«En kveld hos Kloppen»

Totalrenoverte huset før innspilling

For sjette gang har Solveig Kloppen laget TV-program fra sitt eget hjem. I år tilbragte hun sin 50-årsdag foran kamera – i sitt nyoppussede hus – under innspillingen av «En kveld hos Kloppen».

<b><span style="FONT-FAMILY:</b">LAVE SKULDRE: – Det fint å kunne invitere hjem til meg, for da har folk litt lavere skuldre enn i et TV-studio, sier Solveig.</span></b>
LAVE SKULDRE: – Det fint å kunne invitere hjem til meg, for da har folk litt lavere skuldre enn i et TV-studio, sier Solveig.
Sist oppdatert

Etter å ha fylt opp hagen hjemme på Tåsen i Oslo med flere av Norges største kjendiser – kveld etter kveld – i flere uker, møter vi Solveig Kloppen (50) når alle TV-kameraer er pakket bort.

Vi møter henne etter at årets sesong av TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen» er ferdig innspilt, og programlederen puster lettet ut.

– Nå skal jeg ikke ha middagsselskap på en stund. Selv om det er intenst gir det meg masse energi også. Jeg synes det er bare gøy! Men jeg kjenner nå at jeg kanskje er litt sliten. Nå i dag har jeg bare vært helt alene. Jeg har ikke sett ett annet menneske, og det har vært litt godt, smiler hun.

– Jeg er litt sleip

– Jeg er jo både programleder og vertinne, men litt sleip, for jeg lager ikke noe av maten selv. Så det er ikke det at jeg står og forbereder alt sånt. Det er en stor produksjon med masse folk som er i sving. Jeg blir ikke utslitt av å ordne i stand til selskap, men det går i ett. Det er mange og lange samtaler, forteller Solveig.

<b>BURSDAG PÅ JOBB:</b> Den 10. juni fylte Solveig 50 år. Bursdagen tilbrakte hun hjemme på TV-innspilling, men uten at det skulle være noe fokus på jubileet. Her er Jan Thomas, Einar Thørnquist, Gunhild Stordalen og Erna Solberg på besøk.
BURSDAG PÅ JOBB: Den 10. juni fylte Solveig 50 år. Bursdagen tilbrakte hun hjemme på TV-innspilling, men uten at det skulle være noe fokus på jubileet. Her er Jan Thomas, Einar Thørnquist, Gunhild Stordalen og Erna Solberg på besøk.

Det er sjette gang den idylliske hagen forvandles til et innspillingssted for den nære og stemningsfulle TV 2-serien – der helt ulike kjendiser møtes for å lage mat og nyte sommerkvelden i hverandres selskap.

– Mye av magien ligger i å sette sammen en gruppe mennesker som ikke nødvendigvis kjenner hverandre fra før – og se hva som skjer når de møtes. Og så er det fint å kunne invitere dem hjem til meg, for da har folk litt lavere skuldre enn i et studio. Vi tilbringer jo en hel dag sammen, så etter hvert glemmer gjestene at det er kameraer her. Men vi må sende en varm takk til alle rause og tålmodige naboer som får en stor produksjon på besøk hver sommer.

Les også: Solveig Kloppen og niesen Ida mistet sine kjæreste: - Veldig glad vi har hverandre

Tatovert i hagen

Hva kan seerne glede seg til i årets sesong?

– Vi har, i år som i fjor, prøvd å ha noen overraskelser underveis. Jeg kan røpe at noen har blitt tatovert i hagen her. Det er også flere musikalske overraskelser, og rett og slett en veldig fin gjesteliste. Det som er fint, er at alle konstellasjoner viser seg å funke bra. Vi har hatt veldig mange fine kvelder. Lakmustesten er: «Har gjestene lyst til å gå hjem?». Når mange av dem fortsatt har hatt lyst til å sitte igjen etter opptak så tenker jeg: «Okay, nå har det vært en bra kveld», sier Solveig.

På grunn av smittevern har gjestene og Solveig måttet sitte med to meters avstand ute i hagen. Heldigvis har været vist seg fra sin beste side under TV-opptakene.

– Det har regnet litt innimellom, men utrolig nok ikke på våre opptaks-dager. Vi har spist alle måltidene ute. Ellers hadde det ikke gått, for inne hadde vi ikke hatt mulighet. Vi kan ikke lage TV med to meters avstand inne i huset. Da måtte vi ha sittet under parasoller.

<b>SJARMERT AV VALPEN:</b> Siv Jensen hadde med seg valpen Karma da hun gjestet «En kveld hos Kloppen» sammen med komiker Lars Berrum og lege Wasim Zahid.
SJARMERT AV VALPEN: Siv Jensen hadde med seg valpen Karma da hun gjestet «En kveld hos Kloppen» sammen med komiker Lars Berrum og lege Wasim Zahid.

Les også: (+) – Vi var ikke «fine» nok for naboene

– Oppussingen verst for naboen

Siden forrige gang seerne fikk være med hjem til programlederen i «En kveld hos Kloppen», har det skjedd store forandringer i den brunmalte firemannsboligen på Tåsen.

– Etter å ha bodd her i 13 år var ting i ferd med å ramle sammen, så vi har pusset opp og flyttet kjøkkenet. Og så har jeg fått det jeg alltid har drømt om: På mandag kommer et langbord på tre meter, som kan bli fire meter! Vi kan be 25 stykker på middag, sier hun entusiastisk.

Har det vært slitsomt å pusse opp?

– Nei, vi har hatt en så innmari bra entreprenør og flinke folk – så det har ikke vært et mareritt. Man hører jo bare om det. Jeg synes alle som pusser opp sier at det har vært et mareritt, men de var ferdig til tiden og har gjort alt kjempefint. Vi har vært skikkelig heldig. Vi er superfornøyde! Noe av hemmeligheten er nok også å ikke bo hjemme under oppussingen. Jeg tror de tre månedene var verre for naboene enn for oss. Det var de som måtte leve med støy, støv og hjemmekontor.

Den 10. juni fylte Solveig 50 år, og bursdagen ble tilbrakt hjemme på TV-innspilling.

– Jeg hadde fullt opptak hele dagen. Det var ikke «lov» til å snakke om at det var bursdagen min i programmet, men det ble noen drypp av feiring innimellom. Men jeg har ikke fått feiret ordentlig ennå. Jeg drømmer om stor fest. Man må feire at man blir 50, smiler hun.

<b>JUBILANT: </b>– Det har vært mange gode år, og så har det vært noen dumper innimellom ­– som det er for de fleste. I bunn så tenker jeg at livet har fart godt med meg, at jeg har vært heldig, sier jubilanten om sine 50 år.
JUBILANT: – Det har vært mange gode år, og så har det vært noen dumper innimellom ­– som det er for de fleste. I bunn så tenker jeg at livet har fart godt med meg, at jeg har vært heldig, sier jubilanten om sine 50 år.

Hvordan føles det å ha fylt 50?

– Det føles som å fylle 49, bare at alle er så opptatt av at du er 50. Jeg føler ikke at det er noe annerledes. Jeg er fornøyd med der jeg er i livet. Det er ikke skummelt å bli eldre. Jeg er ikke redd for rynker og nedsig av rumpe. Det viktige er at man fortsatt får lov til å være relevant. Å bety noe og å få bidra. Da må man gjøre en innsats selv også, sier jubilanten.

Les også: Solveig Kloppen får ros av Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: - Du gir håp til mennesker i samme situasjon

«Bot og bedring»

Solveig har vært et kjent og kjært ansikt for det norske folk helt siden hun dukket opp på skjermen for første gang i TV 2-serien «Bot og bedring», våren 1998. Situasjonskomedien fikk totalslakt og ble tatt av plakaten. Senere opplevde hun nok en gang slakt med lave terningkast, da hun debuterte som programleder i TVNorges «Mandagsklubben».

– Sånn jeg husker det, så gikk det ikke så innpå meg. Kanskje handlet det om at det egentlig ikke har vært en så stor drøm for meg å bli programleder? Det var ikke noe jeg siktet mot, men noe som var tilfeldig. Jeg tenkte ikke at dette var min store sjanse, og: «Det er nå eller aldri». Jeg jobbet med så fine folk og da føltes det ikke så farlig med den slakten og seerflukten, minnes hun.

– Jeg tenkte at jeg skulle bli skuespiller, men jeg er glad det ikke er det jeg ble. Jeg tror jeg hadde blitt en ganske middels og bitter skuespiller, ler Solveig. Riktignok har hun spilt i filmene «Kvinnen i mitt liv» og fjorårets «Dragevokterens jul».

Etter å ha jobbet med Thomas Numme i NRK-programmet «Trigger», fikk Solveig etter hvert den gjeve jobben som programleder for TV 2s enormt populære «Idol», i årene 2004 -2006.

<b>UNGDOMS-TV:</b> – Jeg begynte i barne- og ungdomsavdelingen i NRK i 2000, og lagde ungdomsprogrammet «Trigger» sammen med Thomas Numme i to år. Det var helt fantastisk gøy, forteller hun. Her er Per Sundnes med for å presentere musikkspesialer i programmet.
UNGDOMS-TV: – Jeg begynte i barne- og ungdomsavdelingen i NRK i 2000, og lagde ungdomsprogrammet «Trigger» sammen med Thomas Numme i to år. Det var helt fantastisk gøy, forteller hun. Her er Per Sundnes med for å presentere musikkspesialer i programmet.

– Jeg tenker at jeg virkelig har fått lov til å være med på gullalderen. De hadde det nok gøy de som var produsenter i NRK på 70-tallet, også. Men det har jo vært helt fantastisk. På «Idol»-finalen i 2005 hadde vi over 1,4 millioner seere. Det er helt vilt og kjempegøy.

– Vi som programledere slapp jo unna det verste presset. Det var nok ganske voldsomt for de unge deltagerne, men for oss programledere var det bare en fryd, sier Solveig, som ledet «Idol» sammen med Ingrid Gjessing Linhave og senere Kåre Magnus Bergh.

Med programmer som «Hjelpekorpset», «Svendsen om Hansen og Jensen», «Ønskedrømmen», «Det jeg ikke fikk sagt», «Norske Talenter» – og ikke minst «En kveld hos Kloppen» – er Solveig en av landets aller mest folkekjære programledere.

– Jeg synes jeg har vært med på så mye gøy og har jobbet med så bra folk. Det er jo det det det handler om. Det er ikke så viktig for meg å være på TV. Det er gøy innimellom, men det er ikke sånn at jeg får abstinenser når jeg ikke har vært på TV på et halvt år, sier Solveig og ler.

Sommeren blir som vanlig tilbrakt med ektemannen Kjartans (50) på hytta i hans hjemsted Austevoll. Nå skal 50-årsjubilanten ta sommerferie, og gleder seg til late dager sammen med barna Albert (15) og Klara (12).

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 28 2021

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2021, og sist oppdatert 09/08 2021.

Les også