Tre forslag som forbedrer dressen

Du trenger ikke bruke samme kjipe skjorte og slips ved hver eneste anledning.

Publisert

Dagene begynner å tikke ned mot 17. mai, og om ikke lenge må du nok en gang kle på deg finstasen og gå ut for å spise pølse og is.

Nå er det ikke bare god mat som står i fokus på nasjonaldagen. Antrekket skal også være i orden.

- 17. mai er ikke dagen for å spare på kruttet. Derfor: Ta på deg det fineste du har! Har du bunad er valget lett. Spør hvilken kvinne som helst; ingenting er mer sexy enn menn i bunad. Husk bunadssko til bunad - ikke noe annet er lov. Vi kødder ikke med bunad. Punktum, sier motekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Eide Einarsdottir.

Har du ikke bunad, er det beste alternativet en stilig dress.

- Menn må ha skikkelig dresser

For noen menn er dress et antrekk de ikke kan vente med å komme seg ut av, mens for andre er dressen «kampdrakt» nummer én, som hos for eksempel TV-figurene Ari Gold og Barney Stinson.

Forhåpentligvis er dette en dress i en klassisk farge som svart, marineblå eller grå, men i stedet for å bruke samme kjipe skjorte og slips ved hver eneste anledning, har Side3 funnet frem noen forslag til å sprite opp 17. mai-dressen.

- Alle menn bør ha minst et par skikkelige dresser, slår Einarsdottir fast.

Shoppingguiden 24.no: Slik kjøper du skjorter, mann!

- Synes du den klassiske dressen blir kjedelig? Sjekk ut merker som Acne, Rag and Bone og J.Brand for enkle, men moderne dresser med «the perfect fit». Du kan også rocke opp dressen med detaljer som et par superfreshe dressko, bukseseler, tversoversløyfe og fargerike sokker i skoene, sier hun.

Skift ut

Men uansett, om du river og sliter i kragen dagen lang eller velger å sove i finstasen, så er dress et antrekk alle menn med respekt for seg selv burde ha i skapet.

Mange av oss bruker heller ikke dress til hverdags, så derfor faller man kanskje fort i fellen med å bruke samme skjorte og slips år ut og år inn.

Shoppingguiden 24.no: Den store jeansguiden for menn

Dette er sesongen for å mikse og matche. Om du tør, kan du mikse prikker med striper og generelt skape kontraster ved hjelp av forskjellige farger og mønstre, som vi har foreslått lenger ned i artikkelen.

Ønsker du en mer klassisk stil kan lomemtørkler i lomma og tverssoversløyfer á la 60-tallet være et godt alternativ.

En vest kan også gjøre stilen helt ny, og det er en rimeligere måte å sprite opp antrekket på i forhold til å kjøpe en helt ny dress. Her er det bare å la seg inspirere av Harvey Specter fra Suits.

- Velger du en stilsikker dress i mørk blå med hvit skjorte, kan slipset eller sløyfen gjerne friske opp med litt farger. For de som ønsker å være litt vågale kan de for eksempel ta inn farger som matcher kjolen til din partner. Fargene kan de for eksempel ta opp i slipset, på sløyfen, skoene eller i silketørkle, sier pressekontakt for mote i Polhem PR, Annette Sandstå.

Slik spriter du opp dressen

Her er Side3s tre enkle forslag til måter å sprite opp den klassiske dressen. Du finner informasjon om priser og butikker i bildeteksten.

1. Retro og grå

2. Klassisk og blå

3. Spenstig og svart

Ikke dress?

For gutta som ikke har gått til innkjøp av en ny dress for nasjonaldagen finnes det heldigvis andre antrekk å velge mellom.

- En stilsikker dress som sitter bra slår aldri feil, men det finnes andre alternativer også. Kombiner en pen skjorte med chinos med en dressjakke over. Gå til innkjøp av plagg med kvalitet og som sitter bra. Det er uansett viktig å tenke på helheten, så pass på at skjorten og buksen er nystrøket og skoene er pusset, mener Sandstå.

Shoppingguiden 24.no: Finn nettbutikker

Du kan for eksempel la deg inspirere av trendsettere som Thomas Seltzer og John Olav Nilsen for en elegant, men uformell look.

- Style et par mørke jeans med en enkel skjorte. Eller hva med en chinos, skjorte og en oppkneppet cardigan? Perfekt for en avslappet champagne-frokost, mener Einarsdottir.

For eksempel slik som dette:

Vi har pimpet opp alle dressene med kledelige tørkler. Om du er usikker på hvordan disse skal brettes kan du sjekke ut denne videoen:

Denne saken ble første gang publisert 15/05 2013.

Les også