Tester norsk godteri på YouTube

- Aldri i verden, dere må ha putta en hemmelig ingrediens i denne!

Publisert

(SIDE2): Disse YouTube-brukerne legger ut videoer der de tester godteri og mat fra hele verden, inkludert norske godbiter. Reaksjonene er særdeles underholdende.

Og selv om mye faller i smak, er det også noen ting som får det glatte lag av de utenlandske testerne. 

Vårt favoritt er er canadiske Brendon Whatley, som har delt opp sin test av norsk godteri i to videoer. Godteriet har han fått tilsendt fra den norske YouTube-brukeren Sunny

Brendons reaksjoner går fra vill begeistring over sjokoladen Toppris («Som om en engel har bæsjet i munnen min, 10/10 poeng!») og Fox («Dette...er...FANTASTISK! 9/10 poeng!»), til atskillig mer lunken når han tester Hockeypulver («Dette lukter mystisk...og det smaker...ÆSJ! 1/10»).

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hockeypulver falt ikke helt i smak hos den canadiske smakstesteren.

Mest begeistret er han for Melkesjokolade, som får mildt sagt overstrømmende positiv omtale. Brendon finleser listen over ingredienser, men nekter å tro at det bare er melkesjokolade: «Hva ER det i den her? Aldri i verden, dere må ha putta en hemmelig ingrediens i denne.» Sjokoladen ender på en imponerende score: 200 av 10 poeng. 

Del 1 av Brendons test finner du nedenfor, og link til del 2 ligger i videoen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Engelske Barry Lewis er en selvlært kokk som fikk mye oppmerksomhet da han ble presentert på Jamie Olivers YouTube-kanal. Siden har han startet nettsiden MyVirginKitchen, fått sin egen YouTube-kanal og gitt ut boken Dinner's On.

Et av Barrys konsepter er å teste mat og godteri fra hele verden, og i fjor sommer kom turen til Norge. Han har fått tilsendt norske spesialiteter fra to forskjellige fans, og går til oppgaven med stor iver. 

Barry har blant annet fått tilsendt Mandelkjernepudding, Hockeypucker, Melkesjokolade, Kvikklunsj, brunost og masse annet norsk snacks. Som med canadiske Brendon kommer saltlakrisen eksremt dårlig ut; Hockeypucker frembringer de verste grimaser hos engelskmannen (som også påpeker at "hockey pucker" kan høres ut som en fornærmelse på engelsk). Heller ikke brunosten kommer godt ut av det, til tross for den lovende lukten.

(artikkelen fortsetter under bildene)

- Det sto salt, men dette var lakris. Jeg HATER lakris!

Sitrongodbiten Fox faller på sin side i smak, og får en stor tommel opp. Tør vi konkludere med at saltlakris er en norsk eller nordisk greie?

Barry starter sin test med å lage Mandelkjernepudding, som så får stå i kjøleskapet mens han smaker på resten. Da han til slutt smaker på puddingen, er reaksjonen kostelig.

Se hele den 17 minutter lange videoen nedenfor.

(artikkelen fortsetter under videoen)

YouTube-brukeren Sachie er også fra Canada, men i motsetning til Brendon  øverst i artikkelen har hun ikke fått det norske godteriet tilsendt. Hun var derimot på The Gathering på Hamar i fjor, og drasset med seg hjem et knippe sjokolader. Allerede innledningsvis slår hun fast at hun foretrekker europeisk sjokolade over canadisk eller amerikansk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selve testen er ikke like underholdende som Brendon Whatleys, blant annet fordi Sachie ser ut til å like det meste hun har fått med seg hjem. Hennes konklusjon er at norsk sjokolade er «frickin' a-ma-zing», og det må jo være et greit skussmål.

Se Sachie smake norsk sjokolade, og forsøke å uttale navnene, i videoen nedenfor.

(artikkelen fortsetter etter videoen)