likhet med Aurora etablert seg i egne hjem.

<b>SLIPER NED:</b> På kjøkkenet ble oppussingsprosjektet litt mer omfattende enn bare maling. Her er den gamle kjøkkeninnredningen fjernet, og gulvet måtte slipes ned og lakkes.
SLIPER NED: På kjøkkenet ble oppussingsprosjektet litt mer omfattende enn bare maling. Her er den gamle kjøkkeninnredningen fjernet, og gulvet måtte slipes ned og lakkes. Foto: privat

Les også: Maren og Thomas fikk hakeslepp da de kom inn i det gamle huset: – Vi tenkte både «wow» og «i helsike»

Malte overalt

Noen stor oppussing ble det ikke til å begynne med, ikke annet enn maling. På den fronten er det til gjengjeld blitt temmelig mye.

<b>GAMMELT OG NYTT:</b> Den lange skjenken har Jane Johanna kjøpt via Finn, og lampen fra Kartell kjøpte hun for penger hun fikk til 50-årsdagen sin. Motivet på plakaten fra The Poster Club er laget av Sofia Lind.
GAMMELT OG NYTT: Den lange skjenken har Jane Johanna kjøpt via Finn, og lampen fra Kartell kjøpte hun for penger hun fikk til 50-årsdagen sin. Motivet på plakaten fra The Poster Club er laget av Sofia Lind. Foto: Jeanette Bækkevold

– Jeg har malt overalt. Den ene stua malte jeg tre ganger før jeg ble helt fornøyd, sier Jane Johanna som gjennom en fetter i bransjen får gode rabatter på maling.

<b>GRØNN STUE: </b>Den grønne stua har vært gjennom litt ulike farger før Jane Johanna endte opp med denne som har koden S1510-G80Y. Sofaen er fra Ikea, mens bordet og gulvteppet er kjøpt på Ellos. Tunge velurgardiner fra Kid matcher speilet som er kjøpt via Finn.
GRØNN STUE: Den grønne stua har vært gjennom litt ulike farger før Jane Johanna endte opp med denne som har koden S1510-G80Y. Sofaen er fra Ikea, mens bordet og gulvteppet er kjøpt på Ellos. Tunge velurgardiner fra Kid matcher speilet som er kjøpt via Finn. Foto: Jeanette Bækkevold

Heldigvis er hun glad i selve maleprosessen, ikke bare i resultatet.

– Det er litt som strikking, veldig koselig å holde på med. Jeg liker til og med å «pirkemale» lister og sånt. Og jeg syntes det var veldig morsomt å male rosetten i taket, da brukte jeg øyenskyggebørster. Men å maskere, det er kjedelig det! Det dropper jeg. Jeg er såpass stødig på hånda at det går helt fint uten.

Les også (+): Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

<b>HYGGELIG BESØK:</b> Aurora er på besøk i det pastellfargede hjemmet til mamma Jane Johanna. Sofaen er fra Innovation Living, mens bordet er fra Muuto og gulvteppet fra Jotex. Taklampen er kjøpt via Finn.
HYGGELIG BESØK: Aurora er på besøk i det pastellfargede hjemmet til mamma Jane Johanna. Sofaen er fra Innovation Living, mens bordet er fra Muuto og gulvteppet fra Jotex. Taklampen er kjøpt via Finn. Foto: Jeanette Bækkevold

Ny kjøkkeninnredning

Å male takene har riktignok vært litt utfordrende, for det er så stor takhøyde.

– Vi syntes vi plutselig ble så fryktelig lave da vi kom hit, siden det var så høyt under taket, sier Aurora.

Det gamle kjøkkenet er nylig byttet ut.

– Jeg tenkte egentlig å droppe overskap, men da jeg fikk tilbud om å kjøpe et utstillingskjøkken fra Strai, slo jeg til. Jeg synes kjøkkenet passer veldig godt til huset, sier Jane Johanna.

Hun fikk ikke plass til hele kjøkkeninnredningen inne på selve kjøkkene. Isteden brukte hun resten i det lille rommet mellom kjøkkenet og gangen.

<b>KAFFESTASJON: </b>Vårfølelsen holder seg året rundt på sitronrommet, mellom kjøkkenet og gangen. Her er det etablert en liten kaffestasjon.
KAFFESTASJON: Vårfølelsen holder seg året rundt på sitronrommet, mellom kjøkkenet og gangen. Her er det etablert en liten kaffestasjon. Foto: Jeanette Bækkevold

Her laget hun et lite spiskammers med hotellaktig kaffestasjon og nydelig sitrontapet på veggene.

Hver morgen når hun brygger seg en kopp kaffe, tenker hun på hvor takknemlig hun er for at hun fikk kjøpt dette huset. For her er det godt å leve.

Les også: Vibecke og barna glemte aldri det røde huset i skogen. Så ble det lagt ut for salg

Se flere bilder under:

<b>FØR OG ETTER:</b> Veggene på soverommet er malt i fargen 2086 Høstlys fra Jotun, og taket har fått en litt lysere nyanse med fargekoden 1513-Y52R. Nattbordene er arvegods etter Jane Johannas mormor, og taklampen er et bruktfunn, mens tempeltavlen er kjøpt på Bohus.
FØR OG ETTER: Veggene på soverommet er malt i fargen 2086 Høstlys fra Jotun, og taket har fått en litt lysere nyanse med fargekoden 1513-Y52R. Nattbordene er arvegods etter Jane Johannas mormor, og taklampen er et bruktfunn, mens tempeltavlen er kjøpt på Bohus. Foto: Jeanette Bækkevold og privat
<b>SMAKFULL SALAT:</b> Ikke bare er salaten smakfull, den er også nydelig å se på. Jane Johanna har brukt en pose middelhavssalat og blandet med bjørnebær, brie, bringebær, pekannøtter og fiken. Hun har strødd litt balsamico på toppen og pyntet med spiselige blomster.
SMAKFULL SALAT: Ikke bare er salaten smakfull, den er også nydelig å se på. Jane Johanna har brukt en pose middelhavssalat og blandet med bjørnebær, brie, bringebær, pekannøtter og fiken. Hun har strødd litt balsamico på toppen og pyntet med spiselige blomster. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>DET ROSA ROMMET:</b> Det er ikke uten grunn at den ene stua kalles det rosa rommet, for her har taket er blitt malt i den rosa nyansen S1005-Y60R. Veggene er malt i fargen 11173 Humble Yellow fra Jotun.
DET ROSA ROMMET: Det er ikke uten grunn at den ene stua kalles det rosa rommet, for her har taket er blitt malt i den rosa nyansen S1005-Y60R. Veggene er malt i fargen 11173 Humble Yellow fra Jotun. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>LYSE NYANSER ÅRET RUNDT:</b> Hos Jane Johanna går det mye i pastellfarger året rundt.
LYSE NYANSER ÅRET RUNDT: Hos Jane Johanna går det mye i pastellfarger året rundt. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>STETTEFAT:</b> Småkaker på et lekkert fat gir hotellfølelse på «sitronrommet».
STETTEFAT: Småkaker på et lekkert fat gir hotellfølelse på «sitronrommet». Foto: Jeanette Bækkevold
<b>HERLIG TALLERKENHYLLE:</b> Den store tallerkenhylla i gangen fikk Jane Johanna plukke ut fra en søppelcontainer et sted hun var for å kjøpe noen stoler. Veggene er malt i fargen 10246 Velvet fra Jotun.
HERLIG TALLERKENHYLLE: Den store tallerkenhylla i gangen fikk Jane Johanna plukke ut fra en søppelcontainer et sted hun var for å kjøpe noen stoler. Veggene er malt i fargen 10246 Velvet fra Jotun. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>GJENBRUK:</b> Sofaen på verandaen sto igjen etter husets forrige eier, og Jane Johanna valgte å beholde den og lakkere den i fargen 1140 Sand fra Jotun.
GJENBRUK: Sofaen på verandaen sto igjen etter husets forrige eier, og Jane Johanna valgte å beholde den og lakkere den i fargen 1140 Sand fra Jotun. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>STASELIG:</b> Villa Bergli kler pastellnyanser både innvendig og utvendig. 
STASELIG: Villa Bergli kler pastellnyanser både innvendig og utvendig.  Foto: Jeanette Bækkevold
<b>PAUSE I UTEROMMET:</b> Stolene på verandaen er kjøpt på Ikea. Her er det godt å sette seg ned med en kopp kaffe.
PAUSE I UTEROMMET: Stolene på verandaen er kjøpt på Ikea. Her er det godt å sette seg ned med en kopp kaffe. Foto: Jeanette Bækkevold

Denne saken ble første gang publisert 30/04 2024.

Les også