Selv om strømprisene er lave for øyeblikket, et det ingen grunn til å sløse. Sjansene er veldig store for at du betaler mer enn nødvendig for strømmen allerede.

Alexander Haraldsen er administrerende direktør i Forbrukervalget, som står bak tjenesten Strømvalget.no.

- Det vil fortsatt ikke lønne seg å la alle ovnene stå på full guffe og dusje i timesvis. Strøm er jo ikke gratis. Hvis forbruket ditt øker fordi strømmen er billigere, vil det jo gå opp i opp, sier han.

Kan spare store summer

Han sier at du uansett kan spare enda mer på å bytte strømavtale.

- Leverandørene kjøper strøm til lik pris, stort sett, og det er påslagene de setter på som avgjør prisen ut mot forbrukerne. Mange tror at det finnes billige og dyre leverandører, men saken er at det er stor variasjon i avtalene innad hos hver leverandør, forklarer Haraldsen.

Strømvalget.no baserer seg på prisene som leverandørene pliktes å opplyse til Konkurransetilsynet. Men firmaene legger ikke ut alle sine avtaler her, og dermed kan du finne enda større variasjoner hvis du sjekker hver enkelt leverandør.

En bitteliten endring, som å godta avtalegiro eller e-faktura, kan spare deg flere tusen i året.

- Disse prisforskjellene eksisterer uansett hvor lavt kraftprisene faller. Nå som strømprisen er lav vil det være en fin ting for forbrukerne, men man kan spare enda mer på å bytte avtale, sier han.

Under ser du noen tips til hvordan du enkelt kan spare strøm:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!