Go pro

Denne nettrenden elsker vi

6 annerledes dyrevideoer.

Foto: (Skjermdump/Youtube)
Publisert

Den søramerikanske elveskilpadden er et enormt fascinerende dyr. Den kan bli opptil én meter lang, og i likhet med havskilpadden legger den eggene sine på land før den går ut i vannet til flokken sin igjen.

Les også: Ti løgner du garantert ble fortalt på skolen

Etter at egget klekker, søker den nyfødte skilpadden direkte mot vann – problemet er at mange av dem blir angrepet og spist av rovdyr på veien.

Siden elveskilpadden er utryddingstruet grunnet forurensing og jakt og har myndighetene – særlig i Brasil – funnet ut at noe må gjøres. De har nå satt ut bevæpnede vakter ved mange skilpaddereder, som forsøker å sikre at flere skilpaddeunger overlever.

Les også: Finnes magi på ordentlig?

Våre kolleger i National Geographic i USA festet et lite kamera på skjoldene til et par av dyrene, noe som gir et unikt lite innblikk i hvordan verden ser ut fra synspunktet til en søramerikansk elveskilpadde:

Åh, det er nesten så vi kunne sett en hel film om disse krabatene.

Men å feste kamera til et dyr for å oppleve hvordan verden ser ut med deres øyne er i det hele tatt blitt en populær aktivitet de siste par årene.

Les også: Hollywood har laget robotdrakter i årevis. Slik hjelper de militæret å lage sine egne

For to år siden tok for eksempel denne videoen internett med storm, da noen hadde festet et GoPro-kamera til en ørn som fløy over fjellene i Chamonix.

Videoen har nærmere 10 millioner treff på Youtube – og det er ikke så rart:

Har du noen gang lurt på hvor mektig det må føles å være en løve på jakt etter en vannbukk? Du trenger ikke lenger lure:

Ikke like imponerende, men likevel sjarmerende: Hvis jeg er stressa, pleier jeg alltid å ta noen minutter fri for å ta en svømmetur med delfiner:

Et GoPro-kamera, en hund og en ledig helg er åpenbart også alt man trenger for å lage en suksessrik musikkvideo nå til dags:

En liten advarsel til slutt, før du løper hjem, kjøper et kamera og beslutter å feste det til alle firbeinte skapninger du kommer over.

Les også: Er det mulig å en evighetsmaskin?

Har ikke dyr også rett på litt… privatliv? Er du helt sikker på at det ikke tar skade av at du fester kamerautstyr til det?

Her er videosamling av dyr som oppdager et kamera – og bestemmer seg for å kvitte seg med det. Heia!

Artikkelen er først publisert på blogg.natgeo.com. Les også:

Se Google-toppsjef smadre Felix Baumgartners rekordhopp fra verdensrommet

Slik lager du det perfekte papirflyet og knyter verdens beste skolisse

Derfor gjør det vondt å tatovere seg

James Bonds kuleste gadgets! Hvilke går det an å lage på ordentlig?

Likte du denne artikkelen? Lik oss på Facebook og få tips om flere artikler.

Denne saken ble første gang publisert 14/04 2015.

Les også