Stiltriksene menn bør kunne

Ti enkle knep som forbedrer utseendet ditt.

Publisert

Du bryr deg ikke om mote sier du? Vel, «perception is reality» er det noe som heter. Og heldigvis finnes noen helt enkle regler du kan følge som får deg til å fremstå som avslappet, men stilsikker type.

Nettsiden Guyism.com har laget en slik liste med ti stilbud som vil imponere både på byen og på jobb.

Ta fram strykejernet

Ikke dukk opp på kontoret, eller noen andre steder for den saks skyld, i et antrekk som ser ut som om du har sovet i det. Ta deg tid til å henge opp dressen når du ikke bruker den, og stryke skjorta før du tar den på.

Dette funker alltid

Mørke jeans, en hvit «plain» t-skjorte og et par kule sneakers fungerer alltid. Og best av alt - jentene digger det.

Du trenger kun fem par sko

Når det kommer til fottøy, så trenger du kun fem par som vil sørge for at du har noe til enhver anledning. Ett par brune og ett par sorte pensko som passer til både dress og jeans, kule tøysko, ankelboots med eller uten lisser og sneakers.

Hatt kan være kult

Lite er så kult som en fyr som ser «smashing» ut med hatt. Men har du ikke ansiktsformen for det, så ikke ta på deg en caps, lue eller hatt bare fordi det er trendy.

Det er også viktig å huske på at man alltid skal ta av seg hatten ved mer formelle anledninger, når man er innendørs eller sitter til bords.

Firkantet skotupp er fy fy

Dersom du ikke har fått det med deg tidligere, så merk deg det nå. Sko med firkantet tupp er ut, og de eneste som holder disse i livet er fyrer som deg. Dropp dem.

Klær med personlighet

Ikke gå for et helt antrekk, men gjerne ett plagg som skiller seg ut i mengden. Gjerne en mønstrete skjorte, et skjerf i en knæsj farge eller et kult smykke. Men for guds skyld, ikke bruk alt på en gang.

Klokken er mannens smykke

Den trenger ikke å koste en formue, men invester likevel noen kroner i en kul klokke. Damene bruker armbånd, ringer, ørepynt og halskjeder, for gutta er det klokka som er statussymbolet.

Her får du tips til både billige og (svin)dyre klokker:

T-skjorta over buksa

Skjorta skal alltid ned i dressbuksa, men t-skjorta skal aldri ned i jeansen.

Trim skjegget

Det stemmer at jentene digger en skjeggete mann. Det får deg til å se mer maskulin ut, men husk at du ikke skal fremstå som en huleboer. Du trenger ikke høvel eller barebermaskin, men skaff deg en hårklipper som du kan trimme skjegget med.

Vær deg selv

Uansett hvilke regler vi har listet opp her, det viktigste er at du er deg selv. Ingenting er mer sexy enn en avslappet og selvsikker mann.

Denne saken ble første gang publisert 08/09 2011.

Les også