Med utgangspunkt i en vannlekkasje i dusjsonen på det gamle badet, valgte hytteeierne like godt å pusse opp hele badet; på enklest mulig måte.

- En ypperlig anledning til  å gi hele badet en oppfriskning samt å realisere drømmen om å kunne få integrert en vaskemaskin på badet, forteller hytteeier Marit Skei.

Hun forklarer at hytten, som har beliggenhet i Oppdal, blir veldig mye brukt og at det da er herlig å kunne slippe å frakte håndklær og sengetøy frem og tilbake.

- Med ny dusjløsning og ny modifisert baderomsinnredning med vaskemaskin, så har vi fått bedre plass på det nye hyttebadet enn i det gamle, utdyper Skei.

Dette ble gjort

Servanten ble gjenbrukt og benkeplaten ble modifisert, slik at den passet inn i ny løsning hvor det også skulle integreres en vaskemaskin.

Speilet ble også brukt på nytt ved at det ble laget omramming av to typer listverk som ble malt matt sort.

FERDIG RESULTAT: Med utgangspunkt i en vannlekkasje i dusjone på det gamle badet, valgte hytteierne like så greit å pusse opp hele badet; på enklest mulig måte. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

GJENBRUK: Speilet ble brukt på nytt, hvor det ble laget omramming av to typer listverk som ble malt matt sort. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Ny flis på gammel flis

Servantbenken ble utvidet med noen centimeter og ble bygget opp på nytt. Fas-panel fikk et strøk med grunning og maling før det ble spikret fast som ny sidevegg i innredningen.

På den måten unngår man synlige "striper" av ubehandlet treverk i sammenføyninger når panelet tørker.

Nye fliser ble lagt rett på gammel flis, bortsett fra i dusjsonen, hvor all gammel flis ble fjernet og det ble skrudd wedi-plater på veggene. Mosaikk-fliser 5 x 5 cm på gulv og vegg i dusjsonen, 30 x 60 cm flis på resten av gulvet.

FLISER: Nye flis ble lagt rett på gammel flis, bortsett fra i dusjsonen, hvor all gammel flis fjernet og det ble skrudd wedi-plater på veggene. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelpen.no

UNNGÅ HÅNDKLESURR: Hytteierne har ofte gjester på besøk, så for å unngå ""surr"" med håndklær brukes det små skilt av skifer som kan henges på knaggen sammen med håndkleet. Navn skrives på med kritt. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Plassbesparende

Ny varmtvannsbereder ble montert på toppen av benkeplate inne i plassbygget skap. God plass til vaskemaskin under benk, og det hele skjules av skapdører. Skapdørene ble malt i samme matte, svarte farge som innredningen og speilomramming.

Under servanten står det en kurv til skittentøy samt at det er god plass til å betjene nedtappingkraner, og det skjuler diverse rørkoblinger rundt vanninntaket.

På motsatt vegg ble det innredet med hvite skap fra Hemnes-serien til Ikea. Her er det bra med plass for håndklær og diverse.

Hytteeierne har ofte gjester på besøk, så for å unngå "surr" med håndklær brukes det små skilt av skifer som kan henges på knaggen sammen med håndkleet. Navn skrives på med kritt. Skiltene finnes hos Søstrene Grene.

RIMELIG OPPBEVARING: På badet ble det innredet med hvite skap fra Hemnes-serien til Ikea. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!