HADDY N'JIE:

– Hadde vi møtt hverandre da jeg var 25 år, hadde vi nok nesten ikke likt hverandre en gang

Haddy N'jie (42) åpner opp om graviditeten og forholdet til Trond Giske i ny podkast.

<b>BLIR FORELDRE IGJEN:</b> Trond Giske (Ap) og kona Haddy Njie ankommer Stortingets avslutningsmiddag i Oslo rådhus Ii slutten av oktober i år. Haddy er omtrent halvveis i svangerskapet og forteller om et hormonkaos i kroppen.
BLIR FORELDRE IGJEN: Trond Giske (Ap) og kona Haddy Njie ankommer Stortingets avslutningsmiddag i Oslo rådhus Ii slutten av oktober i år. Haddy er omtrent halvveis i svangerskapet og forteller om et hormonkaos i kroppen. Foto: Naina Helen Jåma / NTB
Sist oppdatert

Haddy N'jie (42) åpner opp om forholdet til ektemannen Trond Giske i Kamilles podkast «Summa Summarum».

– Det var veldig viktig at vi traff hverandre såpass sent i livet. Hadde vi møtt hverandre da jeg var 25 år, hadde vi nok nesten ikke likt hverandre en gang. Vi hadde vært så langt fra hverandre, sier programleder og artist Haddy N'jie (42) om forholdet til ektemannen Trond Giske (54).

Forholdet mellom de to ble kjent sommeren 2014. Da var hun 35 år mens Giske var 47.

– Det var fint å treffes på et tidspunkt hvor Trond hadde sine ting som han slet med da, og jeg hadde absolutt mitt. Det fantes ikke noe hvetebrødstid, det var rett inn på beinet liksom. Vi var gode venner og hadde liksom ikke noen date. Han var ofte på reise, men jeg kunne ringe ham når som helst. Det var fint å møtes med vrangsida ut, og etter hvert gjøre hyggelige ting, sier hun åpenhjertig.

Les også: Snakker ut om samlivsbruddene

GJESTET PODCAST: Haddy N'jie i podcast-studio.
GJESTET PODCAST: Haddy N'jie i podcast-studio. Foto: Story House Egmont

Forferdelig å bli skilt

Haddy hadde vært gjennom en skilsmisse to år før hun møtte Trond, og hadde slitt med både tungsinn og fysisk sykdom over lang tid.

– 2012 var et destruktivt år. Jeg bare overlevde. Jeg var veldig mye ute, det var veldig mye alkohol og jeg var ofte våken på natta. Det var også ekstremt mye jobbing i denne perioden, sier hun i podkasten.

Jobben ble en slags frisone for Haddy. Her følte hun seg god og verdifull, i motsetning til i livet ellers.

– Det å bli skilt er et ekstremt nederlag. Det var helt forferdelig. Og vi hadde ikke barn en gang. Helt grusomt.

Haddy hadde levd med høy beredskap over tid og etter hvert ble hun syk. Hun fikk anfall der hun mistet bevisstheten, opplevde sterke smerter og at organer sluttet å fungere.

– Våren 2014 skulle jeg på et møte. Siden jeg ikke kunne gå, så måtte jeg ta taxi. Etter det dro jeg på legevakten, forteller hun til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes.

Les også: Rørt av sønnens varme gest: – Jeg har tenkt at han nesten tok for mye ansvar for hele min sorg

Mistet bevisstheten

Vendepunktet kom da Haddy fikk et illebefinnende og mistet bevisstheten på et småfly som kjørte over den Afghanske fjellheimen.

– Da vi landet var jeg ekstremt dårlig. Jeg fant ut at hvis jeg ikke setter grenser, så krasjer jeg faktisk. Det var et resultat av mange år med hardkjør.

– Da jeg ble sammen med Trond sommeren 2014, tok livet en skikkelig 180 graders sving. Han var en blid trønder som ville gifte seg i Nidarosdomen av alle ting. Det snakket han om da vi bare var venner også. «Ja, du om det», tenkte jeg. Men plutselig så plutselig sto jeg der. Og det var veldig fint.

Les også: (+) Pappas utroskap var en hemmelighet. Helt til jeg fikk en merkelig melding

Et godt team

42-åringen beskriver seg selv og Trond som et utrolig bra team.

– Vi kjenner oss selv så godt. Jeg er en analyserende type, så han har også blitt velig mye bedre kjent meg seg selv etter at vi ble sammen, forteller hun.

– Jeg har det trygt sammen med Trond. Han er god til å se meg, i tillegg er han rasjonell og pragmatisk. Jeg er ikke krakilsk, men jeg ser jo spøkelser på høylys dag. Trond, derimot, venter på hinderet og forserer det så godt han kan.

Les også: Leo Ajkic: – Jeg var en «straigth-A student»

Hormonkaos under graviditeten

Nå venter paret sitt andre barn. Fra før har de datteren Maria (5), i tillegg har Trond datteren Una (18) fra et tidligere forhold.

– Jeg er halvveis i svangerskapet og prøver nå å balansere en svangerskapsdepresjon. Det betyr at humøret svinger fra dag til dag. Det er hormonkaos, og det tåler jeg dårlig, sier Haddy.

En av tingene som redder henne i hverdagen, er den daglige omsorgen for Maria.

– Jeg kan ikke synke hen i meg selv. Jeg kan ikke tillate meg det. Jeg må hente i barnehagen, huske regntøy og alle de tingene. Noen ganger synes jeg det er helt jævlig, rett og slett. Det er skikkelig tungt å skulle hilse og late som jeg er et normalt menneske. Men vanligvis er det bra, fordi det hjelper meg og justerer meg inn.

<b>KREATIV:</b> Haddy og datteren Maria elsker å lage ting sammen. Bildet er hentet fra boken 101 ting å lage sammen med barn.
KREATIV: Haddy og datteren Maria elsker å lage ting sammen. Bildet er hentet fra boken 101 ting å lage sammen med barn. Foto: Privat / fra boken 101 ting å lage sammen med barn

42-åringen var i utgangspunktet fast bestemt på å ikke få barn. Det var planen.

Men det som skjedde etter at hun ble mor, overrasket henne.

– Det som var rart å merke i det jeg fikk barn, var at jeg ble et mindre skremmende menneske for andre. Når man har tatt et valg om å ikke få barn, så blir folk utrygge på deg fordi de mangler noen referanser, noe felles å snakke om.

Les også: (+) Jeg skulle endelig gifte meg – men så kom tante og kuppet hele bryllupet

Har slitt med depresjon

Hun beskriver seg selv som en pessimistisk anlagt type.

– Jeg vet at ting går til helvete, men prøver å ha en bra tur på veien.

Allerede i 12-årsalderen begynte hun å kjenne på meningsløshet. Og da hun var 15 år skjønte hun at noe ikke var som det skulle. Hun var deprimert.

– Alt jeg gjorde var pliktdrevet. Det var som å gå i sterk motstrøm hele tiden. Men samtidig trodde jeg det var en vanlig del av det å bli voksen.

Haddy har fått mye støtte fra familie og venner, og mener hun er heldig.

– De som står meg nær er rause mennesker, og de har selv vært gjennom mye rart i livet sitt. Jeg er sånt menneske som vil egentlig leve et kjedelig liv, men så skjer det alltid noe drama jeg må forholde meg til, sier hun i podkasten.

Du kan høre podcasten Summa Summarum her

NB: Klikk.no og Summa Summarum er begge eid av Story House Egmont

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2021, og sist oppdatert 14/10 2021.

Les også