Sjekk disse geniale containerløsningene!

Byer er dyre å bo i. Når mange skal bo på liten plass, presses prisene opp og tilgangen ned. Slik er det ikke bare her på hjemmebane, men også de fleste andre steder i verden. I tillegg økes kravene stadig til arkitektur som ikke skal gå på akkord med verken miljø, mennesker eller materialer.

Å skulle kunne finne løsninger av sånne utfordringer krever sin mann - og kvinne, og både arkitekter, designere og byggmestre verden over tvinges til å tenke både nytt og kreativt når det gjelder å komme opp med smarte løsnigner på bolig-utfordringer.

Bygger bolig av gamle containere

Én mulig løsning på både plass- og pengeutfordringer når det gjelder nye boliger, er å ta i bruk konstruksjoner som allerede eksisterer. Et eksempel på en slik løsning er å bruke gamle shippingcontainere i boligprosjekter. I byer og tettbygde strøk kan containere og lignende småhus med compact-living løsninger være et smart og plassbesparende tiltak. For ikke å snakke om langt billigere enn å skulle bygge noe nytt fra bunnen.

- Shippingcontainere kan absolutt møte og leve opp til mange kriterer for moderne boligønsker, forklarer design- og arkitekturnettstedet Designmilk.

- De er både moderne, kosteffektive og ikke minst miljøvennlige.

Her er flere gode ekspempler på tilfeller hvor man har benyttet gamle shippingcontainere for å skape smarte og effektive små-boliger og tilbygg:

Sjekk disse geniale containerløsningene!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!