leken luksus PÅ FROGNER

– Jeg er nok litt overdådig når det kommer til fest, jeg liker følelsen av at det bugner. Jeg vil ha mye av alt det gode

Det spares ikke på noe når familien Vestre inviterer til fest i sin lyse og lekre Frogner-leilighet. Livet er tross alt på sitt beste når man samler folk man er glad i til et festpyntet kalas, der latteren sitter løst.

HVITT: Vibeke Vestre (til høyre), er designer, tech-gründer og daglig leder i Sky of Norway. Til venstre døtrene Diama og Alexandra. De hvite stolene er fra diamodesign.no. Bildene på veggen har Vibeke lånt av sin mor, som i sin tid fikk samlingen fra kunstneren Gerhard Meling.
HVITT: Vibeke Vestre (til høyre), er designer, tech-gründer og daglig leder i Sky of Norway. Til venstre døtrene Diama og Alexandra. De hvite stolene er fra diamodesign.no. Bildene på veggen har Vibeke lånt av sin mor, som i sin tid fikk samlingen fra kunstneren Gerhard Meling. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sist oppdatert

Når du trer inn i den ærverdige Frogner-leiligheten, ønskes du velkommen av lekkert danderte anretninger, blafrende stearinlys, ballonger og glitrende girlandere.

Det er liten tvil om at her bor en familie som liker å gjøre stas på gjestene sine.

Vibeke Vestre elsker å stelle i stand til fest, gjerne sammen med døtrene sine, og de nikoser seg når de samarbeider om matlaging, pynting og borddekking.

– Jeg er nok en smule overdådig når det kommer til selskapeligheter og høytider, smiler Vibeke.

– Jeg liker følelsen av at det bugner – jeg vil ha mye av alt det gode! Masse levende lys, friske blomster, deilig mat som også er fin å se på – og god drikke. Livet er på sitt beste når man samler venner rundt et nydelig bord, når stemningen er god og latteren sitter løst.

– Det viktigste med innredning for meg er å skape rom man får puste i, uansett stil, variasjoner og ulike forutsetninger, sier hun.

Les også: 200 kvadrat, to mål tomt og kun 15 minutter til Oslo. Alt var perfekt, men det var én hake

Feststemningen starter allerde i trappegangen, som er pyntet med sølvballonger fra Festlige Ting. Alexandra står klar med boblene.
Feststemningen starter allerde i trappegangen, som er pyntet med sølvballonger fra Festlige Ting. Alexandra står klar med boblene. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Lys og luft

Rammene rundt festlighetene er det heller ingenting å si på. Familien flyttet inn i leiligheten i begynnelsen av mars i år. Da var den allerede renovert av en interiørarkitekt.

At alle vegger og tak var hvite, passet perfekt, syntes Vibeke, som selv er i møbelbransjen og jobber med flere ulike varemerker, i tillegg til sitt eget nylanserte Diamo. Interiøret er derfor stadig under utskiftning for å teste ut nye modeller.

– Da er hvite vegger praktisk, slik at nye farger på møbler og interiør alltid passer inn.

Som mange klassiske Frogner-leiligheter har hjemmet god takhøyde og flere stuer på rad, og Vibeke setter stor pris på de åpne løsningene.

Vibeke Vestre (50), designer, tech-gründer og daglig Leder i Sky of Norway, Alexandra Germyn (25), medgründer og CTO i Sky of Norway, Caesar Vestre (14) og Thiara Vestre (13). Datteren Diama Condro (21) bor sammen med kjæresten sin rett over gaten.

Hva?

Leilighet på 190 kvm, renovert av interiørarkitekt Vibeke Arstal Husebye, i bygård fra slutten av 1800-tallet.

Hvor?

Frogner i Oslo.

Se mer

Den klassiske leiligheten med stukkaturer og rosetter er brutt opp av enkelte rom med mer moderne preg, helt uten lister. En nydelig kontrast, mener Vibeke, som med vilje har valgt et uttrykk som er åpent for forandring.

Les også: (+) Lytt mellom hyttene: – Noen steder er det som om lyden kommer rett inn, og vi kan nesten høre hva naboen snakker om. Hva kan vi gjøre?

Hjemmet skal gjenspeile eierne

– Jeg er på mitt aller lykkeligste når jeg får utfolde meg kreativt og skape nye ting ut fra ideer som kommer til meg. Akkurat nå er denne leiligheten et fint bilde på min stil. I den grad det er noe varig ved det jeg liker, må det være at det som regel er maksimalistisk, helt uavhengig av trender og alltid med et personlig preg.

Et hjem skal gjenspeile sine eiere, mener Vibeke. Selv om familien designer møbler selv, inneholder hjemmet en god blanding av ulike designere og mange gamle gjenstander som har gått i arv, og som har sin spesielle betydning.

Dekket for fest! Spisebordet og stolene er fra &Tradition. Duken og linserviettene er fra Kid Interiør, og de runde gullasjettene er fra Milla Boutique. Vinglassene er arvegods fra Vibekes farmor, og girlanderen er fra Festlige Ting. 
Dekket for fest! Spisebordet og stolene er fra &Tradition. Duken og linserviettene er fra Kid Interiør, og de runde gullasjettene er fra Milla Boutique. Vinglassene er arvegods fra Vibekes farmor, og girlanderen er fra Festlige Ting.  Foto: Yvonne Wilhelmsen

Også miljøaspektet betyr mye for dem:

– Vi velger alltid møbler og interiør som er produsert bærekraftig, og som kan fortsette sitt liv om vi bytter dem ut. Det kastes enorme mengder møbler i dag, og vi jobber hardt for å snu denne trenden. Nordmenn elsker fornyelse, derfor må vi velge møbler som har en verdi også etter at man selv har blitt lei dem, slik at andre kan få glede av dem.

– Det siste jeg kvitter meg med er tingene jeg har arvet. De holder liv i tidlige minner, og noen ganger kan jeg fornemme hvordan det luktet der jeg husker det fra.

Les også: Huset fra 1875 hadde stått tomt i tre tiår, frem til John forelsket seg i den gamle historien og stedet

STILRENT: Den lyseblå modulsofaen og det store, hvite teppet er fra diamodesign.no. Det store maleriet malte Vibeke sammen med datteren Victoria da de innredet sin forrige leilighet. – Det startet med at vi ønsket å se på fargene som var valgt ut til de ulike rommene, og før vi visste ordet av det var det et bilde vi har blitt veldig glad i.
STILRENT: Den lyseblå modulsofaen og det store, hvite teppet er fra diamodesign.no. Det store maleriet malte Vibeke sammen med datteren Victoria da de innredet sin forrige leilighet. – Det startet med at vi ønsket å se på fargene som var valgt ut til de ulike rommene, og før vi visste ordet av det var det et bilde vi har blitt veldig glad i. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Det beste stedet å bo

– Hjemmet mitt betyr uendelig mye for meg. Det skal være varmt og vakkert, gi en følelse av ekthet og det som er oss. Jeg har flyttet flere ganger enn jeg liker å tenke på, men alle hjemmene har hatt en spesiell betydning. Vi har bodd mesteparten av mitt voksne liv i Sverige, og alle mine fem barn er vokst opp der, forteller Vibeke.

– Vårt forrige hjem var en leilighet helt i vannkanten i Haugesund. Jeg tenkte da at det ville bli vanskelig å flytte fra havet, men nå føles det veldig riktig å være akkurat her.

Nå har de landet på Frogner.

– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å bo. Jeg er så takknemlig hver eneste morgen jeg står opp og ser ut av de store vinduene. Det er en fryd å rusle rundt i nærområdet. Alt er så nydelig rundt oss. Vakre, gamle bygninger, ofte dekket av eføy, og balkonger som blomstrer om våren og fylles med tusenvis av små lys i juletiden, sier Vibeke.

Selv om hun trives med å reise mye i jobben, er det herlig å komme hjem til det kjente og trygge, og ikke minst til familien.

– Det aller viktigste for meg er å ha flokken min rundt meg. Vi er et sterkt team, og vi trives alle best når vi er samlet, sier Vibeke.

Hun krysser fingrene for at også eldstedatteren Victoria, som jobber i New York, med litt flaks flytter hjem etter hvert.

– Det er bare henne vi mangler for å bli fullstendige.

Bildet til venstre er en plakat Vibeke har rammet inn fra kunstutstillingen av Lynette Yiadom-Boakye på Moderna Museet i Stockholm. Bildet har tittelen «Att flyga i förbund med natten».
Bildet til venstre er en plakat Vibeke har rammet inn fra kunstutstillingen av Lynette Yiadom-Boakye på Moderna Museet i Stockholm. Bildet har tittelen «Att flyga i förbund med natten». Foto: Yvonne Wilhelmsen

Vibekes beste oppskrifter

Vibeke er glad i å stelle til fest. Her er tre av hennes oppskrifter (flere bilder fra hjemmet finner du lenger ned på siden):

Blinis med rømme og løyrom.
Blinis med rømme og løyrom. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Blinis med rømme og løyrom

4 porsjoner:
2 egg
3 dl melk
12 g gjær, bruk fersk
1,5 dl bokhvetemel
1,5 dl hvetemel
0,25 ts salt
50 g smør, til steking
Sjalottløk, eller rødløk, finhakket
Fine strimler av sitronskall
1 boks rømme

Slik gjør du: Skill eggene, varm melken til 37 grader, og rør ut gjæren med litt av melken. Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding. Rør eggeplommene inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter.

Visp eggehvitene stive. Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene. Bruk en stekepanne med slipp lett-belegg og stek små tykke blinis. Snu plettene når de ser porøse og faste ut på oversiden og er pent gylne på undersiden.

Ikke bruk mye smør i pannen, den skal kun smøres lett. Server med en liten skje rømme, løyrom, finhakket løk og strimlet sitronskall.

Kanapeer med skagenrøre

Til 16 kanapeer:
200 g reker
165 g Mills Majones (1 pakke)
1 ss sitronsaft1 ss fint revet sitronskall (bare det gule skallet)
1 ts Herbamare urtesalt, eller litt vanlig salt
1 ts svart pepper
1 ts sukker
2 ts dijon sennep
1 krukke finhakket fersk dill
4 skiver toast / firkantet loff

Slik gjør du: Bland alle ingredienser og smak til. Tilsett rekene, som er aller best om de er ferske. Skjær av kantene på loffen og del hver skive i fire firkanter.

Stek brødet på begge sider i godt med meierismør. La det få en fin, gyllen farge. Legg en skje skagenrøre på hver kanapé og pynt med dill og sitron. Server med det samme.

Kanaper med Skagenrøre.
Kanaper med Skagenrøre. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Rosa nyttårscocktail (til 1 drink)

4 cl Absolut Raspberri vodka
3 cl De Kuyper Crème de Cacao White
3 cl fløte
1 ss vaniljeis
9 til 11 bringebær. (reserver 3 til pynt).

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en shaker eller blender. Rist godt og sil i et avkjølt cocktailglass, eller bland med is og hell i et cocktailglass.

Hvis du smuldrer friske bringebær, hell det alltid gjennom en finmasket sil (en tesil fungerer) i cocktailglasset for å fjerne frø før servering. Pynt med bringebær.

Rosa nyttårscoctail.
Rosa nyttårscoctail. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Bilder av Vibekes hjem:

Cocktailglasset Apollo i rustfritt stål er fra norske Pagina. Serviset og bestikket er fra Serax/Bolina. De grønne glassene har Vibeke arvet av sin farmor. Hun håper de vil gå videre i familien i generasjoner fremover. 
Cocktailglasset Apollo i rustfritt stål er fra norske Pagina. Serviset og bestikket er fra Serax/Bolina. De grønne glassene har Vibeke arvet av sin farmor. Hun håper de vil gå videre i familien i generasjoner fremover.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Skjenken er fra Warm Nordic. Det gamle maleriet har Vibeke arvet av sin far, som i sin tur arvet det av sin mor. – Når jeg ser på det, kan jeg huske hvordan det som liten var å overnatte hos farmor og bestefar. Hvor trygt det var å sove i stuen på to myke hvilestoler, som farmor satte mot hverandre, og hvor deilig det var å legge seg i «sukkertøy-sengetøyet» som hun kalte dynetrekket med rosa, grønne og lyseblå striper på. Bestefar satt alltid oppe og leste i stolen sin, og jeg sovnet til tanker om den vakre verdenen på bildet.
Skjenken er fra Warm Nordic. Det gamle maleriet har Vibeke arvet av sin far, som i sin tur arvet det av sin mor. – Når jeg ser på det, kan jeg huske hvordan det som liten var å overnatte hos farmor og bestefar. Hvor trygt det var å sove i stuen på to myke hvilestoler, som farmor satte mot hverandre, og hvor deilig det var å legge seg i «sukkertøy-sengetøyet» som hun kalte dynetrekket med rosa, grønne og lyseblå striper på. Bestefar satt alltid oppe og leste i stolen sin, og jeg sovnet til tanker om den vakre verdenen på bildet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Kjøkkenet er fra Multiform, med hvitevarer fra Gaggenau, og belysningen er fra Flos. Vibeke er veldig glad i den nesten fire meter lange kjøkkenøya, som nærmest inviterer til å lage litt ekstra god mat – selv på helt vanlige dager hvor bare familien er samlet.
Kjøkkenet er fra Multiform, med hvitevarer fra Gaggenau, og belysningen er fra Flos. Vibeke er veldig glad i den nesten fire meter lange kjøkkenøya, som nærmest inviterer til å lage litt ekstra god mat – selv på helt vanlige dager hvor bare familien er samlet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Langs veggen på soverommet står et bilde av Vibekes eldste datter Victoria Germyn, som bor i New York og har jobbet som modell siden hun var 12 år. Bildet er også fra Victoria-kolleksjonen til diamodesign.no.
Langs veggen på soverommet står et bilde av Vibekes eldste datter Victoria Germyn, som bor i New York og har jobbet som modell siden hun var 12 år. Bildet er også fra Victoria-kolleksjonen til diamodesign.no. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sofaen i konjakkfarget lær er fra Warm Nordic, teppet i saueskinn er fra Skyhome, og bildet på veggen er fra bildekolleksjonen Victoria fra diamodesign.no. Pallen fant Vibeke for et år tilbake da hun skulle innrede leiligheten til en god venn. – Hans far, Yngvar Ugland, laget den på tidlig 70-tall, og den har stor affeksjonsverdi for hele deres familie. Jeg falt pladask og spurte om jeg kunne få lov å reprodusere denne skatten og fortelle historien om «Pallen Pete», som de kaller den. 
Sofaen i konjakkfarget lær er fra Warm Nordic, teppet i saueskinn er fra Skyhome, og bildet på veggen er fra bildekolleksjonen Victoria fra diamodesign.no. Pallen fant Vibeke for et år tilbake da hun skulle innrede leiligheten til en god venn. – Hans far, Yngvar Ugland, laget den på tidlig 70-tall, og den har stor affeksjonsverdi for hele deres familie. Jeg falt pladask og spurte om jeg kunne få lov å reprodusere denne skatten og fortelle historien om «Pallen Pete», som de kaller den.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sengen er fra diamodesign.no, og stolen er fra Normann Copenhagen. Madonna-bildet er over hundre år gammelt og kjøpt på en auksjon på Vestlandet. Lysestakene er antikke. Over sengen henger et stort bilde fra Victoria-kolleksjonen til diamodesign.no. Sengetøyet er fra Abate.
Sengen er fra diamodesign.no, og stolen er fra Normann Copenhagen. Madonna-bildet er over hundre år gammelt og kjøpt på en auksjon på Vestlandet. Lysestakene er antikke. Over sengen henger et stort bilde fra Victoria-kolleksjonen til diamodesign.no. Sengetøyet er fra Abate. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2022, og sist oppdatert 29/12 2022.

Les også