Truls og Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm: – Når Truls får høre det, kommer han til å le seg i hjel

Truls og Eyvind har ledd og kranglet seg gjennom seks år med TV-innspilling. Hellstrøm har et krystallklart svar på makkerens utsagn om at han ikke liker folk.

<b>EI KULE VARMT:</b> Truls Svendsen har aldri fått så mye kjeft av Eyvind Hellstrøm som i denne sesongen av Truls à la Hellstrøm på TV 2. Men vennskapet tålte det.
EI KULE VARMT: Truls Svendsen har aldri fått så mye kjeft av Eyvind Hellstrøm som i denne sesongen av Truls à la Hellstrøm på TV 2. Men vennskapet tålte det. Foto: TV 2
Sist oppdatert

– Eyvind har et veldig stort hjerte og er veldig snill. Han er en fining. Men han kan bli veldig irritert på meg når jeg tøver for mye, og spesielt i
denne sesongen når vi skal drive restaurant. Da er det ikke rom for alt tøvet mitt, sier Truls.

Mange nordmenn har fått med seg den uslåelige TV 2-kombinasjonen av den joviale og folkekjære komi­keren og programlederen Truls Svendsen (49) og hele Norges kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm (73).

Hellstrøms lidenskap, genialitet og noe autoritære lederstil på kjøkkenet er viden kjent, og dynamikken mellom disse to har skapt mye magi i programmet Truls à la Hellstrøm.

Vi har blitt med radarparet rundt omkring i nesten hele verden, og Truls har fått lære å lage mat av Eyvind.

Samtidig har Eyvind fått nesten umulige oppdrag av Truls og funnet tilbake til sine humoristiske sider.

<b>LOKKET TIL PARIS:</b> Truls lokket Eyvind med seg til Paris for å få ham til å skrive under på at de skulle starte bistro sammen.
LOKKET TIL PARIS: Truls lokket Eyvind med seg til Paris for å få ham til å skrive under på at de skulle starte bistro sammen. Foto: Per Christian Lindh/TV 2

Starter bistro sammen

Den nyeste sesongen har en litt annen vri. Truls overtaler Eyvind til å starte en bistro.

Det tar ikke lang tid før det blir klart at vennskapet de har bygd opp i løpet av de siste årene som kolleger, virkelig blir satt på prøve.

– Jeg har fått en del kjeft i de tidligere programmene, men i denne sesongen er det noe helt annet.

– Jeg forstår hvorfor han blir sint, det handler om faget hans. Grunnen til at han er så dyktig, ligger i hans vilje og evne til å gi alt. Så kommer jeg som amatør av dimensjoner og roter det til.

– På toppen av det hele har jeg gitt ut noen signaler som «hvor vanskelig kan det være?» Så det smeller litt ekstra i denne runden.

– Jeg har aldri sett hatet hans så sterkt før, forklarer Truls med glimt i øyet.

Les også: Wenche Andersen: – Du har et langt ark å fylle. Jeg er på slutten av rullen, jeg, nå

<b>GUTTAS VINKJELLER:</b> Eyvind og Truls tar en skål for samarbeidet i bistroens vinkjeller.
GUTTAS VINKJELLER: Eyvind og Truls tar en skål for samarbeidet i bistroens vinkjeller. Foto: TV 2

Krevende sesong

Eyvind kan si seg enig i at det smalt litt ekstra denne runden. I tidligere programmer har det vært krevende for ham å bli satt langt utenfor komfortsonen og skulle prestere innen felt han ikke har peiling på.

Denne gangen har han vært i sitt rette element, men det har ikke Truls vært.

– Det var krevende å drive restaurant sammen, særlig for Truls. Dette er noe han ikke kan, og jeg har det i ryggraden fordi jeg har holdt på med det i hele livet.

– Det var vanskelig å gjøre Truls til en stjernespiller på kort tid, og jeg ville jo at alt skulle fungere. Men i det store og det hele ble det mye artig, og mye krevende, sier Eyvind.

Han tenker seg om.

– Når jeg skal drive noe, skal det drives på min måte. Da er det ikke rom for feiltolkninger eller så mye fjas. Det ble mye fjas, og det ble mye krangling, for å si det sånn.

– Fra min side er det krangling på den måten at man krangler med den man er glad i. Fordi man vil at ting skal gå bra. Når noen går inn og roter til i håndverket mitt, blir det mange rare situasjoner. Truls fikk såpass mye kjeft at det var så vidt han turte å gå inn på kjøkkenet for å hente maten han skulle servere, fortsetter han og humrer.

Men nå er innspillingen et tilbakelagt kapittel. Begge har fått det på avstand og kan konkludere med at de er gode venner. Vennskapet tålte vanskelighetene.

– Vi kjenner hverandre såpass godt etter alle erfaringene våre sammen at vi vet hva vi holder på med og hvor grensene går. Men vi kunne aldri ha startet bistroen uten det i bunnen, det hadde ikke gått, sier Eyvind.

<b>GODE SAMTALER:</b> Den gode kjemien mellom Eyvind og Truls er åpenbar. De koser seg stort sett sammen.
GODE SAMTALER: Den gode kjemien mellom Eyvind og Truls er åpenbar. De koser seg stort sett sammen. Foto: TV 2

Humor som terapi

Kjøkkensjefen skryter av Truls og sier at han er en tvers igjennom godhjerta og raus kar. Han forteller at de siste årenes reise rundt forbi med kollegaen, har vært som terapi for ham.

– Men Truls har sagt at han må oppsøke terapi etter at han har vært på reise med meg, sier han og flirer.

For jaggu kan Eyvind spøke, han også. Men hans humoristiske sider ble godt gjemt i noen år mens han gikk helhjertet inn for å drive Michelin-restauranten Bagatelle så godt det lot seg gjøre.

– Det er ikke alle som er klar over det, men jeg har hatt en humorside gjennom hele livet. Den forsvant litt i en lang periode i alvor og forpliktelser ved å drive en bedrift. Men den har kommet frem igjen nå de siste årene sammen med Truls.

– Det er derfor jeg kan si at det er terapi. Han bringer frem nye sider og impulser i meg, og det er veldig fint, sier han.

Truls er klar over denne dynamikken mellom de to og setter pris på den.

– Eyvind liker jo egentlig tull og tøv han også. Jeg tror ikke jeg kjenner noen jeg ler så mye sammen med som ham. Min kjære Charlotte har spurt meg om det er ekte når vi ler så mye, og det er det.

– Men på samme måte som jeg føler at jeg får for mye ufortjent kjeft, føler han at jeg driter han ut for mye, og at det blir for mye tull rundt han. Det kan han bli litt irritert over.

– Men alt som ligger bak, er kjærlighet, og jeg er så glad i Eyvind. Han er en utrolig bra type, og jeg er så glad for at jeg får lage TV sammen med ham. Jeg elsker at han sier disse rare tingene, sier Truls med trykk på «elsker».

Les også: (+) – Jeg var på Sunnaas, og hun ble dødssyk. Det var det verste traumet, det sitter i meg ennå

<b>KOS FØR STORMEN:</b> Kollegene storkoste seg på tur i Paris med god stemning før det braket løs med bistro og krangling.
KOS FØR STORMEN: Kollegene storkoste seg på tur i Paris med god stemning før det braket løs med bistro og krangling. Foto: Per Christian Lindh/TV 2

Ikke så glad i folk?

Det er som Truls påpeker:

– Eyvind er et geni, og noen genier har noen ting som vi andre kan synes er litt rart.

– Å komme dit han har kommet … Jeg har det bare ikke i meg å bli så god som han. Jeg kan godt lære noen triks og bli bedre til å lage mat, men jeg kan aldri oppnå hans nivå. Det beundrer jeg og har jeg veldig stor respekt for, sier Truls.

Men denne intense lidenskapen handler om mat og kjøkken, og kanskje ikke like mye om mennesker. Truls har ved en tidligere anledning påpekt at Eyvind ikke er så veldig glad i folk.

Men det kjenner ikke Eyvind seg helt igjen i.

– Jeg har jobbet med folk i hele mitt liv, og jeg har tatt imot gjester i 30 år. Jeg har stått last og brast, side om side med folk på kjøkkenet, det har ikke vært noe direktørstilling på kontoret. Så når jeg sier at jeg ikke liker folk, handler det mer om at jeg ikke trenger å møte absolutt alle folk.

– Spesielt ikke når jeg er på vei et sted og folk er halvdrita og skal ta en selfie. Jeg elsker å treffe mennesker som har noe å bidra med, og som har noe å gi. Folk med annen faglig kunnskap eller gode historier, som skaper en positiv opplevelse.

– Så jo, jeg elsker folk. Når Truls får høre det, kommer han til å le seg i hjel, flirer han.

Truls har gjort sine egne observasjoner gjennom årene de har jobbet sammen.

– Jeg tror han trives best med å lage kunst inne på kjøkkenet og ha flinke folk rundt seg. Han er ikke like glad i å møte gjester og ta imot kritikk og så videre. Men når det er sagt, alle tror at jeg er så folkelig. Men jeg kan få litt hetta av sånt til tider, jeg også.

– Egentlig har jeg ikke lyst til å bli lagt merke til når jeg går inn i et rom, men det er veldig få som tror meg når jeg sier det. Så kanskje det er der vi treffer og forstår hverandre, innrømmer Truls.

Les også: Da telefonen ringte, gjenkjente Eileen (42) de fire første sifrene. Anropet endret alt

<b>KJØKKENHJELP:</b> Katharina Flatland og Marion Ravn hjalp til med serveringen en kveld. Kjøkkenassistent Mathilde Voraa var Eyvinds høyre hånd og buffer på kjøkkenet.
KJØKKENHJELP: Katharina Flatland og Marion Ravn hjalp til med serveringen en kveld. Kjøkkenassistent Mathilde Voraa var Eyvinds høyre hånd og buffer på kjøkkenet. Foto: TV 2

Blir en del utfordringer

– Ja vel, så du er mer introvert enn man kan få inntrykk av?

– Ja, jeg er nok det. Alle tror at når jeg kommer inn i et rom, skal jeg si: «hei, hei, hei! Nå blir det show!» Men det er det verste jeg vet. Samboeren min kjenner meg ikke helt igjen når jeg er på TV. Jeg kan godt snakke med folk og synes som regel at det er hyggelig.

<b>FLOTT PAR:</b> Eyvind er kjæreste med TV 2s produksjonssjef, Anita Rennan. Paret er begge glade i mat og reise, og jobber ofte sammen.
FLOTT PAR: Eyvind er kjæreste med TV 2s produksjonssjef, Anita Rennan. Paret er begge glade i mat og reise, og jobber ofte sammen. Foto: Svein Brimi

– Vi er som et gammelt ektepar. Vi krangler, men vi blir alltid venner igjen, gliser Truls. Men på samme måte som Eyvind virker veldig streng på TV, så fremstår nok jeg som mer sosial og utadvendt enn jeg er privat. Takk og pris, vil mange si, sier han spøkefullt.

Begge to er også enige om at det er viktig å takke ja til utfordringer og ikke være så redd for å prøve og feile. Gjennom alle de rare opplev­elsene de har delt på skjermen, har de fått mye erfaring med nettopp det.

De har ledd av hverandre, og Eyvind har kjeftet på Truls. Men det har vært som å skvette vann på gåsa. Det har bare prellet av.

– Jeg kan jo ikke bry meg om at Eyvind kjefter på meg. Han har kjeftet ganske mye på meg gjennom seks år, og det har ikke alltid vært like fortjent. Da kan jeg ikke bry meg om det. Hvis jeg hadde vært ansatt på hans kjøkken på Bagatelle, hadde jeg tatt det til meg. Men jeg er amatør, og det vet han, sier Truls.

<b>PAR I HJERTE:</b> Truls Svendsen og samboer Charlotte Hvide-Smith. Paret har to barn og en hund sammen.
PAR I HJERTE: Truls Svendsen og samboer Charlotte Hvide-Smith. Paret har to barn og en hund sammen. Foto: Svein Brimi

Truls er ikke i tvil om at Eyvind er glad i ham, men han tenker også at det er perioder da han går litt lei. Eyvind påpeker også at de så mye til hverandre da de drev bistroen, og at det ble veldig intenst.

Og Eyvind er ikke typen som går rundt og sier unnskyld. Det ser han ikke poenget med.

– Det er ikke tid til å skulle si unnskyld for alt mulig, da er det «moving on», sier han.

– Vi er som et gammelt ektepar. Vi krangler, men vi blir alltid venner igjen, gliser Truls.

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2023, og sist oppdatert 16/02 2023.

Les også