Underholdning

Da datteren kom til verden, skjedde det noe med Tone Damli: - Plutselig er jeg redd for både fart og det å skade seg

Tone Damli har en 14 år lang drømmekarriere bak seg. Aller mest takknemlig er hun likevel over å være mor og ha en flott kjæreste.

SETTER FAMILIEN HØYT: Tone Damli forteller at familien er selve fundamentet i livet hennes.
SETTER FAMILIEN HØYT: Tone Damli forteller at familien er selve fundamentet i livet hennes. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sist oppdatert

– Jeg er kjent for å ta en utfordring på strak arm og er ikke redd for så mye. Men da Billie kom til verden, skjedde det noe med meg. Plutselig er jeg redd for både fart og det å skade seg. Og det er skremmende å tenke på at jeg snart blir mamma til ei lita skolejente, forteller Tone Damli (31) og trekker på smilebåndet.

Sogndalsjenta har allerede mentalt begynt å forberede seg på en helt ny hverdag.

– I den jobben jeg har trenger jeg ikke levere i barnehagen klokken åtte. Vi kommer gjerne slentrende i ti-tiden. Ting er litt svevende og flytende hjemme hos oss. Men når Billie begynner på skolen, blir det ingen nåde lenger. Da må det bli litt mer disiplin, ler en strålende opplagt Tone.

Livet snudd på hodet

Fem år er gått siden datteren kom til verden, og livet til den profilerte artisten ble totalt snudd på hodet. Det har vært fem år som har gitt Tones liv ny mening.

– Det blir bare bedre og bedre. Billie begynner å bli mer reflektert og prater uten stopp. Hun er et festlig menneske, samtidig sta. Hun er litt av meg, litt av Markus, og samtidig sitt eget lille vesen. Så synes jeg det er kjekt at hun har begynt å interessere seg for noe av det jeg synes er størst i livet: Musikk!

Røper nye planer

Helt siden Tone slo gjennom i talentprogrammet «Idol» i 2005, har hun holdt seg i rampelyset.

I vinter har småbarnsmoren igjen vært i vinden, som en av deltagerne i TV 2s «Camp Senkveld». Og selv om det ikke blir en ny runde som programleder for TV 3-programmet «Love Island», har hun mer enn nok og henge fingrene i.

Til Her og Nå avslører Tone at hun har planer om å gå en litt ny vei innenfor musikken i tiden som kommer.

STJERNESKUDD: Tone fikk et helt nytt liv etter andreplassen 
i «Idol» i 2005.
STJERNESKUDD: Tone fikk et helt nytt liv etter andreplassen i «Idol» i 2005. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Kjæresten er fundamentet

Etter et halvt liv i rampelyset, kjenner Tone at hun har funnet en ro i livet som mamma og kjæreste.

– Livet mitt i dag er både spennende og uforutsigbart. Jeg har det veldig bra med Markus og Billie og vi nyter hverdagene. Det er viktig. Nå har ikke ting gått helt på skinner i forhold til husbygging, men på et eller annet tidspunkt kommer nok også det til å ordne seg. Vårt fokus er uansett å nyte øyeblikkene!

– Aller mest takknemlig er jeg over å være mor og ha en flott kjæreste. Det er grunnmuren, føler jeg, selve fundamentet i livet mitt. Det er kanskje en klisjé, men det er veldig sant. Jeg savner kanskje noe av den ureddheten med å være yngre, men det er deilig å ha blitt eldre.

LYKKELIGE: Det var i 2013 det ble kjent at Tone Damli hadde funnet lykken med forretningsmannen 
Markus Foss.
LYKKELIGE: Det var i 2013 det ble kjent at Tone Damli hadde funnet lykken med forretningsmannen Markus Foss. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fint å ha bikket 30

Det er noe fint og stødig med å ha bikket 30, synes artisten. Og som par står Tone og Markus sterkere sammen enn noen gang. Hun forteller at hemmeligheten ligger i å unne hverandre å ha det bra.

– Billie har ikke vært en unge som har vært krevende når det gjelder søvn. Der har vi vært heldige. Så har vi de første årene av hennes liv fått reist mye, og vært sammen bare vi tre. I tillegg har vi hatt masse familie rundt oss som har gitt oss muligheten til å være oss to. Det har vært viktig, erkjenner Tone.

– Vi er flinke til å skru av TV-en, ta oss et glass vin, se hverandre i øynene og prate sammen. Så har vi ikke minst vært rause og unnet hverandre å ha det bra. Det aller fineste med Markus er kanskje hans evne til å se meg som den jeg er. Han forstår meg og vet alltid hvordan gripe an situasjonen. Og så er han fleksibel og forstår det jeg driver med, forteller Tone.

TV-SUKSESS: 
Tone var med i «Camp Senkveld» sist vinter.
TV-SUKSESS: Tone var med i «Camp Senkveld» sist vinter. Foto: Anne Elisabeth Næss / Her og Nå

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2019, og sist oppdatert 16/08 2019.

Les også