JENS Christian Nørve åpner opp om papparollen

Stråler av pappa-lykke: – Det sam­hol­det vi har i nors­ke byer og byg­der, gir meg trygg­het

«Åsted Norge»-pro­gram­le­de­ren har fått et an­net blikk på kri­mi­na­li­tet et­ter han ble far, men me­ner det er li­ten grunn til pa­nikk. – Vi le­ver i et trygt land, sier han til Her og Nå.

<b>SUK­SESS:</b> Pro­gram­le­der og jour­na­list Jens Chris­ti­an Nør­ve er klar med den 12. se­song av TV 2 pro­gram­met «Åsted Norge». Pro­gram­met har gode se­er­tall og har også mot­tatt Gull­ru­ten-pris for beste ak­tu­ali­tets­pro­gram. 
SUK­SESS: Pro­gram­le­der og jour­na­list Jens Chris­ti­an Nør­ve er klar med den 12. se­song av TV 2 pro­gram­met «Åsted Norge». Pro­gram­met har gode se­er­tall og har også mot­tatt Gull­ru­ten-pris for beste ak­tu­ali­tets­pro­gram.  Foto: Svein Bri­mi
Publisert

Den 12 se­son­gen av TV 2-pro­gram­met «Åsted Norge» er godt i gang. Pro­gram­le­der Jens Chris­ti­an Nør­ve (43) har le­det TV 2-kon­sep­tet si­den 2016, og i lø­pet av dis­se åre­ne har han gitt se­er­ne eks­klu­siv kjenn­skap til skyg­ge­­­side­ne av lan­det vårt.

Da pro­gram­le­de­ren ble far i 2020, fikk han et helt nytt blikk på kri­mi­na­li­tet, spe­si­elt den ty­pen som ram­mer sår­ba­re grup­per.

– Ja, det er klart man re­age­rer an­ner­le­des på en del sa­ker når man får barn. Men det er vik­tig å min­ne seg selv på at vi som bor i Norge le­ver i et trygt land, så jeg prø­ver å ikke bli over­be­skyt­ten­de.

Jens Chris­ti­an og sam­bo­e­ren Tom­my Bør­re­sen (34) fikk dat­te­ren Son­ja (1) ved hjelp av en sur­ro­gat­mor. Den ves­le jen­ta ble født 28. mars 2020 i USA.

På grunn av ned­steng­nin­gen som føl­ge av ko­ro­na­pan­de­mi­en, var det så vidt Jens Chris­ti­an rakk fød­se­len.

<b>BLE FOR­ELD­RE:</b> Jens Chris­ti­an og sam­bo­e­ren Tom­my ble for­eld­re til Son­ja ved hjelp av sur­ro­gat­mor. Dat­te­ren ble født 28. mars i 2020. 
BLE FOR­ELD­RE: Jens Chris­ti­an og sam­bo­e­ren Tom­my ble for­eld­re til Son­ja ved hjelp av sur­ro­gat­mor. Dat­te­ren ble født 28. mars i 2020.  Foto: Svein Bri­mi

Det tok det hele 67 da­ger før pa­ret kun­ne re­tur­ne­re til Norge med det nye fa­mi­lie­med­lem­met. Jens Chris­ti­an er takk­nem­lig for at Son­ja får vok­se opp her.

– Styr­ken vi har i Norge, er at vi pas­ser på hver­and­re. Den gode na­bo­en fin­nes her, og vi hol­der et øye med hver­and­res barn. Det sam­hol­det vi har i nors­ke byer og byg­der, gir meg trygg­het, for­tel­ler Jens Chris­ti­an.

43-år­in­gen vi­ser til at du ikke skal rei­se len­ger enn til na­bo­lan­det vårt, Sve­ri­ge, for å finne en helt an­nen kri­mi­na­li­tet og si­tua­sjon enn den vi har her hjem­me.

– I Sve­ri­ge fin­ner man helt and­re ut­ford­rin­ger med gjeng­kri­mi­na­li­tet, drap, «no-go-so­ner» (om­rå­der po­li­ti­et hol­der seg unna journ.anm.), som vi hel­dig­vis ikke har her, sier han.

Her og Nå mø­ter pro­gram­le­de­ren sam­men med «Åsted Norges» ny­es­te til­skudd, for­fat­ter og tid­li­ge­re et­ter­forsk­nings­le­der i po­li­ti­et, Jørn Lier Horst, un­der høst­­lan­se­ringen til TV 2.

Fra før be­står eks­pert­pa­ne­let av for­svars­ad­vo­kat John Chris­ti­an Elden, tid­li­ge­re po­li­ti­le­der Han­ne Kris­tin Roh­de og po­li­ti­over­be­tjent Rune Utne Reitan.

– Når du skrur på «Åsted Norge» skal du få «ståa i lan­det vårt i dag». I hvert fall er det det vi prø­ver å spei­le. Den­ne se­son­gen gle­der jeg meg mest til å få Jørn på laget.

– Det er dei­lig å få inn nye folk som har an­nen bak­grunn, en an­nen er­fa­ring og et an­net per­spek­tiv på ting. Jeg gle­der meg til å høre hans klo­ke ord og vur­de­r­in­ger i stu­dio, sier Jens Chris­ti­an og smi­ler til sin nye kol­le­ga.

Les også: Siri Avlesen glemmer aldri kommentaren fra butikksjefen

<b>FLE­RE SI­DER:</b> Jens Chris­ti­an har fle­re si­der enn den vi ser i «Åsted Norge». I et tid­li­ge­re in­ter­vju med Her og Nå for­tal­te Jens Chris­ti­an og Tom­my at noen av det fi­nes­te de vet, er å vie en hel dag til å syk­le sammen i mar­ka eller å grille på terrassen med god mat og drikke mens de ser på sol­nedgangen. 
FLE­RE SI­DER: Jens Chris­ti­an har fle­re si­der enn den vi ser i «Åsted Norge». I et tid­li­ge­re in­ter­vju med Her og Nå for­tal­te Jens Chris­ti­an og Tom­my at noen av det fi­nes­te de vet, er å vie en hel dag til å syk­le sammen i mar­ka eller å grille på terrassen med god mat og drikke mens de ser på sol­nedgangen.  Foto: Svein Bri­mi

I år er det mel­lom tretti og før­ti uløs­te kri­mi­nal­mys­te­ri­er som skal pre­sen­te­res for pub­li­kum, og Jørn ser frem til å bi­dra til å opp­kla­re sa­ker.

– Jeg har vært gjeste­pro­gram­le­der tid­li­ge­re, så jeg vet litt hva jeg går til, og gle­der meg til å gå i gang med job­ben. Jeg kan love at det kom­mer til å bli løst sa­ker også den­ne se­son­gen, po­eng­te­rer han.

– Vi kom­mer til å løse fle­re sa­ken ved hjelp av eks­pert­pa­ne­let, og ikke minst se­er­ne, un­der­stre­ker Jens Chris­ti­an.

<b>«ÅSTED NORGE»-PA­NE­LET:</b> Jens Chris­ti­an og pro­gram­mets eks­pert­pa­nel. I år er Jørn Lier Horst nytt til­skudd (f.v.) i det fas­te pa­ne­let som be­står av po­li­ti­over­be­tjent Rune Utne Reitan, tid­li­ge­re po­li­ti­le­der Han­ne Kris­tin Roh­de og forsvarsadvokat John Chris­ti­an Elden.
«ÅSTED NORGE»-PA­NE­LET: Jens Chris­ti­an og pro­gram­mets eks­pert­pa­nel. I år er Jørn Lier Horst nytt til­skudd (f.v.) i det fas­te pa­ne­let som be­står av po­li­ti­over­be­tjent Rune Utne Reitan, tid­li­ge­re po­li­ti­le­der Han­ne Kris­tin Roh­de og forsvarsadvokat John Chris­ti­an Elden. Foto: TV 2

For pro­gram­le­de­ren er det ikke kri­mi­nal­sa­ke­ne som har gjort mest inn­trykk, det er se­er­ne som har over­ras­ket og im­po­nert han mest.

– Jeg blir dypt im­po­nert over all den fag- og spe­si­al­kunn­ska­pen som man­ge sit­ter på. Det er så man­ge små-de­tek­ti­ver i lan­det vårt, og fle­re av dis­se har hjul­pet oss å opp­kla­re po­li­ti­ets uløs­te mys­te­ri­er, sier Jens Chris­ti­an.

Les også