At det enkle ofte er det beste er noe vi har hørt om mye. Når det gjelder rengjøring i huset kan det virke som om reklamen vil ha oss til å tro noe ganske annet. De siste årene har det vokst frem en jungel av produkter og utstyr du ifølge produsentene bare må ha om det er enkel effektiv rengjøring du er på jakt etter.

Den ene nye sprayen slår beina under den andre i stadig raskere tempo, og produsentene lanserer nye mirakelprodukter med lynets hastighet.

Noen skal få ting til å skinne, mens andre skal fjerne alt som kan minne om fettflekker - om man bare bruker rett spray på rett flekk.

Men ifølge flere og flere nettsteder og nettforum trenger rengjøring verken være så komplisert, dyrt eller fylt med kjemikalier.

Her er rådene enkle og greie: Kvitt deg med dyre og kjemiske rengjøringsmidler. I mange tilfeller er vanlig eddik du får kjøpt hos dagligvarehandelen mer enn godt nok.

Tommel opp fra miljørådgiver

Rådgiver Håkon Lindahl i Framtiden i våre hender, forteller at eddik kan være effektivt til å fjerne for eksempel kalkavleiringer fra glass og andre glatte overflater.

- Ren eddik dreper også bakterier, og det løser opp fett - selv om det nok ikke er like effektivt til det siste som vanlig oppvasksåpe eller allrengjøringsmidler.

Les også:

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Så ofte bør du vaske sengetøyet

Før og etter: Rengjøring av mikrofiber-sofa

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!