Jørgine og Trude Vasstrand om «Skal vi danse»

– Samfunnet sier at man er litt «ferdig» når man som kvinne har rundet 50 år

TV-profil Jørgine Vasstrand hyller sin kjære mamma Trude som svinger seg på parketten denne høsten. Og de er spesielt ett råd Jørgine har bedt moren om å følge.

<b>TRUDE OG JØRGINE:</b> Trude får støtte og råd av datteren Jørgine under danse-deltagelsen. Jørgine er som veteran å regne etter å ha vært med i «Skal vi danse» i 2019 og 2022. Hun endte på andreplass begge ganger.
TRUDE OG JØRGINE: Trude får støtte og råd av datteren Jørgine under danse-deltagelsen. Jørgine er som veteran å regne etter å ha vært med i «Skal vi danse» i 2019 og 2022. Hun endte på andreplass begge ganger. Foto: Siri Walen Simensen
Sist oppdatert

Da Trude Vasstrand (59) entret danseparketten i beste sendetid, var det ingen tvil om hvem som var hennes aller største fan.

Etter dansedebuten, der firebarnsmoren leverte en heftig tango med dansepartneren Catalin Andrei Mihu, fikk TV-seerne se en rørt datter tørke bort noen tårer i salen.

Når Her og Nå møter mor og datter etter den første sendingen, forteller Jørgine Massa Vasstrand (34) hvorfor seansen ble så emosjonell for henne.

– Det er fordi mammaen min er med i «Skal vi danse». Jeg synes hun er utrolig modig som tør å bli med på dette, sier hun stolt.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse» 2023: – Fullstendig galskap at jeg er med

Jørgine har gitt Trude råd

Influenseren, som selv har deltatt i danseprogrammet hele to ganger, røper videre at hun har gitt mor noen råd på veien.

– Jeg har sagt at hun må trene veldig mye, og at hun alltid må høre på partneren sin. For de har stort sett alltid rett.

<b>STOLT</b>: Jørgine Massa Vasstrand var både rørt og stolt av moren etter den første dansen. Trude fikk en god klem av datteren etter TV-sendingen.
STOLT: Jørgine Massa Vasstrand var både rørt og stolt av moren etter den første dansen. Trude fikk en god klem av datteren etter TV-sendingen. Foto: Morten Bendiksen

Det er et råd mamma Trude har tatt til seg.

– Jeg tror ikke jeg har motsagt Catalin én eneste gang. Jeg sier alltid ja. Av og til, hvis jeg er sulten, spør jeg om vi kan ta en pause for å spise. «Én gang til», sier han da. Det er han som bestemmer, skyter Trude lattermildt inn.

<b>DANSEFOT</b>: Trude Vasstrand og dansepartneren Catalin imponerte med sin aller første dans på premieren 26. august.
DANSEFOT: Trude Vasstrand og dansepartneren Catalin imponerte med sin aller første dans på premieren 26. august. Foto: Morten Bendiksen

Les også: Trude Vasstrand: – Det hadde jo så klart vært veldig gøy å knuse Jørgine

God støtte

Jørgine og Trude Vasstrand har hatt stor suksess med TV 2-serien «Funkyfam». Gjennom fire sesonger har TV-seerne fått følge den fargerike familiens gjøren og laden. Det tette og nære forholdet mellom mor og datter har fått spesielt stort fokus.

Til Her og Nå forteller 34-åringen hvorfor Trude betyr så mye for henne, de tre brødrene og barnebarna.

– Det beste med mamma er at hun alltid støtter oss. Alle ungene vet at samme hva vi gjør, eller hvor ille det er, så kommer mamma med én gang. Som familie har vi mange gode minner sammen, trekker Jørgine frem.

<b>TV-SUKSESS:</b> Trude Vasstrand ble først kjent gjennom realityserien «Funkyfam». Her med sine fire barn og svigersønn. 
TV-SUKSESS: Trude Vasstrand ble først kjent gjennom realityserien «Funkyfam». Her med sine fire barn og svigersønn.  Foto: TV 2

Da er det spesielt feriene i naustet, som ligger et steinkast fra Trudes barndomshjem i Ålesund, som maner frem gode minner.

Familiens matriark har tidligere fortalt at hun slet med dårlig råd som alenemor til fire barn. Men selv om sydenturer og fornøyelsesparker ikke var en del av oppveksten, kunne barna kose seg i bestefars gamle naust rett ved havgapet.

Barndomsparadiset, som hverken har vann, do eller strøm, blir fortsatt flittig brukt av Vasstrand-familien.

– Naustet er et fantastisk sted! Men det viktigste er at vi er sammen. Da er det alltid hyggelig, uansett hvor vi er, smiler Jørgine.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

<b>FUNKYFAM</b>: Jørgine Massa Vasstrand, Noah Menozzi Vasstrand, Silas Massa Vasstrand, Emil Massa Vasstrand og Trude Vasstrand på premieren til Funkyfam i 2019.
FUNKYFAM: Jørgine Massa Vasstrand, Noah Menozzi Vasstrand, Silas Massa Vasstrand, Emil Massa Vasstrand og Trude Vasstrand på premieren til Funkyfam i 2019. Foto: Marius Gulliksrud

Fyller 60 år

59-åringen, som til vanlig jobber som ungdomsskolelærer hjemme i Ålesund, forteller at en stor motivasjon for å være med i danseprogrammet er å kunne vise at kvinner på hennes alder fortsatt har mye å by på.

– Samfunnet sier at man er litt «ferdig» når man som kvinne har rundet 50 år. Mulighetene våre i arbeidsliv, i ytringer og reklame blir borte. Vi bare forsvinner, selv om vi har mange gode år igjen. Men vi har mye å by på og mye livserfaring.

– Jeg vet at det finnes mange kvinner på min alder som har lyst til å gjøre mye, og så tør de ikke. Fordi strukturene i samfunnet rundt oss sier at det ikke går, men det stemmer ikke, fastslår Trude, og sier at hun selv prøver å leve uten for mange begrensninger.

– Jeg blir 60 til neste år, og jeg tar de muligheten som byr seg. Vi har ett liv og én sjanse, så det er bare å hoppe i det. Har du lyst til å gå i miniskjørt og leopardgenser, så gjør det, sier hun lattermildt.

<b>CATALIN MIHU:</b> Sammen med dansepartneren Catalin Andrei Mihu håper Trude å nå langt i den tøffe dansekonkurransen.
CATALIN MIHU: Sammen med dansepartneren Catalin Andrei Mihu håper Trude å nå langt i den tøffe dansekonkurransen. Foto: TV 2

– Kunne du tenke deg å gjøre mer TV?

– Jeg kommer til å si ja takk, så lenge helsen holder og hukommelsen er der den skal. Innenfor rimelighetens grenser selvsagt, meddeler Trude, som har oppdratt sine fire barn så å si alene.

Les også: Alt Harlem eide var en kommode og en seng. Så møtte han Jan Thomas

Prøvd seg på nettdating

TV-profilen avviser imidlertid at deltagelsen i «Funkyfam» har ført til tonnevis av frierbrev.

– Det har det vært lite av, men jeg har prøvd meg på nettdating. Det var ikke min greie. For meg ble det feil at man skal møte et menneske med det for øye at det kanskje skal bli noe.

– Jeg foretrekker å møte noen på gamlemåten. At man finner ut på en naturlig måte at man har felles interesser, god kjemi og trives sammen, sier Trude og smiler.

Denne saken ble første gang publisert 08/09 2023, og sist oppdatert 08/09 2023.

Les også