Hjemme hos Desta Marie Beeder

Desta Marie Beeders nye Oslo-leilighet: – Jeg liker at tingene har en historie

Etter å ha reist fram og tilbake mellom Oslo og Bergen i mange år, kan programleder Desta Marie Beeder endelig senke skuldrene i den nye pendlerleiligheten på Tøyen.

<b>DESTA MARIE BEEDER: </b>Desta Marie er et kjent ansikt for alle som ser på God morgen Norge og Rydderevolusjonen på TV 2. Kjolen er fra Katrin Uri, og smykkene er fra Kate Hermansen.
DESTA MARIE BEEDER: Desta Marie er et kjent ansikt for alle som ser på God morgen Norge og Rydderevolusjonen på TV 2. Kjolen er fra Katrin Uri, og smykkene er fra Kate Hermansen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sist oppdatert

– Jeg har bodd i mange ulike hybler og fartet mye fram og tilbake mellom Oslo og Bergen, så det var utrolig deilig å få noe som føles mer som mitt eget. Dette er et godt og inspirerende sted å være, og jeg senker skuldrene her.

– Nabolaget er hyggelig, og alle naboene i sameiet hilser og prater med hverandre. Jeg liker at det bor en god miks av forskjellige mennesker her. Dessuten elsker jeg å ta morgenkaffen på balkongen som vender ut mot bakgården, sier Desta Marie Beeder (34).

Etter at balkongen ble bygget, har den blitt favorittstedet i leiligheten, forteller hun.

– Det føles nesten som om jeg er på ferie når jeg sitter der!

Ektemannen Boris

Desta Marie er et kjent ansikt for alle som ser på God morgen Norge og Rydderevolusjonen på TV 2.

Til vanlig bor hun i Bergen sammen med ektemannen Boris, men siden hun jobber i Oslo, er hun også her i lange perioder.

Programlederen har rukket å bli glad i pendlerleiligheten som ligger i en gammel, klassisk bygård på Tøyen i Oslo, bare et steinkast fra Botanisk hage og all verdens butikker og kafeer.

<b>LYST OG TRIVELIG</b>: – Jeg elsker at det kommer så mye naturlig lys inn på kjøkkenet. Og selv om vi har åpen løsning, utgjør kjøkkenet en tydelig sone. Det gjør at man ikke føler at man kokkelerer inne i stua, sier Desta Marie. Innredningen er fra Ikea og teppet fra Studio Hennumeek. Den hvite taklampa er fra H&amp;M Home.
LYST OG TRIVELIG: – Jeg elsker at det kommer så mye naturlig lys inn på kjøkkenet. Og selv om vi har åpen løsning, utgjør kjøkkenet en tydelig sone. Det gjør at man ikke føler at man kokkelerer inne i stua, sier Desta Marie. Innredningen er fra Ikea og teppet fra Studio Hennumeek. Den hvite taklampa er fra H&M Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>KJØKKENGLEDER:</b> En liten samling skjærebrett gjør seg på kjøkkenet. Det lille skjærebrettet foran er fra Søstrene Grene, det runde er fra Home &amp; Cottage, og det bakerste er fra Ikea. Fatet er fra H&amp;M Home, og den grønne vasen er fra Woods Agentur. 
KJØKKENGLEDER: En liten samling skjærebrett gjør seg på kjøkkenet. Det lille skjærebrettet foran er fra Søstrene Grene, det runde er fra Home & Cottage, og det bakerste er fra Ikea. Fatet er fra H&M Home, og den grønne vasen er fra Woods Agentur.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Den 56 kvadratmeter store leiligheten er lun og koselig, men samtidig trendy, med kombinasjonen av treverk, murstein og moderne elementer. Desta Marie setter stor pris på at leiligheten er gjennomgående med lys fra begge sider, og at den er full av smarte løsninger.

– En av de tidligere eierne var arkitekt, og det merkes på alle de smarte løsningene. Jeg har for eksempel en plassbygget seng, og både under og ved enden av sengen er det laget oppbevaringsplass.

– Jeg kan bare åpne lukene og gjemme bort støvsugeren og andre ting det er vanskelig å plassere, forteller hun.

Les også: Hjemme hos Maria Mena: – Mens jeg stablet meg på beina etter skilsmissen i 2014, viste det seg at naboene vegg i vegg skulle selge

<b>LUN HULE:</b> De varme fargene på sengetøyet og kommoden gir lun og god stemning på soverommet. Teak-kommoden fant Desta Marie på Finn.
LUN HULE: De varme fargene på sengetøyet og kommoden gir lun og god stemning på soverommet. Teak-kommoden fant Desta Marie på Finn. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>LITE, MEN LUFTIG:</b> Det store vinduet på soverommet slipper inn masse deilig lys og gjør at rommet føles større enn det er. Pleddet er fra Slowdown Studio/Bolina og sengetøyet er fra Myyk.
LITE, MEN LUFTIG: Det store vinduet på soverommet slipper inn masse deilig lys og gjør at rommet føles større enn det er. Pleddet er fra Slowdown Studio/Bolina og sengetøyet er fra Myyk. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>FLOTT FOTOKUNST:</b> Bildet er tatt av Lene Teig, se @art.by.lene.teig på Instagram. Motivet er magiske Hôtel West End Promenade i Nice på Den franske rivieraen. Hvem vil ikke drømme seg bort til sol og hotellfølelse hele året?
FLOTT FOTOKUNST: Bildet er tatt av Lene Teig, se @art.by.lene.teig på Instagram. Motivet er magiske Hôtel West End Promenade i Nice på Den franske rivieraen. Hvem vil ikke drømme seg bort til sol og hotellfølelse hele året? Foto: Yvonne Wilhelmsen

Inspirert av japandi

Begge de to leilighetene til Desta Marie og ektemannen ligger i gamle bygårder der det er høyt under taket. Boligen i Bergen er større, men Oslo-leiligheten er mer praktisk og stilren, forteller Desta Marie.

Stilen er minimalistisk og inspirert av japandi, en fusjonsstil som kombinerer japansk minimalisme med funksjonaliteten til skandinavisk design.

– Dette er en praktisk leilighet med rene linjer og lyse farger. Jeg liker japandi-stilen fordi den er minimalistisk, ryddig og enkel.

– Når man kjøper en pendlerleilighet, begynner man litt på null siden man ikke har med seg så mange ting som skal passe sammen. For meg er en fin interiørstil en personlig stil, og jeg har brukt litt ekstra tid på å innrede leiligheten, sier hun.

Les også: (+) Vaskerommet i kjelleren var verken praktisk eller hyggelig. Se den utrolige forvandlingen

<b>SMART ARBEIDSKROK:</b> Det lille hjemmekontoret er holdt i nøytrale toner og rommer akkurat det Desta Marie trenger. Pulten er fra Bohus, plakaten på veggen fra H&amp;M Home, og silkeblomstene og pottene er fra Bolina. 
SMART ARBEIDSKROK: Det lille hjemmekontoret er holdt i nøytrale toner og rommer akkurat det Desta Marie trenger. Pulten er fra Bohus, plakaten på veggen fra H&M Home, og silkeblomstene og pottene er fra Bolina.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Selverklært sofagris

Desta Marie forteller at hun utfordret seg selv da hun shoppet til pendlerleiligheten.

– Noe kjøpte jeg nytt, men bestikk og stoler kjøpte jeg i en bruktbutikk, spisebordet kjøpte jeg av de forrige eierne og kommoden på soverommet er fra Finn. Jeg liker at tingene har en historie, og jeg liker godt å kjøpe ting når jeg er ute og reiser.

<b>NOE BRUKT:</b> Spisestuebordet kjøpte Desta av leilighetens forrige eiere. Stolene fant hun i en bruktbutikk, og bollen og vasen er fra H&amp;M Home. Veggdekoren er fra Woods Agentur, og Desta Maries bluse er fra Katrin Uri.
NOE BRUKT: Spisestuebordet kjøpte Desta av leilighetens forrige eiere. Stolene fant hun i en bruktbutikk, og bollen og vasen er fra H&M Home. Veggdekoren er fra Woods Agentur, og Desta Maries bluse er fra Katrin Uri. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>GULT ER KULT:</b> Bildet på veggen er malt av Kristine Skadberg Hasseløy, se @k.hasseloy på Instagram. Skinnstolen i hjørnet er fra Studio Hennumeek, mens stolen ved bordet er den klassiske Y-modellen fra designer Hans J. Wegner. 
GULT ER KULT: Bildet på veggen er malt av Kristine Skadberg Hasseløy, se @k.hasseloy på Instagram. Skinnstolen i hjørnet er fra Studio Hennumeek, mens stolen ved bordet er den klassiske Y-modellen fra designer Hans J. Wegner.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Jeg har for eksempel en keramikkskål som Boris og jeg kjøpte i Italia. Vi snakker alltid om den fine ferien når vi bruker den, sier hun og fortsetter:

– Jeg er forresten en liten sofagris, så sofaen kjøpte jeg ny. I sofaen finner jeg ro og inspirasjon til nye prosjekter. Jeg sitter ikke så lenge om gangen, og etter at vi fikk balkongen, har sofagrisen i meg flyttet ut.

Desta Marie ler.

– Jeg er nemlig en liten Narvestad også, som elsker å følge med på alt som skjer!

Styling: Tone Kroken

<b>SOFAKOS:</b> Desta Marie er en selverklært sofagris. Sofaen er modellen «Juno» fra Home &amp; Cottage. Taklampa fant hun hos Søstrene Grene. Glassbordet er fra Studio Hennumeek, og lampa på bordet er fra Expo Nova. Vasen er fra H&amp;M Home.
SOFAKOS: Desta Marie er en selverklært sofagris. Sofaen er modellen «Juno» fra Home & Cottage. Taklampa fant hun hos Søstrene Grene. Glassbordet er fra Studio Hennumeek, og lampa på bordet er fra Expo Nova. Vasen er fra H&M Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen
<b>BLOMSTERLYKKE:</b> En stor bukett på bordet er viktig for å få den gode hjemmefølelsen. Desta Marie blander gjerne friske blomster med silkeblomster. Vasen er fra H&amp;M Home.
BLOMSTERLYKKE: En stor bukett på bordet er viktig for å få den gode hjemmefølelsen. Desta Marie blander gjerne friske blomster med silkeblomster. Vasen er fra H&M Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2023, og sist oppdatert 21/08 2023.

Les også