Hjemme Hos LinnÉa Myhre

– Jeg måtte bruke litt tid på å finne ut hvem jeg var, og ikke bare kopiere andre

Da Linnéa for første gang flyttet inn i en leilighet som bare var hennes fra starten av, måtte hun finne ut hva hun selv likte.

<b><span class="BOLD"><strong>LINNÉA MYHRE: </strong></span></b>Linnéa Myhre (31) foran fotografiet Curtains Revealing a Wall, av Morten Andenæs, som hun føler gjorde stuen komplett. Se fullt bilde av fotografiet lenger ned i saken.
LINNÉA MYHRE: Linnéa Myhre (31) foran fotografiet Curtains Revealing a Wall, av Morten Andenæs, som hun føler gjorde stuen komplett. Se fullt bilde av fotografiet lenger ned i saken. Foto: Mint Agency
Publisert

Tidligere hadde Linnéa Myhre flyttet inn til kjærester eller venner, men denne gangen skulle hun for aller første gang innrede fra scratch i eget hjem.

– Jeg syntes det var vanskelig å finne ut hva som var meg, og hvor jeg skulle begynne.

– Tidligere hadde jeg aldri orket å legge så mye tanke og innsats i interiøret, men denne gangen ville jeg gjerne lage meg et hjem. Da måtte jeg rett og slett bruke litt tid på å finne ut hvem jeg var, og ikke bare kopiere andre, sier hun.

Interiør og styling

Som person er hun opptatt av at det hun gjør skal være gjennomført, så mye energi er blitt lagt i å få uttrykket til å henge sammen.

Prosessen startet med den litt motsetningsfylte opplevelsen av å være usikker på egen interiørstil og smak og et fandenivoldsk pågangsmot.

<b>STUA</b>: Linnéas stue er malt i en helt lys, dempet rosafarge som hun dessverre ikke husker navnet på. Den komfortable loungesofaen er fra Bolia, bordet fra By Bjørkheim, teppet fra Ellos og puter og pledd fra Eske. Den gule stålampen er en vintage Jielde, og smijernsdørene var allerede på plass da Linnéa flyttet inn.
STUA: Linnéas stue er malt i en helt lys, dempet rosafarge som hun dessverre ikke husker navnet på. Den komfortable loungesofaen er fra Bolia, bordet fra By Bjørkheim, teppet fra Ellos og puter og pledd fra Eske. Den gule stålampen er en vintage Jielde, og smijernsdørene var allerede på plass da Linnéa flyttet inn. Foto: Mint Agency
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>PLEDD</STRONG></SPAN>:</b> Det fargerike ullpleddet og putene i velur er fra Eske.
PLEDD: Det fargerike ullpleddet og putene i velur er fra Eske. Foto: Mint Agency

– Jeg var veldig singel og egenrådig, og opptatt av å gjøre akkurat som jeg ville. Men samtidig har jeg egentlig ganske dårlig selvtillit på interiør og styling, sier hun.

Hun startet med å male veggene i en dempet rosatone, en farge hun alltid har elsket og alltid har ønsket seg. Ellers ble også det meste annet nøye planlagt.

– Jeg hadde veldig mye energi da jeg flyttet inn, og gjorde det meste av maling og valg av møbler i denne perioden, sier hun. Det største og eneste impulskjøpet er utrolig nok den knallrosa Bollo-stolen designet av Andreas Engesvik for Fogia.

<b>DEN ROSA STOLEN:</b> Linnea ønsket seg et knallrosa element, og Bollo-stolen fra Fogia var en råsjans hun var veldig usikker på om kom til å passe. Nå er hun strålende fornøyd med at det ble akkurat den! Det lille, rosa bordet vet hun dessverre ikke hvor er fra, posteren på veggen er av Harland Miller.
DEN ROSA STOLEN: Linnea ønsket seg et knallrosa element, og Bollo-stolen fra Fogia var en råsjans hun var veldig usikker på om kom til å passe. Nå er hun strålende fornøyd med at det ble akkurat den! Det lille, rosa bordet vet hun dessverre ikke hvor er fra, posteren på veggen er av Harland Miller. Foto: Mint Agency
<span class=Bold><strong>FORFATTER</strong></span>: Boka er Linnéas egen, Gi meg alle detaljene, og lysestaken er fra Hay.
FORFATTER: Boka er Linnéas egen, Gi meg alle detaljene, og lysestaken er fra Hay. Foto: Mint Agency

– Den var en råsjanse jeg var veldig usikker på om kom til å passe. Men siden resten av stuen er så dus rosa, syntes jeg det var kult å ha ett skikkelig knallfarget element, og tror at en nøytral farge ville blitt kjedelig. Jeg har aldri angret, og er helt sikker på at jeg kommer til å ha den for alltid, smiler hun.

Les også: Hjemme hos Maria Mena: – Mens jeg stablet meg på beina etter skilsmissen i 2014, viste det seg at naboene vegg i vegg skulle selge

Samboeren Emil Gukild

I tillegg har hun investert i en rosa PH-lampe og rosa Syveren-stoler.

– De syntes jeg derimot var super-safe, for de vet jeg at jeg kan kombinere med andre ting i fremtiden.

<span class=Bold><strong>SPISESTUE</strong></span>: Spisestuen har bord og benk fra Bolia. Hyllen er fra Fjørens møbelsnekkeri og de rosa stolene er den klassiske Syveren. På gulvet til høyre står en String-kube fra Montana og den sølvfargede veggdekorasjonen er av Caia Leifsdotter. I hyllen står bilder av blant annet idolet Britney Spears og Emils foreldre.
SPISESTUE: Spisestuen har bord og benk fra Bolia. Hyllen er fra Fjørens møbelsnekkeri og de rosa stolene er den klassiske Syveren. På gulvet til høyre står en String-kube fra Montana og den sølvfargede veggdekorasjonen er av Caia Leifsdotter. I hyllen står bilder av blant annet idolet Britney Spears og Emils foreldre. Foto: Mint Agency
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>LAMPE</STRONG></SPAN>:</b> PH-lampen er en investering Linnéa har tenkt å ha med seg resten av livet. Lysestakene er fra Iittala og vasen fra H&amp;M Home.
LAMPE: PH-lampen er en investering Linnéa har tenkt å ha med seg resten av livet. Lysestakene er fra Iittala og vasen fra H&M Home. Foto: Mint Agency
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>BOKHYLLE</STRONG></SPAN>:</b> Bokhyllene øverst ved taket har Linnéa laget selv med materialer fra et byggvarehus. Bildet på veggen har hun printet ut selv fra nettet.  
BOKHYLLE: Bokhyllene øverst ved taket har Linnéa laget selv med materialer fra et byggvarehus. Bildet på veggen har hun printet ut selv fra nettet.   Foto: Mint Agency

– Jeg er veldig glad i alt som er rosa, og generelt i det som glitrer og skinner. Det å ikke ha for mye nips, men kun ha fremme ting jeg liker og blir glad av å se på, var også på agendaen. Det kan være alt fra bilder av Britney Spears til en pen stol jeg har ønsket meg lenge, sier hun.

Resultatet er blitt en comfy, morsom, fargerik, personlig og lite selvhøytidelig miks, som gir et tydelig hint om hvem Linnéa er som menneske, og på ingen måte røper dårlig selvtillit på interiørfronten.

Emil, som flyttet inn i det fargerike universet når det meste var ferdig innredet, lever godt med rosa vegger.

– Han hadde egentlig ikke noe han skulle ha sagt, ler Linnéa. Men flaks for meg – han er like glad i leiligheten vår som jeg er.

Les også: (+) Hjemme var min nye samboer snill og oppmerksom. Jeg trodde jeg hadde gjort et kupp …

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>KJØKKEN</STRONG></SPAN>:</b> Kjøkkenet er beholdt slik det var da Linnéa flyttet inn. Veggene er malt med kalkmaling.
KJØKKEN: Kjøkkenet er beholdt slik det var da Linnéa flyttet inn. Veggene er malt med kalkmaling. Foto: Mint Agency
<span class="Bold"><strong>INNREDNING</strong></span>: Siden kjøkkenet var pusset opp før hun flyttet inn, er Linnéa usikker på hvor innredningen og lampene er fra. Kaffekannen og stålmuggen er fra Stelton og messingpotten fra Plantasjen. Den grønne bollen er fra H&amp;M Home og den lille rosa skålen fra Søstrene Grene.
INNREDNING: Siden kjøkkenet var pusset opp før hun flyttet inn, er Linnéa usikker på hvor innredningen og lampene er fra. Kaffekannen og stålmuggen er fra Stelton og messingpotten fra Plantasjen. Den grønne bollen er fra H&M Home og den lille rosa skålen fra Søstrene Grene. Foto: Mint Agency

Komfortabelt og praktisk

Funksjonalitet, bærekraft og kvalitet har også vært viktig for Linnéa. Siden hun ikke er typen som ønsker å endre, ommøblere eller prøve ut ulike stiler, har tanken vært å bygge et hjem som skal vare lenge.

– Jeg vil gjerne investere så tidløst og langsiktig som mulig, og nekter å være en som kjøper nye ting etter trendene. Jeg jobber hardt med ikke å falle for døgnfluer, og synes jeg har vært god til å kjøpe kvalitetsting jeg også kan ha om ti år, sier hun.

<b>SOVEROM</b>: Hyllen og stjernelampen er fra Ikea, og her ligger også små bunker med Linneas bøker.
SOVEROM: Hyllen og stjernelampen er fra Ikea, og her ligger også små bunker med Linneas bøker. Foto: Mint Agency
<b>DETALJER</b>: Stolen er fra Kartell, og kassene brukt som nattbord er fra Lagerhaus. Bildet over veggen er av Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs.
DETALJER: Stolen er fra Kartell, og kassene brukt som nattbord er fra Lagerhaus. Bildet over veggen er av Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs. Foto: Mint Agency

Det skal også være komfortabelt og praktisk. Både hun og Emil elsker å være hjemme å se på TV om kveldene.

– Da er det greit at man kan tilbringe en kveld på sofaen uten å få ryggproblemer, ler hun.

For nettopp sofakroken er blitt favorittplassen i leiligheten. Det tok litt tid å få den akkurat slik hun ønsket, med det helt riktige teppet og kunst.

<b>BYGÅRD I OSLO:</b> Linnea bor i denne bygården fra 1880 i Oslo.
BYGÅRD I OSLO: Linnea bor i denne bygården fra 1880 i Oslo. Foto: Mint Agency

– Men nå føles både stuen og resten av leiligheten endelig fullkommen, jeg gleder meg til å komme hjem hver dag.

<b>PLANTEGNING</b>: Plantegning av leiligheten.
PLANTEGNING: Plantegning av leiligheten.

Denne saken ble første gang publisert 08/06 2023.

Les også